Hello bank!

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Kittyhawk 17. 3. 2023 12:41

U soudních písemností je fikce doručení po 10 dnech.

V tomto případě se ale nejedná o soudní písemnost. Nicméně bude se to řídit Všeobecnými podmínkami banky, konkrétně bodem 3.8:
Zásilka je považována za doručenou třetím pracovním dnem po jejím předání k poštovní přepravě ve smyslu § 573 občanského zákoníku. Uvedené platí také, pokud nepřevezmete písemnost doručenou poštou, například z důvodu, že Vaše skutečné bydliště je odlišné od Vámi Bance oznámeného trvalého bydliště, uvedeného ve Vašem dokladu totožnosti. V této souvislosti nemůžete namítat vůči Bance své skutečné bydliště, pokud jako své bydliště sdělíte Bance jiné místo. Adresa trvalého pobytu uvedená ve smlouvě je doručovací adresou pro doručování zásilek z naší strany, pokud neuvedete jinou doručovací adresu. Změnu doručovací adresy jste povinen Bance bezodkladně písemně oznámit dohodnutým způsobem. V případě, že tak neučiníte, berete na sebe veškeré následky, které v důsledku nedoručení zásilky vzniknou. Porušení této povinnosti bude považováno za vědomé zmaření doručení ve smyslu § 570 občanského zákoníku v platném znění.
Kittyhawk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 17. 3. 2023 13:53

Jo, to je v zásadě dle OZ (dle judikatury zřejmě ani nelze nic navíc sjednávat smluvně), jen minarjo zřejmě matlá dohromady doručování úřední/soudní a normální. Dle judikatury zřejmě dochází k "doručení" dokonce již v den, kdy bylo vhozeno do schránky oznámení a bylo možno zásilku vyzvednout na poště, tedy zásilka se dostala do dispozice adresáta. Ale stále lze namítat objektivní příčiny, proč nebylo možno zásilku vyzvednout.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Busci 17. 3. 2023 23:02

minarjo píše:@Busci:
Jaký konkrétně čas že jim jako "nedáš"? To jsem nějak nepochopil. Výpovědi byly zatím hromadně posílány k 31.5. právě proto, aby i ten kdo nepřevezme a následovala za 14 dní fikce doručení (dopis pak buď bude vhozen do schránky, nebo se vrátí bance, dle toho jak to tam nastavili, to už je fuk), měl tu dvouměsíční výpovědní dobu splněnou. Další budoucí výpovědi budou očividně posílat k 30.6. atd... Takže nepřevzetím fakt nemáš co posunout, jen zaplňuješ svou pobočku pošty :)

Nedam jim cas ktery musim vynalozit na vypoved u ktere je uplne jedno jak se k tomu postavim, muj cas za choZeni na postu protoze to posilaj doporucene a me nezastihla posta na adrese ci to nepredala sousedum jako ze RR zasilku v klidu muze

A to mam postu opravdu blizko,
Busci
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mrusnok 18. 3. 2023 08:43

Taky jsem kvůli těm debilům nechtěl běhat poštu. A hehe, včera mi volali z call centra, že se jim vrátila zásilka a poslali mi to e-mailem. Doručeno stejně mají podle fikce. Jen nechápu, proč po konci úložní doby nedali vhoz do schránky, tak jak to je většiny úředních písemností.
Podstatné není dluhy splatit, ale spíš to je být schopen splácet.
Mrusnok
Nadšenec

Odeslat příspěvekod octr 18. 3. 2023 09:14

retron píše:výpověď BÚ i SÚ

Posílají to alespoň v jedné zásilce? Za ty doporučené zásilky musejí utratit majlant. :-)
octr
osobne

Odeslat příspěvekod retron 18. 3. 2023 11:01

nikoliv, každý účet zvlášť navíc jedno bylo v obálce HelloBank druhá BNP Paribas, mě to celé zavání tím, že opouští trh
retron
Diskutér

Odeslat příspěvekod peter23p 18. 3. 2023 11:09

A co by pak dělali s lidmi co tam mají peníze?
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 18. 3. 2023 11:17

Prodali by je zájemci, pokud se nějaký objeví.
hyper9
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 18. 3. 2023 11:40

A nebo to chtějí vypovídat postupně, aby nemuseli nakonec nabírat další zaměstnance jen kvůli tomu papírování.
fc70
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 18. 3. 2023 13:06

To neni ani o zamestnancich - predaji jen firme data a ta to vytiskne, zabali a necha postou poslat.

Mne prisla vcera vypoved i na druhy ucet, posledni obrat byl na nem v kvetnu. Jen se divim, ze se jim chce zbytecne utracet za doporuceny dopisy. Neaktivni ucty na trhu nikdo asi nechce, tak udelaji cisteni a odprodaji jen ty rentabilni.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod octr 18. 3. 2023 18:39

Kdyby zvedli úrokovou sazbu na 6 %, tak budou ty účty aktivní.
octr
osobne

Odeslat příspěvekod hyper9 18. 3. 2023 18:50

On by stačil i rychlejší platební styk. Občas zkouším splácet kreditku z účtu z Hello Bank a ty lhůty nejsou žádný zázrak ani uvnitř banky.
hyper9
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 18. 3. 2023 20:40

octaviampi píše:To neni ani o zamestnancich - predaji jen firme data a ta to vytiskne, zabali a necha postou poslat.
Na to zaměstnanci opravdu potřeba nejsou. Ale zodpovídání dotazů, reklamace, u neprázdných účtů zaslání zůstatku jinam…
fc70
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 20. 3. 2023 17:40

Tak právě jsem přišel z pošty. :) Zrušili mi jen SÚ, i když na BÚ ustal veškerý pohyb o 2 měsíce dřív. Takže bych měl brzo očekávat další dopis o zrušení BÚ? Nebo má ještě cenu rychle tam něco málo poslat? Ne že bych ten účet potřeboval (zrovna teď není zajímavý), ale třeba se bude časem zase hodit.
Naposledy upravil regin dne 20. 3. 2023 19:24, celkově upraveno 1
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 20. 3. 2023 17:47

Takže bych měl brzo očekávat další dopis o zrušení BÚ?
jestli měl i BÚ zůstatek 0, tak jo
Nebo má ještě cenu rychle tam něco málo poslat?
to nebude mít vliv
třeba se bude časem zase hodit
tak snad půjde znovu založit
hopo.hopo
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka