od wit.cz 7. 1. 2019 11:53
Ad Curve vs RB (perličky ze spisu):
RB argumentuje:
* nesprávnou geolokací plateb (pouze příklady "obchodník v čr", London, GBP)
* nekonzistentní identifikací typu transakce (rozlišení výběru hotovosti, platby za přítomnosti karty či nikoliv, přičemž "všechny transakce jsou označeny jako transakce bez přítomnosti karty, což neodpovídá názvu obchodníka a detailů transakce")
* nesprávnou identifikací typu obchodníka (MCC), což opět neodpovídá detailům transakce ani použitému kódu MCC
z pohledu banky nekorektní kombinace omezují možnost logických kontrol na straně držitele karty i RB a jejich systémů pro fraud
zakrývání faktického původu transakce omezuje možnost kontroly nad transakcemi, znemožňuje identifikaci typu reálné transakce a není možné plnit smluvní limit pro daný typ transakce (btw. jsem zjistil, že mám větší smluvní rámec, než v žádosti o mallku a RB jej děli na hotovostní a bezhotovostní, který je o 50% vyšší než jsem žádal)
a poslední argument od RB: Curve od září 18 používá původní/podkladový MCC, ale "po několika dnech změnili MCC pro výběr z ATM, čímž nadále umožňují uživatelům Curve obcházet pravidla a limity pro výběry hotovosti".