od minarjo 18. 7. 2019 09:39
Limity vidíš přímo v Curve aplikaci v Card-Curve card limits-See details (akorát noví uživatelé je tam neuvidí, těm naskočí místo nich text z nápovědy informující o limitech které zde píšu dále, až po vybudování nějaké historie budou vidět). Já mám stále počáteční limity-zatím jsem se ani ročnímu limitu nepřiblížil, tak nemají důvod mi je zvyšovat, jinak prý to dělají automaticky, jak zde už padlo. Základní limity pro CZ uživatele jsou (bez ohledu na měnu ve které se platí, jde o limity karty, všechny limity jsou stanoveny v GBP):
Pro platby u obchodníků/po netu: denní limit 2000, limit pro posledních 30 dní 5000, pro posledních 365 dní 10000.
Pro výběry z ATM: denní 200, 30 dní 3500, 365 dní 10000.
Toto jsou skutečně LIMITY, tedy po jejich dosažení by daná operace nebyla možná (bez navýšení), tedy tak jak je známe u českých karet. Kromě limitů má Curve ještě řadu "objemových omezení bezplatných služeb". Někdo tato omezení také nazývá limitem, ale to není limit, nic nelimituje, akorát při překročení dané částky by MOHL BÝT účtován poplatek (různý, viz dále). Ta možnost (ne nutnost) poplatku je důležitá-neboli je na zvážení Curve, zda při překročení těchto omezení poplatek naúčtují nebo ne (i to že často stává, že ne). Mezi tato objemová omezení patří třeba:
-max. 200GBP vybraných přes ATM za kalendářní měsíc podkladovou kreditní kartou (podkladová debetní karta toto omezení nemá), nad tuto hranici mohou účtovat poplatek 2% z výběru
-max. 10 domácích (tedy CZK) výběrů z ATM jakoukoliv kartou za měsíc, další výběry mohou být s poplatkem 0,50 GBP
-max. 500GBP měsíčně bezplatné konverze z jiné měny do CZK při používání karty v zahraniční měně, nad hranicí může být poplatek 2% (na toto jsi se ptal, týká se tedy jen plateb s měnovou konverzi)
-zákaz cash recyclingu-neboli výběry z ATM by objemově neměly překročit běžné platby u obchodníků či na netu, za to by Curve mohli být nepříjemní (přímo uvádějí, že tímto způsobem přes ATM čerpat třeba bonusy kreditek a normálně platit daleko méně, to fakt netolerují)
Uvedené příklady platí té bezplatné Curve Blue, placená Curve Black má vše vyšší). Vše je i v dokumentech Information on fees a FUP, vše na té stránce s detaily limitů dole.