Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Urokovy turista 4. 2. 2025 14:43

...podmínku bonusového úroku splníš třemi platbami kartou. Těch 1,5mil na účtech RB je podmínka pro vedení exkluzivního účtu zdarma.
Urokovy turista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 4. 2. 2025 14:57

Máš pravdu, už jsem se do těch jednotlivých podmínek a aktivit úplně zamotal :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 4. 2. 2025 15:05

Nechtěl bych se dostat do situace, kdy nyní změním typ účtu od 1. 3. a mezitím sníží úroky na SÚ a tedy 1,5 Mega k 1. 3. bych bych mohl třeba nasypat někam jinam výhodněji a změna typu BÚ by byla na 2 věci a na protočení 50 tis. pro vedení BÚ Exkluziv zdarma za březen bez 1,5 mega na SÚ.
PS: dnes mně na infolince sdělili, že zatím nemají stanovený termín změny uročení na SÚ s bonusovou sazbou 4 %.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Urokovy turista 4. 2. 2025 15:10

No 6.února se koná zasedání ČNB. Na 90% dojde ke snížení sazby o 0,25%. Takže se dá očekávat ještě v únoru oznamování bank o snížení úroku o minimálně stejnou výši. Takže k přesunům úspor pravděpodobně docházet bude.
Urokovy turista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod technikus 4. 2. 2025 15:13

I tady se pokračování ve snižování potvrzuje.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 4. 2. 2025 15:43

Nějaké změny bonusové úrokové sazby se už v RB chystají, viz. tento dokument https://www.rb.cz/attachments/pi/sporen ... nameni.pdf Dnes je datum 4.2.2025 a v tom dokumentu figuruje budoucí datum vystavení 13.2.2025 a změny mají platit od 1.3.2025. Podle všeho možná zachovají úrokovou sazbu 4%, ale změní/sníží pásmové limity pro Aktivní a Exkluzivní účet :hm
Přílohy
RB-bonusove uroky 2025-03-01.gif
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 4. 2. 2025 16:15

hmm, to není úplně příjemná zpráva, zajímavější bylo současné řešení, kdy úročili jedním pásmem podle typu účtu...
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 4. 2. 2025 17:13

Tak to je snaha o naprosté zmatení nepřítele. :D
Pokud ty sazby tedy zůstanou jak jsou uvedené i po předpokládaném snížení ČNB o 0,25 %, dá se od března očekávat 3,5 % v ČSOB a tím pádem strop v RB 1 milion. Na druhou stranu, bylo tu zmiňováno, že lze mít více účtů (chytrých) a ke každému spořák s bonusovým úrokem, to stále platí? Pak si založím další 2 běžné účty a budu mít nadále 1,5 milionu za 4 %.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 4. 2. 2025 17:22

Ano, lze mít více Bonusových spořicích účtů k více běžným účtům a všechny SÚ budou mít bonusovou úrokovou sazbu. Každý BÚ ale musí být jiný (například Chytrý, Aktivní, Exkluzivní), nelze založit třeba tři Chytré BÚ.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 4. 2. 2025 17:28

Já měl kdysi jenom ex-Equa účet a k tomu se mi podařilo založit jako druhý účet ten Chytrý. Kdo má tedy jenom ex-Equa, může postupovat jako já.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 4. 2. 2025 17:31

Aha, tak minimálně ten chytrý si k exkluzivnímu udělám. Platit 49 Kč za aktivní kvůli 0,5 % navíc na půl milionu se sice taky vyplatí (dle délky měsíce cca 170-180 Kč navíc), ale tolik to možná zase komplikovat nebudu... :D
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod katrops 4. 2. 2025 18:27

A to musíš mit potom k chytrému i aktivnímu běžnému účtu 2 platební karty ? Nebo stačí pro splnění podminek u obou účtů zaplatit 6 krát jednou kartou.
katrops
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 4. 2. 2025 18:38

I když máš víc účtů, tak podmínka tří plateb kartou stačí splnit jen jednou. Nemusíš tedy dělat například 2x3 platby nebo 1x6 plateb.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 4. 2. 2025 19:08

@Milos: po Tvém zveřejnění pravidel reklamní akce v RB platné k 1. 3. u mě akce převodu Chytrý na Exkluzivní ochladla. Uvidím co bude dít s úročením na SÚ v bankách po zasedání ČNB.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod mate59 4. 2. 2025 19:16

Co by se dělo,úročení klesne.
mate59
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka