Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 7. 3. 2025 21:16

Před chvílí se mi na kartě objevily tři cizí transakce u stejného obchodníka, celkem za cca 500 EUR. Nemělo to nic společného s ReFi, to nepoužívám, kartu jsem neztratil ani nepůjčil. Počítám, že se jedná o chybu, asi mají ten systém momentálně dost rozvrtaný, ale pro jistotu jsem kartu zamknul a napsal na podporu.
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 7. 3. 2025 21:58

Vítej v klubu. Pře nějakým rokem pokus o platbu cca na CZK 500 Kč z webu, na kterém jsem nikdy nebyl a podobné zboží na Internetu nikdy nekupoval. Naštěstí jsem měl na podkladové kartě nižší limit pro platby na Internetu, takže platba neproběhla. Vyměnili kartu zdarma. Od té doby mám na kartách buďto zakázané platby na Internetu nebo pokud nejdou zakázat pak s nulovým limitem.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 8. 3. 2025 12:13

Podpora zareagovala rychle, ještě včera v noci všechny tři platby refundovali a posílají novou kartu. Ale bez vysvětlení, jak k tomu mohlo dojít, což by mě docela zajímalo.
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 8. 3. 2025 17:31

Také jsem to z nich nevydoloval.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod aaaa 9. 3. 2025 06:07

Nejspis unik udaju z jejich databaze, s tim se chlubit nebudou.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod czpetr 9. 3. 2025 08:53

Ahoj chci se zeptat přešel jsem na placený plán Curve pay pro a mám 2 platby s víkendovým příplatkem kdy jsem měl ještě bezplatný plán. Jde víkendový poplatek zrušit přes GBiT na podkladovou kartu Revolut v EUR? Platba byla v EUR. Nebo mám prostě smůlu :-( Dík za odpověď.
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PlesnivyKun 9. 3. 2025 09:40

Je to jak píšeš, GBIT na podkladovou kartu v EUR a bude to bez poplatku.
PlesnivyKun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 9. 3. 2025 20:35

aaaa píše:Nejspis unik udaju z jejich databaze, s tim se chlubit nebudou.

Nevím, odborník nejsem, ale i kdyby údaje unikly, dost pochybuji, že PIN je v databázi Curve, případně že by podvodníci dokázali jednoduše obejít 3DS potvrzení v aplikaci nebo smskou... Spíše bych řekl, že to bude rozvrtaný systém a občas nějaká transakce zabloudí.
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 9. 3. 2025 20:43

PIN není potřebný při online platbách a některé online platební brány nevyžadují 3DS ověření. Takže ke zneužití karty pak stačí znát jen číslo karty, platnost a CVV kód.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod mara25 11. 3. 2025 19:51

Curve stále nabízí pro nové uživatele bonus za registraci ve výši 10 EUR (mělo to být jen omezené, ale stále je to aktivní). Pokud by se někdo chtěl registrovat, rozdělím se o půlku svého bonusu, tedy 25 EUR navíc. Zájemci klidně pište do SZ.
mara25
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MirekM. 27. 3. 2025 15:41

Jde přidat Curve karta k základnímu plánu do g-peněženky na druhém telefonu pod jiným uživatelem?
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod treborit 27. 3. 2025 22:17

Ano, jde, fungovalo mi to ale jen tak, ze na cizim telefonu nainstaluji Curve app z ni pak pridam kartu do GPay, odinstaluji app .. manzelce zuctane Curve v GPay ...
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 27. 3. 2025 23:16

Na druhém telefonu vedeném v google na jinou osobu jsem přidal do g-pay moji curve kartu přes skener, přepsal jméno a příjmení na mé (zbytek údajů zůstal stejný) dal kartu přidat. Zvolil jsem ověření pomocí SMS, na můj telefon přišla potvrzovací SMS. Kód z SMS jsem napsal na druhém telefonu a karta byla snad na druhém telefonu úspěšně přidána, alespoň se v g-pay na druhém telefonu tak "tváří". Uvidíme zítra, jestli se bude na druhém telefonu dát přes g-pay mojí curva kartou platit.
Vzpomínám si, že jsme do doby, kdy se dalo zvolit ověření přidání karty do g-pay pomocí SMS, si v rodině přidávali do svých g-pay karty navzájem.
treboritova metoda je myslím si přesně ta, co jste mně doporučili u přidání maminčiny karty do manželčina g-pay (manželka jí chodí také nakupovat).
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 28. 3. 2025 13:27

Funguje bez problémů.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Dvorik 6. 4. 2025 10:49

Curve nabizi instalaci sve vlastni penezenky na mobil s NFC.
Zkousel jste nekdo?
Nenasel jsem nikde zadne vyhody oproti Curve karte v Google penezence.
Diky.
Dvorik
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka