Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod culti 5. 7. 2025 13:39

S tím připisováním bonusového úroku to dělají šikovně. Zaúčtují k 4. dni, ale reálně si na peníze šáhnete až 5. den, kdy je uvolní.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jarmarti1 5. 7. 2025 17:31

Tak jsem dneska v Kauflandu s rodinnou (já, syn, manželka) plnil povinný počet plateb kartami. "Propípávali" jsme jenom RB a Air. Výsledkem 3x10 + 3x5 plateb kartami je účet o délce 349 cm :-D Obsluha se trochu divně dívala...
jarmarti1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2025 17:46

Kdo nechce mít několikametrové účtenky, aktivuje si v Kaufland appce Digitální účtenku. V takovém případě pak z účtenkové tiskárny vyjede jen malý lístek potřebný k otevření výstupní brány :-)

Jinak těch 10 plateb RB kartou jste dělali zbytečně, tento měsíc ještě stačí udělat pouze 3 platby ;-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jarmarti1 5. 7. 2025 18:28

Milos píše:
Jinak těch 10 plateb RB kartou jste dělali zbytečně, tento měsíc ještě stačí udělat pouze 3 platby ;-)

Museli jsme kvůli akci "6x500Kč"

Ale jinak máš pravdu, tak poslední 2 roky mi přijde, že ztrácím přehled kde máme "termíňáky, spořáky, kreditky, DIP, akcie atd" (obecně všechny peníze). Přijde mi, že už mi nestačí obrovská excelovská tabulka typu "banka - název účtu - výše úroku - úrok do pásma - budoucí změny - celková suma - splněno".

Teď budu OT. Jak řešíte to, abyste měli o všem přehled a zálohu toho. Já si tu tabulku každý měsíc tisknu na A3 + ji mám v počítači. Na onedrive (obecně kamkoliv) se mi to zálohovat moc nechce (používám druhý počítač jenom pro banky)
jarmarti1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 5. 7. 2025 18:53

Proste zacni utracet, pak tabulky nebudes potrebovat.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2025 18:54

@jarmarti1: Nojo, to jsem si neuvědomil, že někdo plní 10 plateb kvůli odměně 6x500Kč :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 5. 7. 2025 19:59

jarmarti1 píše:
Milos píše:

Museli jsme kvůli akci "6x500Kč"

Ale jinak máš pravdu, tak poslední 2 roky mi přijde, že ztrácím přehled kde máme "termíňáky, spořáky, kreditky, DIP, akcie atd" (obecně všechny peníze). Přijde mi, že už mi nestačí obrovská excelovská tabulka typu "banka - název účtu - výše úroku - úrok do pásma - budoucí změny - celková suma - splněno".

Teď budu OT. Jak řešíte to, abyste měli o všem přehled a zálohu toho. Já si tu tabulku každý měsíc tisknu na A3 + ji mám v počítači. Na onedrive (obecně kamkoliv) se mi to zálohovat moc nechce (používám druhý počítač jenom pro banky)

Já mám v mobilu v aplikaci poznámky vše sepsané a každý měsíc aktualizuji a přhled tedy mám. A taky mám hodně položek v seznamu
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 6. 7. 2025 13:00

jarmarti1 píše:Tak jsem dneska v Kauflandu s rodinnou (já, syn, manželka) plnil povinný počet plateb kartami. "Propípávali" jsme jenom RB a Air. Výsledkem 3x10 + 3x5 plateb kartami je účet o délce 349 cm :-D Obsluha se trochu divně dívala...

Nejlepší postup, aby nám tuto vymoženost Kaufland výhledově zrušil. :-(

-- 6. 7. 2025 13:03 --

Milos píše:Kdo nechce mít několikametrové účtenky, aktivuje si v Kaufland appce Digitální účtenku. V takovém případě pak z účtenkové tiskárny vyjede jen malý lístek potřebný k otevření výstupní brány :-)

Provedl jsem.
Nyní se nebude obsluha automatických pokladem divit "kilometrové" papírové účtence, ale jen tomu, jak dlouho nákup platím. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod khonsun 6. 7. 2025 14:16

ad Mirek.M
Duvodne se domnivam, ze se divit nebude. Jestli si personal jeste nezvykl, tak si zvykne. Evidentne nejsi sam a obsluze je to temer "putna". Hlavne kdyz nemusi nic moc delat. Nebyl bych jiny.
Za 21 let mi bude 100.
khonsun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wurk 6. 7. 2025 15:05

zrovna ty stvrzenky se u retaileru resi, pocitaji si business case, jestli se jim vyplati investovat do el. reseni, ty naklady nejsou jen na kotouce, ale i na tetu, ktera to chodi vymenovat a servis tiskarny
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 6. 7. 2025 15:19

Ad Kaufland (zde jiz offtopic):

Byl bych v klidu :-)

Loni (myslim ze na podzim) pri nejake soutezi mBank, kde bylo potreba co nejvic plateb kartou, jsem v jednom Kauflandu (kam bezne nechodim) narazil na hyperaktivni/neprijemnou obsluhu/dozor ve smyslu "Co to delate, to nesmite ...". Slusne jsem ji odpalkoval s tim, ze samoobsluzna pokladna to umoznuje (je tam prikaz na rozdeleni platby) a nic neporusuji a tukal jsem dal, po chvili prisla i s nejakym zrejme vedoucim a z povzdali mne chvili pozorovali a neco si mezi sebou diskutovali, ale uz si na me netroufli :-) Po nejake chvili dalsiho tukani jsem pak v klidu dokoncil co jsem chtel/potreboval a zcela OK.
PS: Tenkrat jsem v te soutezi nakonec stejne nic nevyhral :D

Tedy zaver je ten, ze pokud jen vyuzivam, co system nabizi a dovoluje, je to v poradku.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Milos 6. 7. 2025 15:29

Dobré je taky ty vícenásobné platby kartou neprovádět v čase, kdy je v Kauflandu nákupní špička a jsou fronty i u samoobslužných pokladen. Pak se časově dlouhé vícenásobně placení nelíbí hlavně lidem v té frontě, přihlížející obsluze je to tak nějak jedno. Já osobně chodím provádět vícenásobné platby raději večer, kdy je v Kauflandu málo lidí a u samobslužných pokladem je volno :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 6. 7. 2025 15:51

No a teď si představ, že po 50 platbách zjistíš, že ti na účtu chybí poslední koruna.

Zaměstnancům jsou možná náklady na všechny ty platby jedno (a jsou tam nějaké paušály, takže skoro určitě prodělávají), ale to, že hrozí komplikovaný problém, který by museli řešit, jedno asi není.

-- 6. 7. 2025 16:00 --

Tedy zaver je ten, ze pokud jen vyuzivam, co system nabizi a dovoluje, je to v poradku.
Touto logikou obchody, které zaměstnancům zakázaly fyzicky zadržet zloděje (aby se zaměstnancům nic nestalo) skončily v situaci, že některé zboží je permanentně pod zámkem a obtěžuje to všechny ostatní zákazníky, protože dva tři gangy „využívaly, co systém nabízí a dovoluje“, a soustavně z obchodu odnášely zboží bez placení.

„Systém nabízí a dovoluje“ spoustu bezohlednosti a škodlivého chování až zločinů (kterýkoli kolemjdoucí ve městě může kdykoli kohokoli podříznout) – spousta věcí je pohodlná právě proto, že proti některému škodlivému chování se systém nebrání. Pokud se to škodlivé chování rozšíří, systém se začne bránit, a, v tomto případě: chudí lidé v exekuci, co mají nějakou dárkovou kartu na půlku nákupu, nenakoupí.

Nemám v principu nic proti dojení bonusů bank nadoraz: Banka ten bonus zavádět nemusela, mohla mít jednoduchý produkt - ale úmyslně to udělala, úmyslně zavedla bonus ne přesně za to, o co jí jde, ale za něco jednoduššího, a musí počítat s tím, že někteří klienti to vydojí a nebudou ziskoví.

Ale dělat kvůli takovému bonusu komplikace v úplně jiné firmě, která za nic nemůže, a využívat její funkce, které má pro pohodlí svých klientů tak, že na celém obchodu dost možná prodělá (korunové platby, za které obchodník platí paušál desetihaléře, tj. přijde o celou svou marži) se mi příčí.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod drkarel 6. 7. 2025 16:20

Tak ta funkce tam, samozřejmě, není kvůli korunovým platbám, ale zase bych to nesrvonával s krádežemi. Netuším tedy, zda má Kaufland nějaký paušál, ale myslím, že ho deset korunových plateb u nákupu za 1500,- nezruinuje.
drkarel
Inventář

Tento příspěvek byl odstraněn.
FRENKY33

Předchozí stránkaDalší stránka