Prologer píše:Pozadal jsem o zvýšení limitu a odepsali mi, ze mi je ted zvysit nemuzou, protože mam moc vyberu z ATM. Vybíral jsem totiz na útratu v zahraničí (cca 400GBP) a k tomu platil v obchodech jen za cca 500GBP. Takze ppomer temer 1:1 se jim nelíbí

O zvýšení limitů jsem zatím nežádal, ale sami mi je taky nenavýšili... Co Curve mám, tak mám limity pořád výchozí, přičemž v září jsem udržel poměr 1:1 při útratě kolem ~400 GBP a výběrů taky tak (nicméně výběry jsem měl dva - 5700 Kč a 220 € - přišlo mi lepší využít naplno celý denní limit na 1 výběr, než to kouskovat na x malých výběrů), tak aspoň vím, že bych se toho navýšení ani nijak brzy nedočkal.
Třeba bych to klidně dohnal třeba jednou velkou platbou na poště a ATM limit bych tím stáhnul, ale předpokládal bych, že logicky se jim to příliš líbit nebude, když za bill payments od pošty, resp. ČSOB (= banky provozující terminál) dostanou fixní interchange fee 1,4 Kč, zatímco oni budou muset vydavateli podkladové karty sami zaplatit 0,3 %, takže už při částce 467 Kč prodělávají...
Jinak co jsem pozoroval, tak k naúčtování poplatků (možná) nedochází okamžitě (aspoň u výběru v "cizí měně") - konkrétně u toho výběru v EUR jsem měl podkladovou debetku v Kč a naúčtovala se mi zhruba částka odpovídající kurzu MC + 1 % bez poplatku za výběr v cizí měně (přeúčtoval jsem si ji na EUR kartu až následně přes GBiT), což se mi jeví jako docela zajímavý způsob si přeúčtování výbněru v cizích měnách až po uskutečnění výběru - obzvlášť ve spojení s Revolut s některými měnami (ty, které současně nativně podporuje Curve i Revolut (až bude příležitost, tak možná zkusím s HUF či PLN) - tedy nemusím držet dopředu částku na cizoměnovém účtu, když nevím dopředu předpokládanou útratu, ale můžu si prostě vybrat z jakékoliv karty, resp. výdaje, resp. výběry z bankomatu hradit z jedné obecné karty a pak si platby přeúčtovat třeba na ten Revolut, kde si konkrétní cizí měnu nakoupím až ex post - lze se tak dostat prakticky na kurz ještě výhodnější, než MasterCard).