Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Suky. 4. 9. 2023 20:44

Uvidím asi až doma, odsud se už druhý den nemohu přihlásit ani do IB (vypršel čas spojení), ani do mobilního bankovnictví (bez internetu to prý nepůjde), přičemž do jiných bank to jde bez problémů...
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Suky. 5. 9. 2023 20:42

Máš pravdu předsedo, naúčtováno 2.10 Euro, omlouvám se za planý poplach...
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 9. 2023 21:11

Aspoň jsi nám potvrdil, že u EUR účtu platí MC kurzy :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 6. 9. 2023 05:38

Tak to vyplývá z podmínek. :) Ale je fakt, že u Creditas člověk nikdy neví. Už 2x se nám stalo, že platbu v ČR v CZK debetkou k CZK účtu vyúčtovali (ve správné výši) v EUR pěkně s přirážkou ke kurzu ECB. To moc nechápu.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 9. 2023 10:46

Mně přímo v bance potvrdili, že kurz MC se týká jen měn mimo EUR a CZK. Pokud zaplatím v CZK kartou k EUR účtu, dojde k přepočtu přes deviza-prodej.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod drkarel 6. 9. 2023 13:49

Tak to skutečně je i podle podmínek.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 6. 9. 2023 17:32

@PatrikChrz: Tak ono při platbě v EUR pomocí karty vedené k EUR účtu k žádné konverzi nedochází a nikdo rozumný s ní platby v CZK asi neprovádí. Maximálně ten, kdo má plno EUR a nemá CZK :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod lukas1107 7. 9. 2023 18:37

Vážení členové družstva,

po 23 letech intenzivní spolupráce s našimi členy vstupuje NEY spořitelní družstvo do další fáze svého působení na českém finančním trhu. V průběhu předchozích 3 let jsme společně intenzivně spolupracovali na rozvoji NEY spořitelního družstva, a to především v ekonomické, regulatorní a personální oblasti. Výsledkem je ekonomický úspěch postavený na kvalitním obchodním modelu. V roce 2022 jsme dosáhli historického zisku přesahujícího 35 mil. Kč a úspěšně jsme prošli kontrolou ČNB. Náš regulatorní kapitál činí téměř 500 mil. Kč. Po celou dobu této spolupráce jste čerpali výhody nadstandardních úrokových sazeb a skvělého servisu na našich pobočkách.

Bankovní trh v ČR se za poslední dva roky velmi dynamicky mění a rovněž NEY spořitelní družstvo je toho součástí.

Jsme hrdí na to, že Vám můžeme oznámit, že ryze česká finanční skupina Creditas plánuje vstup do NEY spořitelního družstva. Součástí skupiny se v minulém roce stala např. Max banka. Tento krok podléhá schválení mimo jiné členskou schůzí NEY spořitelního družstva, na kterou jste již obdrželi pozvánku. Probíhající transakci musí také schválit Česká národní banka. Díky tomuto spojení získá NEY spořitelní družstvo stabilitu a prostor pro další růst.

V těchto dnech společně s Bankou Creditas začínáme řešit jednotlivé kroky, které bude nutné realizovat v souvislosti s naším vstupem do skupiny Creditas. Smluvní podmínky vašich produktů zůstávají nadále nejlepší na trhu. O přesném harmonogramu aktivit Vás budeme informovat během následujících týdnů.

Přeji Vám příjemný zbytek léta.

Bc. Lukáš Hartl
předseda představenstva

NEY spořitelní družstvo
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 7. 9. 2023 19:31

Družstevní záložnu NEY neznám a čtu zde o ní nyní asi poprvé. Pokud už tato záložna končí tak pro klienty a členy družstva je asi lepší, že jich přebírá Creditas než kdyby jich měla převzít např. Raiffeisenbank.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 7. 9. 2023 20:09

NEY je staré a známé spořitelní družstvo (záložna). Původní název měli ANO, s ohledem na politickou stranu ANO svůj název v roce 2017 změnili na NEY.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 7. 9. 2023 20:18

Na dopisu od @lukas1107 mě nejvíc zaujalo (a spíše pobavilo) to, že vlastně sama NEY dle něj neví, kdo do koho vstupuje:
V tučném textu: "...finanční skupina Creditas plánuje vstup do NEY spořitelního družstva"
V posledním odstavci: "...kroky, které bude nutné realizovat v souvislosti s naším vstupem do skupiny Creditas"

Tak kruci, kdo kam tedy finančně vstupuje, kdo koho kupuje/ovládne, to neumí ani jednoduchý e-mail napsat jednoznačně? :D
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 9. 2023 21:11

Myslím si, že to je jasné. Creditas kapitálově vstupuje do družstevní záložny a ta se tím pádem stane členem skupiny Creditas. Jo, čeština je rozmanitý jazyk :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod milanBrno 7. 9. 2023 23:12

Presneee...
Nekteri neumi cist (nechapou psany text) a jeste tento svuj nedostatek davaji za vinu autorum...
Diky minarjo :tleskani
Telekomunikace: Neomezene volani, sms a internet za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni davam odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 9. 9. 2023 13:42

Dnes v noci jsem potřeboval zaplatit debetní kartou od Creditas za nákup na AliExpress, ale bohužel nešlo to. AliExpress mi zobrazoval, že "Platba se nezdařila Nedostatečné finanční prostředky. Kód chyby: CSC_7200011". Na účtu bylo dost peněz na tuto platbu, internetové platby kartou povolené a limit pro internetové platby dostatečný. Zkoušel jsem to mezi 1:30 - 2:00 3x a vždy se stejným výsledkem. Po každé této neúspěšné platbě mi z Creditas přišel notifikační e-mail s informaci ohledně snížení zůstatku na účtu a blokaci odpovídající částky. Když jsem se díval do bankovnictví tak zůstatek na účtu nebyl snížený a ani nebyl žáden záznam o blokací peněz. Teprve až nyní kolem 12:30 se mi tu platbu povedlo úspěšně zaplatit a v bankovnictví ji vidím v blokacích. Kromě toho mám v bankovnictví jednu platbu k autorizaci (převod ze SÚ na BÚ) kterou jsem prováděl v noci, autorizoval jsem ji PINem a normálně se provedla. Máte někdo s něčím takovým už nějaké zkušenosti a nevíte co se to dnes v noci v Creditas dělo?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hyper9 9. 9. 2023 13:48

Plánovaná odstávka internetového a mobilního bankovnictví
Vážení klienti, dne 9. 9. 2023 od 02.00 proběhne plánovaná odstávka našich systémů.
Odstávka bude trvat přibližně do 08.00. Omlouváme se za dočasnou nedostupnost a děkujeme za pochopení.

Asi tohle.
hyper9
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka