Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod cz01 28. 5. 2023 12:25

Tak jsem zjistil, že z rohlík objednávky jsem po slevě RB Deluxe kartou platil cca 500 Kč doplatek a 1500 byly vouchery, v blokacich v SB neviděl a dnes vidím až zaúčtovanou transakci na plnou cenu nákupu bez voucheru. V objednávce rohlíku jsou vouchery vynulované. Druhá objednávka o hodinu později prošla korektně, jak bych čekal...

To, že by objednávku bych akceptoval a chápal, ale nepřijde mi korektní to bez vědomí po zaplacení změnit a nedat možnost vybrat, zda v tom případě objednávku za tu cenu akceptuji. Jasně ty vouchery nebyly taky čisté, ale pokud to prošlo jejich systémy a zaplatil jsem to za těch podmínek, tak se mi změny nelíbí. Ale celkově za oba nákupy je to ok a řešit to tudíž nebudu.

Spíš mě zajímá, zda má někdo podobnou zkušenost.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tatar77 28. 5. 2023 12:56

A co mate na danovem dokladu z Rohliku? Ja vidim vc slevy.
airalo.com - appka na eSIMky po celým světě (data) - zaregistruj se a získáš 3$. Promo kód je JAKUB1888
Tatar77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tatar77 28. 5. 2023 15:15

Vypada to, ze jsem u Rohliku na cerne lisitne :-D jesteze mam jine eSIMKy a platebni karty 8-) Nova registrace+nakup bez problemu :lol:
airalo.com - appka na eSIMky po celým světě (data) - zaregistruj se a získáš 3$. Promo kód je JAKUB1888
Tatar77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cz01 28. 5. 2023 16:35

Tatar77 píše:A co mate na danovem dokladu z Rohliku? Ja vidim vc slevy.

Právě že plnou cenu bez slev, no nevadí i tak dobrá akce.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mojmax 28. 5. 2023 17:18

Já měl v kreditech 2000 Kč a nákup za cca 2050 Kč. Platil jsem RB Mall kreditkou (pátek dopoledne), taky jsem tam neměl žádnou blokaci až dnes ráno se mi tam objevilo těch 50 Kč. U mě tedy vše v pořádku.
Být tebou, tak bych se asi trochu hádal a reklamoval, i když to nebylo úplně čisté, přece jenom jsi autorizoval mnohem menší částku, než jakou ti nakonec strhli.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lukas063 28. 5. 2023 19:40

Ta akce s kuponama u Rohlik.cz... o co přesně šlo? :D Nákup třeba za 1950,- a bylo odečteno 1570,- v kreditech...kde se k těm kreditům dalo přijít? Akce skončila kdy, v pátek večer?
Lukas063
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod regin 28. 5. 2023 19:41

Šlo o chybu v Matrixu. ;)
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 28. 5. 2023 20:36

Ahoj tak jsem také uplatnil kredity RB, v účtu rohlík mám uvedeno kreditů 0,00, a níže kredity 250 k čerpání do půlnoci 31/5, a kolonce použité nemám žádný záznam. Mrknu, co bude na účtu, nějak to moc ale nechápu
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 28. 5. 2023 21:18

Rohlík se to snažil v pátek odpoledne opravit, ale udělali to amatérsky. Někomu zrušili objednávku, u někoho zůstala divně mezi minulými a zrušenými. Kredity smazali všem, někomu zablokovali účet. Někomu údajně z karty strhli peníze dodatečně. Někomu přišel mail o zrušení objednávky, někomu ne.

Každopádně nechat někde generovat vouchery na kredity, a nezajistit, aby byly použitelné pouze jednou, to je fail a dobře rohlíku tak. Ta chyba čekala skoro měsíc, aby byla zneužita. Docela by se mi líbil článek na téma jak rohlík umožnil desítky nákupů gratis a jak následně amatérsky hasil požár :-)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Česká spořitelna 29. 5. 2023 05:22

cermakjn píše:Stejný případ je i u České spořitelny. Účet a karty k němu zrušeny přes bankovní mobilitu, ale do bankovnictví (bez produktů) se dostanu.

Dobrý den, při mobilitě se přístup do našeho bankovnictví George nezruší, protože, můžete mít sjednané jiné produkty, které chcete kontrolovat on-line. Ve vašem případě tomu tak sice není, ale přístupy do George (Bankovní IDentitu ČS) můžete i nadále používat pro přístup do portálů státní správy.
Pokud své přihlašovací údaje do George nepoužijete déle než 14 měsíců, ať už pro přihlášení do bankovnictví nebo do portálů státní správy či jiných třetích stran, vaši Bankovní IDentitu ČS zrušíme.
Zrušit ji však můžete okamžitě na kterékoliv pobočce ČS.

Jiřka, ČS
Oficiální profil České spořitelny.
Česká spořitelna
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod M1d4s 29. 5. 2023 08:52

Kdo chce ještě slevu na rohlik.cz ať zkusí 2023RUNROHLIK (platný do konce května). Kolik je sleva ale netuším.
M1d4s
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mojmax 29. 5. 2023 09:26

Jo, kód funguje - kredity v hodnotě 100 Kč.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod culti 29. 5. 2023 13:03

wit.cz píše:Rohlík se to snažil v pátek odpoledne opravit, ale udělali to amatérsky. Někomu zrušili objednávku, u někoho zůstala divně mezi minulými a zrušenými. Kredity smazali všem, někomu zablokovali účet. Někomu údajně z karty strhli peníze dodatečně. Někomu přišel mail o zrušení objednávky, někomu ne.

Každopádně nechat někde generovat vouchery na kredity, a nezajistit, aby byly použitelné pouze jednou, to je fail a dobře rohlíku tak. Ta chyba čekala skoro měsíc, aby byla zneužita. Docela by se mi líbil článek na téma jak rohlík umožnil desítky nákupů gratis a jak následně amatérsky hasil požár :-)

K tomu, aby byl nákup zdarma si musel sehnat minimálně 10 kódů (10 klientů banky s ochotou se o kód podělit).
Neříkám, že to je nemožné - ostatně pár lidem se to zde evidentně povedlo.
Nicméně tyto akce jsou většinou dělané schválně. Na první pohled to vypadá, že IT v rohlíku neumí do pěti počítat, ale hledej za tím marketing. Mají dobře propočítané, že se jim vyplatí klidně dovést několik nákupů zdarma, protože časem se jim to vrátí. Velké společnosti to čas od času dělají - třeba Alza někdy dá extrémně nízké ceny na některé produkty. Pak sice se tváří, že to tak nechtěli, ale cílem je jako vždy marketing/reklama. Společnosti s MLD obraty si tohle mohou dovolit.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tatar77 29. 5. 2023 13:37

Myslíte, že za tím je nějaký marketing? Pak nechápu, proč mi zablokovali účet :D Nemohu použít původní mobilní číslo ani platební kartu. Zkusil jsem novou registraci s jiným mobilním číslem a jinou platební kartou, a bez problému mohu dál nakupovat...
A kolegyně dnes zjistila, že přišla o kredity ze stravenky, aniž by použila nějaký voucher. To budou mít plno reklamací... amatéři!
Tatar77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 29. 5. 2023 13:40

I když v některých případech to může být marketing (zvláště s cílem, že o tom bude reportáž v médiích), ale tady to moc nevypadá. :)
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka