podmínky pro výběr ze zahraničních bankomatů

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 29. 7. 2024 13:05

Také u ČS lze s Plus účtem vybírat z bankomatů Erste bez poplatku, ideálně s eurovým účtem napojeným ke kartě přes multiměnu (1 cizoměnový účet je k Plus účtu zdarma). Jen se to na ten eurový účet do ČS hůř dostává, příchozí platby jsou zpoplatněny, zdarma vklad eur jedině v hotovosti na pokladně.

Ještě jsem našel na stránkách ČS zajímavou poznámku - "max. denní výběr hotovosti z bankomatů v Rakousku činí 400 EUR (vnitrostátní dohoda rakouských bank)".
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ondrej1 29. 7. 2024 13:15

Maďarsko, mBank VISA svět:

-bankomat OTP na pobočce: Nabídnul DCC, po odmítnutí vydal HUF bez poplatků.

-terminály leckde: Zajímavé chování. Dělá to na mě dojem, že první den mi to nabízelo DCC (odmítal jsem, i prodavači radili, co mám mačkat), další den už se stejný terminál s DCC neobtěžoval a dával rovnou HUF. Setkal se někdo s něčím podobným?
Ondrej1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wetherek 11. 8. 2024 08:45

Prosím má někdo aktuální zkušenost s výběrem EUR na Mallorce, lze vybrat bez poplatku? K dispozici mám Revolut, mBank Svět, eurovou kartu Fio. Díky za jakékoli info.
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ale 11. 8. 2024 08:52

Polsko - Pekao banka (Air bank karta) - výběr bez poplatku, bez nabídnutí DCC. Jen nešlo naťukat kolik chci vybrat (nebo sem nepřišel na to jak) - člověk musel zvolit z přenastavených možnosti. A ač byly mezi možnostmi k výběru i částky menší než 100 Zlotých, nejmenší bankovku v sobě bankomat měl právě tu 100 :D
C220d (S206)
ale
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retron 11. 8. 2024 09:05

Na Mallorce jsem nepotřeboval cash ani jednou.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Joolppp 11. 8. 2024 19:37

Nějaká aktuální zkušenost s bankomaty na Krku? Vloni všechno co jsem obešel chtělo poplatek (Fio EUR karta s blokovaným DCC a Revolut), prozřetelně jsem vybral co jsem potřeboval cestou ve Slovinsku z bakomatu UCB bez poplatku, tak mě to nebolelo, ale...
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod eR99 11. 8. 2024 20:14

Rád bych se podělil o výběr z bankomatu v Polsku. Bank Pakeo s poplatkem. Bez poplatku se mi podařilo vybrat z bankomatu banky Millenium.
eR99
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wit.cz 11. 8. 2024 21:43

Pekao po mně také chtělo nedávno něco mezi 15- 20 PLN u karty Revolut. Je možné, že by selektivně aplikovali poplatek jen pro některé zahraniční karty a např. výše zmíněnou CZ Air Bank nechali jen tak?
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod libol 12. 8. 2024 05:00

Pekao a PKO jsou dvě různé banky - a tam může být zakopaný pes
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod ale 12. 8. 2024 05:23

Pro jistotu sem se podíval a ten můj výběr byl tu - https://maps.app.goo.gl/7HKMEKCGxZ1qep1N8 , Bank Pekao.
C220d (S206)
ale
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Joolppp 12. 8. 2024 08:36

Napadá mě, mohl by mít vliv vydavatel karty (Visa x MC)?
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 12. 8. 2024 09:06

Všechno může hrát roli, i konkrétní banka. Už se mi stalo, že při výběru kartou jedné banky to poplatek nabídlo, při jiné ne a klidně mohly být obě stejná asociace. Nebo se lišila výše poplatku.
Narazil jsem (pravda, ne v Evropě) i na bankomaty, které akceptovaly pouze jednoho vydavatele, v Jižní Americe to vypadá, že je upřednostňována VISA.

Před pár dni mi psal kamarád zážitek z Polska.
Screenshot_20240812-100216.png
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Joolppp 12. 8. 2024 11:28

Je fakt, že si uvědomuju, že asi před pěti lety jsem měl Revolut MC kartu (asi s britským BIN? pak mi ji nuceně zdarma vyměnili za Visu výrazně před koncem platnosti) a s tím nebyl u jistého bakomatu problém a s kartou Equa k CZK účtu nešel poplatek z toho stejného bankomatu při odmítnutí DCC obejít.
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jichaj 20. 8. 2024 20:00

Nevíte,jestli v Tunisku všechny bankomaty chtějí 10dinaru nebo je nějaký bez poplatku?
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod jisy 21. 8. 2024 13:58

Loni chtěly všechny 10 TD, letos tam teprve poletím. V Tunisku kurzy i poplatky řídí stát, takže jsou určitě všude stejné.
jisy
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka