podmínky pro výběr ze zahraničních bankomatů

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod losalamos 3. 7. 2025 17:00

@MP007 na otázku se nedá jednoznačně odpovědět. Např. jsem vybíral v Rakousku v bankomatu Raiffky vícekrát. Během jednoho dne, stejnou eurovou kartou, stejnou částku, pokaždé na jiném místě a vždy mě rakouský bankomat účtoval jinou částku.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 3. 7. 2025 17:34

@MP007: Možným řešením, jak vyzrát nad poplatkem za výběr v Rakousku, by mohlo být využití RB multiměnového účtu/karty, jelikož když se v zahraničí provede výběr z bankomatu skupiny RB, tak RB následující měsíc vrátí naúčtovaný poplatek. Takže bys pomocí karty Partners musel nabít Revolut v EUR, ty pak bezplatně pomocí SEPA platby převést do RB a následně pomocí RB multiměnové karty vybrat v zahraničním RB bankomatu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MP007 4. 7. 2025 07:12

Zajímavé řešení :-) Multiměnu RB aktuálně bohužel nemám, musel bych jeden chytrý překlopit na exkluziv. Vyhledal jsem si cestou 2 bankomaty Bawag, tak budu doufat, že jsou stále bez poplatku. Jinak stejně maximum plateb provádím kartou a výběry hotovosti zkrátka omezím. Škoda, že Moneta letos na léto nespustila "tankovací zvýhodnění" na Smart card - ideální pro výběr EUR na Tank Ono.
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Joolppp 4. 7. 2025 08:00

Jakože RB vrátí poplatek provozovatele bankomatu, pokud je to bankomat ze skupiny RBI? Funguje to takhle ve všech státech, třeba HR? Nemá někdo vyzkoušeno?
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pobert 4. 7. 2025 08:40

To je dobrá otázka - mělo by to fungovat - na webu to píšou:

U nás můžete mít výběry debetní kartou z bankomatů v zahraničí zdarma, přesto vám někteří provozovatelé mohou účtovat dodatečný poplatek za využití služeb.

Tento poplatek Raiffeisenbank nedokáže nijak ovlivnit.
- O výši poplatku musí provozovatel informovat na obrazovce bankomatu ještě před potvrzením výběru.
- Pokud s poplatkem nesouhlasíte, máte možnost výběr z bankomatu zrušit a využít služeb jiného provozovatele.
- Když v zahraničí vyberete z bankomatu skupiny Raiffeisenbank, tak vám následující měsíc vrátíme naúčtovaný poplatek.

https://www.rb.cz/osobni/ucty/sluzby-k- ... -zahranici
pobert
Návštěvník

Odeslat příspěvekod puncocharovi 4. 7. 2025 09:56

Dobrý den, mám dotaz a prosím zde přítomné cestovatele o odpověď. Pojedu do Austrálie, oblast Brisbane a směr na sever od tohoto města. Jaké bankomaty by mohli vydat hotovost bez poplatku? Také jsem někde četl, že při platbě kartou přes mobil se účtuje další speciální poplatek.
Děkuju za odpovědi.
Martin
puncocharovi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Joolppp 4. 7. 2025 10:14

@pobert
Díky, toto popisu jsem si vůbec nevšimnul, tak bezva.
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lenka_2 4. 7. 2025 21:10

Švýcarsko, PostFinance, 40 CHF kartou Partners bez poplatku i bez nabídky DCC.
Bankomat PostFinance se nachází na každé trochu solidní pobočce pošty (ne na pochybných vesnických franšízách à la Pošta Partner).
Promokódy v profilu.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod marecek29 5. 7. 2025 08:30

"HR? Nemá někdo vyzkoušeno?" Minulý rok OK.
marecek29
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Aldadol 6. 7. 2025 22:03

Bez poplatku je Kent bank, jinak 4 a vice €. Možná jsem jen měl smůlu a někdo poradí. Ale jak se píše výše, u Raifky by ti poplatek měli vrátit, kdybys měl jejich kartu.
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trinchin 8. 7. 2025 11:08

Potvrzuji funkcnost a bezpoplatkovost pri vybirani z bankomatu Bank Millenium v Polsku.
Vcera s kartou Partners kurz 5,795 Kc za PLN. Zadne nabizeni DCC ani poplatku.
Jedine omezeni bylo 1000 PLN na jeden vyber. Dneska chci jeste otestovat Santander a Bank Pekao.

Planet Cash pouze s silenym DCC/poplatkem
PKO Bank Polski s poplatkem 19.90 PLN
trinchin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 8. 7. 2025 14:44

Slovensko bankomat UCB, DK k EUR BÚ Moneta bez nabídky DCC a bez poplatku. Bez limitu 200 EUR na jeden výběr odzkouším výhledově.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod curvecardik3 8. 7. 2025 18:00

V Polsku ATM Santander už nejsou zdarma, dnes jsem zkoušel tři. V polském Kauflandu i na pobočce Santander. Vždy vnucování DCC a pak oznámení o poplatku přes 20 PLN. Na jednom ATM bylo i napsáno, že spolupracují s Euronet. Takže v Polsku jen ATM Bank Millenium, dnes kurz při výběru kartou Partners 5,7951.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod trinchin 9. 7. 2025 10:46

OK, usetril jsi mi par minut jizdy k nejblizsimu bankomatu Santander, ktery jsem myslel ze nebude Euronet. Protoze na tom co jsem byl v pondeli taky bylo napsano, ze spolupracuji s Euronet.

A co ten Bank Pekao? Ten byval zdarma, nevis nahodou ?

Opravdu se mi nechce tech 350k PLN vybirat po 1000 PLN :(
trinchin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod P_H_ 9. 7. 2025 10:51

Santander si loni bankomaty outsourcoval. Část provozuje Euronet, zbytek Planet Cash.
P_H_
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka