Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod gaabi 29. 11. 2024 22:56

Dobrý večer,

prosím o radu. Budu si také brát minutovou půjčku, ale s půjčkami nemám žádné zkušenosti. Mám v plánu ji předčasně splatit do těch 3 měsíců, aby mi vrátili zaplacené úroky.

Jaké je ideální schéma? Chápu správně, že mám navolit těch 120 měsíců, aby byla měsíční splátka co nejnižší?
Roční úroková sazba v tomto případě nehraje takovou roli, když je plán předčasného splacení?

Když dnes vezmu, tak splátky budou 25.12., 25.1. 25.2. ? A kdy je vhodný datum na celkové splacení?
Zaplacené úroky by mi vrátili do 31.3. ?

Jinak dávali jste u výběru částky možnost "chci půjčit víc" a navolili jste vyšší částku? A nebo radši ponechat tu doporučenou?

Děkuji za radu.
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod brabisson 30. 11. 2024 09:55

No jelikož je akce platná do 30.11. tak nevím jestli to ještě stihnete. Ideální schéma pokud máte v plánu dát peníze na 3 měsíce na spořák a pak půjčku splatit je půjčit si co nejvíc na co nejdelší dobu s co nejnižší splátkou, aby co nejvíce bylo na spořáku (úrok však nebude nic moc, ale to v tomto případě nevadí). Pokud si půjčujete z jiného důvodu na delší dobu, nastavte splátku dle své finanční kondice, aby byly úroky co nejnižší. Když vezmete půjčku 30.11., splátky budou 30.12, 30.1. a ?28.2.? (to poslední datum si netroufám odhadnout přesně) a úroky by měly být zpět do 31.3. jak píšete. Já jsem dával pokaždé žádost o 1,2M, poprvé mi dali 1M, podruhé celých 1,2M. (v žádosti v kolonkách výdajů jsem dal snad jen 8000 na energie apod a další výdaje + jídlo jsem dal 0 - to mi už i při první půjčce poradila po telefonu bankéřka)
brabisson
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomm001 30. 11. 2024 10:23

Mně nechtějí dát více než 950k, ač se snažím sebevíc a různě měním parametry půjčky a výdaje. Včera už mi volali i z RB po tom, co jsem žádost asi po čtvrtý zrušil. :-D Asi na to mají dost zásadní vliv ty 4 kreditky, které mám. Jinak nikde nic nedlužím.
Tomm001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zdeňour 30. 11. 2024 10:28

Podařilo se někomu mít dvě půjčky naráz?jako že jedna někomu běží a zažádat o další v menší částce třeba.me to pořád nabízí tu možnost.Ted je otázka zda se na dvě naraz vztahují 3mesice úroků.ale asi určitě ano,v podmínkách se nic nepíše.
Zdeňour
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cz01 30. 11. 2024 11:36

Ano, měl jsem první na 1 150 000 Kč za asi měsíc jsem si dal druhou, mi dali už 360 000 Kč. První už mám splacenou, druhá mi končí v prosinci. No a po splacení první jsem si znovu zažádal o 1 000 000 Kč a to jsem dostal bez dokládání. Kreditek mám asi 8 v objemu cca 500 000 Kč, tak to asi nevadilo.

Takže to jde a musí se to zkusit, zda to projde...
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bufalobil1 30. 11. 2024 11:41

Mě napoprvé dali 1,2 ted jen 0,5 mega urok stejný 7,9%. V kreditkách mám 0,5 ale to je stejné jinak nic. Takže nevím proč nechtějí víc přitlačit nic se proti září nezměnilo. Snad jedině když jsem splácel tu první půjčku, tak mi volali z RB proč to chci splatit a jestli si nechci nechat že by uměli poladit úrok tak jsem jim natvrdo řekl že žadnou půjčku nepotřebuju že jsem chtěl jen využít tu akci s vrácením úroku.. No a za týden jsem žádal o půjčku tak třeba to mělo vliv, protože mi hned volala ženská že mi schválili jen 500 ale že by uměli víc a chtěla to řešit. Řekl jsem jí že beru tech 500 a dál nechci nic řešít :) dobrý cashflow zadara na tři měsíce
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zdeňour 30. 11. 2024 11:57

CZ01: A běželi ty půjčky každá zvlášť a nebo banka chce obě sloučit do jedné s jednou splatkou :)
Zdeňour
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cz01 30. 11. 2024 18:56

Běží samostatně.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 1. 12. 2024 07:35

V RB pocitaji uroky na SU asi kazdy mesic jinak. Ted mi pripsali za 30 dnu v listopadu o cca 1 Kc vyssi zakladni urok, nez pred mesicem za 31 dnu v rijnu. Pritom jsem mel zustatek oba mesice stejny a urokova sazba se take nemenila ne? Nebo snad byla v rijnu vyssi? Da se to nekde dohledat?
:hm
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod mate59 1. 12. 2024 11:39

Sazby jsou stejné do konce roku.Zákl. úrok brutto na HIT+ za 11/2025 mi připsali 41,10 ,minulý měsíc 42,47 vklad stejný 500000.U TOP připsali 123,00 ,minulý měsíc 127,10 vklad stejný 1,5 mio.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod jjm64883 1. 12. 2024 12:10

Jenom upozornění pro všechny, kteří přecházejí na Exkluzivní účet za účelem navýšení limitu pro bonusové úročení na SÚ. Po přechodu na jiný typ BÚ je nutné ručně (!!!) změnit typ SÚ z Bonusového spořicího účtu na Bonusový spořicí účet, které se od sebe liší pouze limitem úročení. Všiml jsem si toho jen náhodou, jinak bych to zaregistroval až na konci měsíce, kdy by nedorazily úroky v zamýšlené výši. Takže první, co mi RB jako "exkluzivnímu klientovi" udělá, že se mě snaží o***at takovou trapnou kličkou!!! Píšu si velký černý puntík!!!
jjm64883
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PULPANM 1. 12. 2024 12:11

To tedy není moc seriózní
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 1. 12. 2024 12:16

Typické chování Rb, je potřeba s tím počítat.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 1. 12. 2024 12:31

jjm64883 píše:Jenom upozornění pro všechny, kteří přecházejí na Exkluzivní účet za účelem navýšení limitu pro bonusové úročení na SÚ. Po přechodu na jiný typ BÚ je nutné ručně (!!!) změnit typ SÚ z Bonusového spořicího účtu na Bonusový spořicí účet, které se od sebe liší pouze limitem úročení. Všiml jsem si toho jen náhodou, jinak bych to zaregistroval až na konci měsíce, kdy by nedorazily úroky v zamýšlené výši.

Třeba by se ten limit na Bonusovém SÚ pár dnů po změně typu BÚ sám navýšil :hm V RB fungují určité věci trochu zpomaleně. Nebo ti tu nutnost ruční změny Bonusového SÚ pro získání vyšších limitů sdělilala i RB?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod pepanR 1. 12. 2024 12:34

Přešel jsem na Exkluzivní učet, právě za účelem navýšení limitu pro bonusové úročení na SÚ. Nikde jsem nic ručně!!! měnit nemusel a limit na SU je navýšen tak jak má být.
pepanR
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka