Abych v rámci Erasmu získal stipendium, potřebuji eurový účet. Již jednou jsem v Irsku studoval a tehdy bylo nutné založit si nějaký dvojúčet u KB (myslím, že šlo o tohle https://www.g2.cz/cs/erasmus, ale podmínky mohly být tehdy o trochu jiné) - ten jsem si po příjezdu jako nepotřebný zrušil. Tentokrát již není nutné jít do KB, ale záleží na mě.
Sám mám studentský účet u ČS. Vím, že není nejvýhodnější, ale to není předmětem mého dotazu. Kdysi jsem ho zakládal kvůli možnosti nakupovat přes internet a mít kartu. (VISA)
Mám čtyři větší dotazy:
A) Jak (z jakého účtu, hotově, kartou) bych měl v Irsku platit, aby to pro mě bylo nejvýhodnější?
B.) Je (obecně) platba kartou z korunového účtu v zahraničí nějak výrazně zpoplatněna? (vyjma horšího převodního kurzu)
C) Jakou kartu bych si měl do Irska pořídit?
D) U které banky byste mi eurový účet doporučili? Měl by splňovat tyto požadavky: (ten účet u KB je tehdy víceméně splňoval)
1. nulové poplatky za vedení (či úplně nesmyslné)
2. platební karta (nevím, jakou bych měl chtít) - velmi levné vedení
3. výběr v Irsku alespoň jednou měsíčně zdarma či velmi levně (účet u KB to splňoval, ale já si minule vystačil s platbou kartou a hotovostí co jsem měl a byla mi vracena)
4. žádné požadavky na výši útrat, používání karty atd.
x. účet u KB nabízel 1 platbu na zahraniční eurový účet zdarma, další byly spíše nevýhodné
+ E) Netýká se to přímo financí a karet, ale jaké pojištění bystě doporučili, když neplánuji žádné extrémní sporty. Nanejvýš tak turistiku.

Děkuji za jakékoliv odpovědi.