Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 20. 11. 2023 14:24

no anebo dočasně přejít na vyšší tarif, teď aktuálně třeba na X za EUR/měs. přidat karty a posléze tarif snížit, karty tam již zůstanou všechny funkční
retron
Diskutér

Odeslat příspěvekod čulibrk 20. 11. 2023 21:14

K čemu je teď Curve Card vlastně dobrá? Nic mě nenapadá.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod cz01 20. 11. 2023 21:26

Pořád převádí czk platby na net transakce a to se třeba u ČS/mbank hodí.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 20. 11. 2023 22:01

čulibrk píše:K čemu je teď Curve Card vlastně dobrá? Nic mě nenapadá.

taky jsem měl dosud tarif zdarma, ale i tak mi přináší více než stojí placený tarif.. výběr z bankomatu, cizí měny, gbit, google pay i s kartou, která to sama o sobě neumí...

a jako akcionář platím vlastně "sám sobě" :D
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod čulibrk 21. 11. 2023 08:20

"výběr z bankomatu, cizí měny, ...." To snad ne!?

Teď platí pro Curve Card (free):
1) Cizí měny:
Poplatek 0 % za útratu ve více než 150 cizích měnách až do výše 250 GBP (tedy jen 7000 Kč) za 30denní období, po kterém bude účtován poplatek 2,5 %.

2) ATM
Výběry z bankomatu jsou zpoplatněny 2 £ nebo 2 % za výběr, podle toho, která hodnota je vyšší.

3) U transakcí, kde jsou transakce i podkladové platební karty v GBP, USD nebo EUR, vám nebude účtován víkendový směnný poplatek. U všech ostatních měn bude devizový poplatek činit víkendový směnný poplatek 1 % .
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tatar77 21. 11. 2023 09:07

retron píše:no anebo dočasně přejít na vyšší tarif, teď aktuálně třeba na X za EUR/měs. přidat karty a posléze tarif snížit, karty tam již zůstanou všechny funkční

Snizit tarif lze kdykoliv a bez sankci? Standard <-> X
airalo.com - appka na eSIMky po celým světě (data) - zaregistruj se a získáš 3$. Promo kód je JAKUB1888
Tatar77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 21. 11. 2023 09:35

@čulibrk: Tyto negativní změny jsi zjistil až teď? Však už se zde o tom diskutuje od září...
Milos
Přeborník

Odeslat příspěvekod retron 21. 11. 2023 09:50

Tatar77 píše:
retron píše:no anebo dočasně přejít na vyšší tarif, teď aktuálně třeba na X za EUR/měs. přidat karty a posléze tarif snížit, karty tam již zůstanou všechny funkční

Snizit tarif lze kdykoliv a bez sankci? Standard <-> X

podle nového ceníku ano, pouze u Metalu je minimalni období
retron
Diskutér

Odeslat příspěvekod Bond2 21. 11. 2023 11:58

cz01 píše:Pořád převádí czk platby na net transakce a to se třeba u ČS/mbank hodí.

Hodí, ale když ted výběry zpoplatnili, dá se někde jinde točit ? Klidně do SZ..............
Mě zbývá jen Zlatý účet u RSTS, ale ten už nejde založit....
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MarKom 21. 11. 2023 12:57

Rychlý dotaz, Curvu jsem už nějakou dobu nepoužíval, takže si nepamatuju přesné detaily. Když udělám GBiT na transakci v cizí měně, kde přepočet proběhl skrze nevýhodný kurz u české banky, dojde tedy k vrácení stržené cizí měny a přepočet do Kč bude opět dost nevýhodný? Dejme tomu že koruna posílila.
MarKom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod čulibrk 23. 11. 2023 06:39

cz01 píše:Pořád převádí czk platby na net transakce a to se třeba u ČS/mbank hodí.

Když nemůžeš točit desetitisíce přes ATM, tak je to na nic.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod jujec 28. 11. 2023 06:56

jujec píše:10. listopadu, tedy ještě v době platnosti starého ceníku, jsem vybíral z bankomatu 5.600 Kč. To se zaúčtovalo na kreditní podkladovou kartu. Tento víkend jsem dělal GBiT na jinou, rovněž kreditní kartu, a nově se mi změnila stržená částka na 5.714,16 Kč. Napsal jsem na podporu a čekám na vysvětlení, resp. na vrácení rozdílu...

Tak mi napsali, že podle nových podmínek se poplatek 2 % aplikuje při výběru z bankomatu (min. 2 EUR), přičemž tento poplatek se aplikuje i při GBiT transakci.
To je pro mě novinka. Z jejich vyjádření mi totiž nevyplývá, zda ten poplatek platí jen při GBiT výběru hotovosti, nebo i u běžné platby. Zkoušel jste někdo GBiT v tarifu standard po tom 15. listopadu?
jujec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod taylor729 28. 11. 2023 07:07

Jo zkousel, zadny poplatek se neobjevil.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 28. 11. 2023 07:15

@jujec: Ten poplatek se týká výběru z bankomatu (od 15.11.2023), za GBIT poplatek není.
Milos
Přeborník

Odeslat příspěvekod jichaj 29. 11. 2023 18:37

Možná to tu už zaznělo,ale při nějaké poslední aktualizaci aplikace Curve to po mě chtělo přidání karty,verifikaci přes fotku a ID a následně to nabídlo zaslání nové karty za poplatek. Přitom ta co jsem dosud používal platila do 10/24. Co se stalo?
jichaj
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka