Stránka 19 z 67

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2019 01:40
od vpe
Sim karty sly klonování pred 15 lety :-) a rozhodne to nebylo jako ve filmech, ale dlouhým brute force

hlavne, neosobně asi nevi, jak se chova klon snímky v siti :-) zkus Dvojsimku od Vodafonu a uvidis. To okamzite zjistis ze je klon v siti

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2019 06:25
od SVitara
Nezjistis, dokud nepotrebujes volat. Zrovna u Vodafone jsem se ale setkal s pripadem, ze pachatel si prevzal v prodejne neprirazenou SIM, to lze jako treba dvojsimku s tim, ze si prevod zaridi sam pres samoobsluhu, davaji to zdarma, pak uz jen zkousel prihlasovat se do samoobsluhy pod nahodnymi cizimi tel.c. s predvolbou Vodafone, az dosel k cislu, pres ktere se prihlasil, protoze melo jednoduche heslo typu 123456. Pak si pres samoobsluhu prevedl cizi cislo na novou SIM, byl to pausal, zacal provadet tzv. platby tretim stranam a odcerpal z telefonniho cisla nekolik desitek tisic. Ten to ale neudelal kvuli autorizacnim SMS z banky.

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2019 14:32
od S474N
Ono to je to kapku jinak.

1) Klon SIM karty je SIM karta se stejnym IMSI a Ki.

2) To co udelal dotycny je prevod SIM, kdy na jine cislo SIM se necha priradit telefonni cidlo. V ten okamzik prestane ovsem uplne fungovat ta puvodni SIM.

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2019 10:16
od vpe
Svitara - to mohl stejně dobře udělat i tak, ze si do prodejny došel vyměnit SIMku s tím PINem, nebo snad ne? Dříve chtěli k výměně Simky jen admin Pin. I když je možné, ze od té doby Vodafone chce na prodejně obcanky?

Pokud jde o uloveni auth SMS, to můžeš udělat stejně dobře i tak, ze se napojis mezi bts a majitele (existovaly open source btsky), telefon je přece promiskuitni a připojí se k čemukoliv se silnějším signalem... Možná bude třeba jamm na ty vyšší pásma, aby se telefon lognul jen v gsm (2g) režimu. Tam bylo myslím si slabé šifrování realtime prolomitelne.

Pořád je nutno znát další údaje než jen tel. číslo a SMS, jinak je to VELKÝ špatný.

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2019 19:12
od SVitara
Nevim presne, jak to udelal, jsem to odlozil, pachatel nezjisten a nepodarilo se mi to sloucit s jinym spisem. ;-]

Jinak me dali na prodejne Vodafonu take dvojSIMku zdarma a bez nejakeho overovani totoznosti, rikala mi tam, ze kdyz nemam s sebou obcanku, ze mi cislo ze SIMky nemuze v prodejne na dvojSIMku prevest, ale ze si to muzu udelat doma sam pres samoobsluhu.

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2019 19:46
od Thom
Myslím, že jste off topic.

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 1. 2019 08:07
od vpe
Jak v apce najdete pohyby minulého měsíce?

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 1. 2019 10:18
od jakoubek61
Přes volbu "Transakce" a přejetí prstem po displeji s názvem příslušného měsíce.

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 2. 2019 18:29
od AK00AK00
Dobrý den, mám dotaz na Richeeho. Jak je to s desetinnými místy? Všimla jsem si, že úroky se připisují pouze v celých číslech a halíře zůstávají u vložené částky na běžném účtu, ale pouze v náhledu, nemohu se k nim dostat. Psala jsem Richeemu, ale bez jakékoliv odpovědi. Děkuji za vysvětlení.

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 2. 2019 19:18
od drkarel
Já to moc nepoužívám, vždy si na začátku měsíce jen odešlu úrok včetně haléřů jinam. V Richeem desetinná místa vidět na první pohled nejsou, ale dostávám výpis e-mailem, kde normálně jsou. Pak jsou vidět v detailu účtu a i v pohybech.

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 2. 2019 20:37
od MiASX
Ukazuji castky zaokrouhlene na koruny, ale uroky pripisuji na halere.

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 2. 2019 20:53
od AK00AK00
Moc dekuji. Zadala jsem castku i s desetinnymi misty a vse ok.

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 2. 2019 14:13
od mbodlak73
Po nějaké době používání musím říct, že - ehm - je to fakt bída.

1) Aplikace obsahuje plno chyb a když k něčemu dojde, ukáže jenom nesmyslnou hlášku - nestihne se ani udělat screenshot, ne tak ještě zapamatovat nebo opsat. Minus pro autory aplikace, jsou troubové, proč se to nepřiloží k e-mailu? Bah.

2) Kvalita aplikace je na úrovni testovací alfa verze, ani na označení "veřejná beta" nemá, chyby nejsou opravovány.

3) Posílání výpisů obyčejným e-mailem jako obyčejné PDF (!!!), hlásil jsem jako security issue, Creditasu je to fuk.

Celkem je to u chyby v bankovní aplikaci docela průser. Zvažoval jsem přechod od AirBank k Creditas, ale rozmyslel jsem si to.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 2. 2019 14:38
od MiASX
Me tedy jeste zada chyba nepotkala. Jako sporici ucet s moznosti zalozeni na dalku je to fakt dobre. Ten bod 3 mohl napsat pouze paranoik.

Re: Richee (účet u Creditas)

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 2. 2019 21:50
od drkarel
Ten bod 3) zjevně někteří považují za výhodu. :)