Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod hyper9 21. 11. 2023 17:25

Vzhledem k tomu, jak časté výpadky (IB, aplikace, ale i karty) byly po oznámení odchodu z ČR, tak to vypadá že dojíždějí v nějakém menším množství lidí, a tento malý tým nedokáže vyřídit enormní množství požadavků rychle. Tak jim držme palce, ať to všechno zvládnou.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 11. 2023 17:31

@Jantars:
Klientem ČS jsi se svou kreditkou papírově už od 1.11., znovu si přečti nejen toto vlákno :). Teď v listopadu už HB jen pro ČS dokončuje transformační proces plného přenosu do systémů ČS, a jak je očividné, nestíhá při tom řešit ještě klientské žádosti. Ale to je úplně fuk, tak jako tak to stejně už musí dořešit ČS, která kmen zkraje listopadu získala.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Jantars 21. 11. 2023 17:48

@minarjo: asi chápu že v nějaký čas museli ten kmen předat a ještě předtím vše připravit. Ale nemají ze zákona povinnost mi to oznámit a dát mi lhůtu k vyjádření jestli chci přejít? To přeci ostatně udělali a dali nám na to dva měsíce, do konce listopadu. S tím že od prosince to má ČS. ...
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 11. 2023 17:52

Nikoliv, protože ČS koupila celý kmen beze změny. Takových případů už zde historicky bylo více (třeba Equa do RB z poslední doby), kdy když se kupuje celý kmen (v podstatě se mění jen ten, kdo to službu poskytuje, ne služba samotná) a tobě se to nelíbí, můžeš vypovědět, ale aktivně tě k vyjádření nikdo vybízet nebude, tobě jen "přemalují kartu" na tu s logem nového subjektu a jede se dál.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 21. 11. 2023 18:52

@minarjo: tys nedostal e-mail z HB 20. 9. s přílohou viz https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?p=13613425#p13613425?

-- 21. 11. 2023 18:58 --

Jak to zde a ve vlákně ČS čtu, asi budu muset zrušit naše výpovědi KK HB, aby měla ČS z HB alespoň naše 2 KK. :-) :-) :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod cermakjn 21. 11. 2023 19:03

Dnes jsem měl ve schránce dopis od České spořitelny, kde je uvedeno nové číslo účtu, informace, které už šly e-mailem a do IB. Je tam informace, že platební karta přijde do 30. listopadu. Naprosto zbytečný dopis, hlavně, že na obálce je výzva "Šetřete s námi lesy i přírodu".
cermakjn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 11. 2023 19:08

Tak ono to předání kmenu bylo spojeno se změnou podmínek k 1.12., a proto tam byla ta lhůta pro vyslovení nesouhlasu do 30.11., kterou ale najednou, zdá se, nikdo nerespektuje, takže tu zase, minarjo, nemudruj.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod MP007 22. 11. 2023 11:51

Nějakým francouzským způsobem tam přece jen pracují. Kolem 15.11. jsem posílal výpověď s okamžitou účinností s odvoláním na nesouhlas s navrhovanými smluvními změnami.

Dnes mi přišlo potvrzení přijetí žádosti s tímto komentářem:
"Potvrzujeme, že jsme přijali Vaši žádost o zrušení úvěrového účtu HelloPay, rámcové smlouvy a HelloPay karty, která Vám k němu byla vydána. Od této chvíle poběží 30denní výpovědní lhůta. Jakmile tato lhůta uplyne, budou úvěrový účet i k němu vystavená karta zrušeny a následně Vám bude zasláno i písemné potvrzení."
Současně mi přišla (dokonce opakovaně) zpráva o blokaci předmětné karty v mobilní peněžence. KK Mototechna - škoda jí, ale pár let sloužila dobře.
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jantars 22. 11. 2023 13:43

@MP007 no já bych nejásal. Mě konečně před chvílí přišla odpověď na otázku proč jsem otravován ČS když jsem podal výpověď v říjnu tj. i s měsíční výpovědí ukončím smlouvu v listopadu u nich a v žádném případě už nejsem klientem nikoho v prosinci - a dostal jsem toto:

Dovolujeme si Vás informovat, že u Vašeho úvěrového účtu HelloPay aktuálně běží výpovědní lhůta, která bude ukončena až v prosinci.
Doporučujeme Vám začátkem prosince kontaktovat Českou spořitelnu a dohodnout se na podmínkách ukončení spolupráce.
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MP007 22. 11. 2023 16:22

Ani jsem se nepokoušel "jásat" ;-) Jen jsem konstatoval, že se v Hello bank ještě cosi děje. A formulace "francouzským způsobem" vyjadřuje jednoznačně negativní hodnocení tohoto procesu. Sám jsem zvědav, jak se to dál vyvine. Vím jen jistě, že KK od ČSp za stávajících podmínek nechci (přestože tady má své příznivce), na bonus k účtu nedosáhnu a snad tedy nebudu nucen navštívit jejich pobočku, kam jsem nezavítal už nejméně 20 let.
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 22. 11. 2023 18:24

Nabývám pocitu, že HB záměrně zdržuje a nevyřizuje výpovědi KK, aby jich co nejvíce přešlo pod ČS. To je tak na komunikaci s finančním arbitrem. :-(
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod drkarel 22. 11. 2023 18:37

Zbytečně vymýšlíš konspirační teorie. Je to jednoduché - vždy tam měli bordel.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Lenka_2 22. 11. 2023 23:02

Pracovní úsilí zaměstnanců HB bude zřejmě taky poněkud ovlivněno tím, že jsou ve výpovědi.
Promokódy v profilu.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 23. 11. 2023 11:51

Dnes mi přišly KK od ČS. Stále mám čas nesouhlasit do 30.11.2023 před nabytím účinnosti změny.

Není mi jasné jestli ty KK budou vyžadovat např. 3.000 Kč/měs., jinak budou účtovat poplatek, nebo ne. Doteď to nikdo nebyl schopen i přes mé četné dotazy vysvětlit. ČS pracovnice říkala, že se vše teprve "řeší".

Hledám důvod proč vyslovit nesouhlas se změnou. Pokud bych musel plnit měsíčně určitý objem plateb, tak pro mě tato KK přestává dává smysl.

Dostali jste se někdo k této informaci?

Díky.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod mareka 23. 11. 2023 12:02

Ve vláknu ČS jejich zástupkyně uvedla, že karty HB zůstanou bez poplatku (pokud uživatel nepožádá o změnu typu)

viewtopic.php?f=316&t=302206&st=0&sk=t&sd=a&start=8175&style=default
mareka
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka