Stránka 18 z 67

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 1. 2019 17:35
od dezod20
;-)

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 1. 2019 20:06
od redhaven
Dopočítal se někdo prosím už za prosinec na Richee u 300k vkladu, že opravdu dostal vyplaeceno 1,5% úrok?
Ta aplikace je tak zmatečně vyvedená, že vůbec není jasné, zda je Richee spořící účet, mě aplikace pod oknem "spořením" zobrazuje jen klasické spořící účty Creditas a žádný spořící účet Richee, ten je uveden pod okenem "účty".
Nebo existují dva Richee účty jeden běžný účet Richee a druhý spořící účet Richee...jsem z toho jelen...

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 1. 2019 20:07
od SVitara
Richee ucet je bezny ucet.

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 1. 2019 06:58
od PatrikChrz
Já mám k 31.12. úrok 321,17 (daň 48,18 vyčíslena zvlášť), ale měl jsem na účtu nějaké pohyby, takže by to zhruba odpovídalo

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 1. 2019 07:49
od fc70
redhaven píše:Dopočítal se někdo prosím už za prosinec na Richee u 300k vkladu, že opravdu dostal vyplaeceno 1,5% úrok?
Posílali výpis mailem, podívej se tam a utrpení s aplikací se můžeš vyhnout.

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 1. 2019 18:54
od SVitara
Me ta appka zatim funguje, jen jsem tedy stacil zalozit Richee ucet jako novy klient, jeste jsem tam nevlozil ani korunu, ale vse funkcni bez problemu na Androidu 7.

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 1. 2019 18:58
od drkarel
Mně ta appka taky funguje - tedy v režimu 1x měsíčně odeslání úroku jinam, více ji nepokouším. Zdá se mi kapku méně přehledná, ale asi to souvisí s frekvencí užívání. :)

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 1. 2019 19:02
od SVitara
Ja mel strach, ze to bude horsi, kdyz jsem to tu cetl.

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 1. 2019 12:28
od vpe
Chyba v aplikaci RICHEE

Zkoušel jsem apkou zaplatit přes QR kod. Apka iOS nevyplnila částku.

Qr kod byl z vypisu RB KK, poprve uveden na vypíše prosincovém myslim. Hadam ze tam apce asi chybi zakódovana měna CZK (nepovinný parametr qr formátu).

Jak si s tím má Lojza uživatel poradit? Vyzkoušejte QR platbu naskenovat v aplikaci Richee, treba z vypisu raiffeisen (kde chybi definice měny v qr kodu)

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 1. 2019 21:05
od Thom
Tak jsem si v posledních dnech dopisoval s podporou Richee (která skutečnost tak trochu popírá a odpovědnost přenáší na uživatele, o poměrně nesmyslných radách a doporučeních zatím pomlčím). Chtěl jsem si změnit heslo a zjistil jsem, že ta aplikace má poměrně nebezpečnou chybu :pozor

Pro změnu hesla je třeba aplikaci deaktivovat. Pak si člověk může zvolit nové bezpečnostní údaje (heslo a PIN). Jenže reset se provádí pomocí stejného mobilu, na kterém aplikace běží (asi se dá předpokládat, že na něj přijde odkaz na reset hesla i SMS). Takže pokud nemáte dostatečně zabezpečený mobil a máte nastaveno třeba Detekce nošení v kapse, kdyby vám někdo mobil ukradl a s Richee to uměl (aplikaci odinstaloval, vymazal temp. data a nainstaloval znovu, pak reset hesla a je uvnitř)...

Já jsem si teda nastavil, že mobil nedetekuje nošení na těle a vždy se musí použít k odemčení biometrika, ale docela by mě zajímalo, kdo je takhle "přísnej". On je prostě ten PIN tak trochu naprd... :roll:

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 1. 2019 21:58
od eR99
Zajímavý je rovněž proces změny mobilního čísla. Na dálku mobilní číslo změnit nelze. (Na ověření této informace nutné čekat z pátečního odpoledne na pondělí). Z informační linky Vás tedy odkážou na pobočku. Na pobočce musíte být neodbytný. Pracovníci vás odkazují s požadavkem na změnu na aplikaci, informační linku pro Richee. Creditas vypustil Richee mezi lidi. Ovšem procesy k němu ladí s prvními uživateli až za pochodu.

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2019 15:27
od hufv
to Thom:
nastavení nového PINu lze udělat i bez deaktivace apky. Co je ovšem důležité - když chci po reinstalaci apky (na Androidu) napojit původní účet, tak musím zadat jak ověřovací kód přes mail, tak ověřovací kód přes SMS.
Na druhou stranu, pokud má někdo můj mobil a dostane se do něj (není zamčený), tak se dostane i k mailu, protože tam samozřejmě mám mail a účet s heslem, které si apka pamatuje.
Ale mobil mám zamčený vždy po 10 sekundách nečinnosti, takže není moc pravděpodobné, že se do něj někdo jednoduše dostane (šifrovaná interní paměť je samozřejmostí).

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2019 15:49
od vpe
Tady jde o BFU a ne o tebe. Takze k reaktivaci musi byt i neco, co zloděj nema (heslo, otazka), jinak by to bylo na <>

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2019 17:44
od neosobně
Pokud vím, není problém naklonovat SIM kartu s identickým číslem, proto se taky používá jinde v bankách ID nebo PIN či heslo nezasílané SMS, ale dané pevně "na papíře" klineta.

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2019 18:29
od Thom
neosobně: no, nevím, jestli se dají (v relativně běžných podmínkách) klonovat simky. Kvůli zneužití Richee to asi moc lukrativní nebude a hlavně to moc nedává smysl v tomto kontextu...

hufv: jo, možná to jde i bez reinstalace. Já "testoval" možnost, kdy vím PIN a nevím heslo, takže jsem appku odpojil až po "vstoupení". Ale email samozřejmě "útočník" zná (přečte si) a nejspíš k němu má i přístup, když má odemčený mobil v ruce...

Člověk nemusí být ani BFU. Znám dost lidí, co dokonce nemá ani žádné zabezpečení mobilu nebo jen jednoduchým gestem, protože do banky má přece PIN a že jim někdo vleze do mailu nebo na Face neřeší... Že neznalost PIN a hesla u Richee je v podstatě jen drobnou překážkou při přístupu k úsporám, by do obnovy hesla nenapadlo ani mě :shock: