podmínky pro výběr ze zahraničních bankomatů

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Jantars 21. 8. 2024 19:06

Nemá náhodou někdo tip na Kanadu a Kubu?
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aldadol 21. 8. 2024 20:53

A nějaké zkušenosti z Itálie? Euronetu se budu vyhýbat, ale co místní banky?
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wetherek 22. 8. 2024 11:44

retron píše:Na Mallorce jsem nepotřeboval cash ani jednou.

Tak úplně bez cash to nešlo (za MHD v Palmě chtěl autobusák vždy cash), ale jinak potvrzuji , že terminály mají všude, i pouliční umělci �
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 22. 8. 2024 12:24

zvláštní ja jel busem z Palmy a mají "pípací" označovače, kdy si člověk bezkontaktně označí při vstupu a opět při výstupu, tuším podobný princip jako v Ostravě
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod ale 22. 8. 2024 12:29

Myslím že to tak je u meziměstských busů, těch co jezdí po Palmě ne.
C220d (S206)
ale
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DoubleSix 22. 8. 2024 14:38

Aldadol píše:A nějaké zkušenosti z Itálie? y?
UniCredit - loni jsem vybíral bez poplatku, pouze tuším nabízel DCC
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod jichaj 23. 8. 2024 20:54

Myslím že i Postamaty od italské pošty jsou bez poplatku
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 23. 8. 2024 21:39

Prosím do čeho vrazit kartu ve Východní Marce a Horních Uhrách (čti Rakousko a Slovensko)?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod mareka 23. 8. 2024 21:51

Slovensko: ČSOB a Prima bank byly OK.
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 23. 8. 2024 22:00

Na Slovensku snáď skoro všetky bankomaty. Teda ČSOB, Prima banka, VÚB, Tatrabanka, 365bank, Unicredit.

Vlastne som vymenoval všetky bankomaty z ktorých som vždy vybral zdarma bez poplatku. Jedine čo nemám vyskúšané sú bankomaty od Slovenskej Sporiteľne, ale bude to asi aj tým, že v tej banke mám hlavný účet takže čo sa týka výberov vyberám priamo ich kartou. Avšak musím skúsiť aj s takou Curve kartou. Ak to pôjde tým pádom sa dá povedať, že všetky bankomaty na Slovensku sú bez poplatku za výber.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 23. 8. 2024 22:21

Předpokládám, že ty máš ale slovenskou a nikoliv českou/zahraniční kartu?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 23. 8. 2024 22:57

Na výber zdarma z týchto bankomatov používam buď Curve alebo Revolut. Čo sú teda obidve zahraničné karty.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 23. 8. 2024 23:26

Curve vydává karty s BINem dle trvalého bydliště klienta. Takže Curve se v domovské zemi klienta tváří jako domácí karta a nikoliv zahraniční.
Jinak bezplatný plán Curve účtuje při výběru z ATM poplatek, bezplatný plán Revolutu umožnuje zdarma vybrat jen 200EUR.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 24. 8. 2024 16:01

Aj keby to bolo s tým BIN ako píšeš, mne to tak nepríde. Pre príklad dnes som vyberal v bakomate Curve kartou, a bakomat mi nedal na výber jazyka, a automaticky bol v Angličtine.

Taktiež sa mi stáva, že pri platení v obchode po priložení karty na platobný terminál tam píše tiež väčšinou po anglicky keď prebieha platba.

Inak zároveň pochybujem, že by mnou vymenované banky si účtovali ich bankomaty poplatok za výber ak sa jedná o kartu zo zahraničia. Zároveň keby aj takýto poplatok mal samotný bankomat účtovať tak ťa predsa musí na to upozorniť pred výberom nie?
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 24. 8. 2024 16:18

BIN karty a jazyk jsou věci, které spolu při placení/výběrech nemusí úplně souviset. Jak přesně se terminály/bankomaty chovají závisí na jejich konkrétním naprogramování a nastavení, nezávisí to jen na kartách.

Na případný poplatek bankomat samozřejmě upozorní. Jinak bankomaty Slovenské Spořitelny poplatek u zahraničních karet účtují, viz. informace z loňska viewtopic.php?p=13560891#p13560891
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka