Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Možná mi nebudeš věřit, ale mne požádali abych jim e-mailem zaslal některé ověřovací údaje, což mne trochu udivilo, že to chtějí zaslat e-mailem. Vyhodnotil jsem to, že se nejedná o nějaké hodně citlivé a snadno zneužitelné údaje a tak jsem jim to zaslal. Chci aby můj problém řešili a tak mi asi příliš nezbývá nic než s bankou na tom spolupracovat.fc70 píše:E-mail je nešifrovaný (stejně jako telefon), ale předává se narozdíl od telefonu přes víc třetích stran, takže je míň bezpečný, a hlavně je každá e-mailová zpráva oddělená, takže se e-mailem nejde jednou autentizovat a pak mít delší konverzaci.
Moje zkušenost je spíše opačná. Samozřejmě v případě pokud na e-maily někdo reaguje a neignoruje je nebo na ně neodpovídá nějaký nastavený automat. Já tam kde to jde se snažím komunikovat (nejen s bankami) spíše a především e-mailem než telefonicky. Po telefonu toho člověku často namluví docela dost a není příliš čas nad tím vším dostatečně přemýšlet a rychle na to reagovat a než skončí hovor tak polovina z toho co člověku namluvili se často zapomene. E-mail si můžu do počítače uložit tak abych ho měl kdykoliv k dispozici a mohu si ho v klidu přečíst a popřemýšlet nad tím co mi napsali a pak v klidu na to reagovat a odepsat pokud to vyžaduje odpověď. Samozřejmě jsou situace kdy je vhodnější telefonovat nebo kdy si telefonát přímo vyžádají, ale mne se spíše osvědčuje e-mailová komunikace. Já jsem v tom mým případě byl ve fóru Hello spolu přímo požádaný o kontaktování infolinky s tím, že jim mohu napsat i e-mail, což jsem udělal. Nikdo z banky mne o telefonát přímo nežádal.fc70 píše:Moje obecná zkušenost je, že banky umí e-mailem daleko míň nebo daleko komplikovaněji, než po telefonu
S bezpečnostními postupy banky samozřejmě počítám a nemám s tím problém. Nemyslím si, že bych to tou e-mailovou komunikaci s bankou komplikoval když mi sami nabídli mj. i možnost komunikace e-mailem.fc70 píše:Primárně ale počítej s tím, že banka má věci, a obzvlášť bezpečnostní postupy, nějak automatizované a nastavené, takže jestli ti napíšou, že máš zatelefonovat, tak zatelefonuj. Vyjednávat nějaké alternativy možná jde, ale vždy počítej, že to tím komplikuješ.
ripper6 píše:A mas info cim to je nebo kde se stala chyba?
Pro mne ani tak není důležité čím to konkrétně bylo. Pro mne je důležité aby mi to co nejdříve zprovoznili a to se bohužel doposud po více jak týdnu nestalo. Nyní je sobota a neděle a v pondělí se na to asi zapomene a já budu čekat dál. Asi se bude třeba s tím nakonec obrátit na ČNB nebo finančního arbitra. Mám dojem, že na tom asi vůbec nepracuji, protože jinak by to už dávno muselo být opravené a mne jen tak občas něčím oblbují aby mne tím uklidnili a vzbudili dojem, že se na tom pracuje.vlazy píše:Údajně se jedná o nějaký technický problém.
wit.cz píše:Ono v korporátu je úspěchem, když si za týden někdo vůbec přečte mail. Nikoliv aby byl problém vyřešen.
fffff píše:Vlazy má takovou jednu nereálnou představu, že banka je podnik, kde musí všechno fungovat.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků