Partners Banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 10. 1. 2025 11:46

octaviaimpi: Ono to PB pravděpodobně zase tak dlouho nevydrží a nemají všichni všechny banky. :)
hopo.hopo: No, je otázka, jestli běžný uživatel, který jede 2x za rok na dovolenou do zahraničí potřebuje víc na limitech. Já jsem svéráz i co se týče dovolený, ale zatím mi limity stačily a dovolenou platím asi pro pět rodin (se 4-5 členy). Pravda, někdy to musím rozdělit do více (většinou 2) měsíců. Hotovost je potřeba minimálně, všude po Evropě jsme vystačili s kartou.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod tojejedno2 10. 1. 2025 13:10

slavo963 píše:Rusit osobne nebudu, kdyz to nic nestoji, mozna obcas vyuziji(minimalne na 3x10Kc nabiti jako obratove kriterium RB sporaku 8-P )

U Revolutu lze minimálně dobít 300Kč
tojejedno2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 10. 1. 2025 13:15

Tuto informaci nemůžu potvrdit, já dneska ráno dobil Revolut 8 Kč, abych ho následnou platbou mohl vynulovat.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 10. 1. 2025 13:31

drkarel píše:hopo.hopo: No, je otázka, jestli běžný uživatel, který jede 2x za rok na dovolenou do zahraničí potřebuje víc na limitech. Já jsem svéráz i co se týče dovolený, ale zatím mi limity stačily a dovolenou platím asi pro pět rodin (se 4-5 členy). Pravda, někdy to musím rozdělit do více (většinou 2) měsíců. Hotovost je potřeba minimálně, všude po Evropě jsme vystačili s kartou.

Nejde o hotovost, jde o tu směnu. 1000 euro je dostatečné když někdo jede s cestovkou na All inclusive. Pokud si sám hradí letenky a ubytování, je to naprosto směšný limit. Obvykle jsme museli měnit na 4x.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod jir.vesely 10. 1. 2025 13:40

Jak jsi testoval ten Revolut? Opravdu jsi zaplatil tu částku kartou a nebo ses podíval na směnu té částky? To je totiž rozdíl, protože u směny je ten spread u nižších částek vyšší, ale při platbě kartou se to neaplikovalo. Tak buď tam je čerstvě změna a nebo to nebylo testované úplně správně. To stejné bylo o víkendech. Směna má horší spread než platba kartou.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 10. 1. 2025 13:50

tojejedno2 píše:
slavo963 píše:Rusit osobne nebudu, kdyz to nic nestoji, mozna obcas vyuziji(minimalne na 3x10Kc nabiti jako obratove kriterium RB sporaku 8-P )

U Revolutu lze minimálně dobít 300Kč

Přes platební odkaz jdou dobíjet menší částky, klidně třeba 0,20Kč ;-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 10. 1. 2025 15:29

Děkuji za dobrý návod.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 10. 1. 2025 16:50

ale neprehanet, caste revolut.me pro korunove castky je cesta k vyhruznemu meilu od Revolutu
kdyz je tu trochu OT, tak platebni link neni potreba generovat v apce, staci napsat do adresniho radku
https://revolut.me/vasrevolutnick

a na zobrazene strance jsi doplnite jakoukoliv castku a zaplatite kartou(nutno otevrit na PC, resp. na mobilu v prohlizeci v rezimu "PC", jinak se otevira primo revolut apka)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 10. 1. 2025 18:38

Super, udelam film “5 plateb mesicne bude stacit drahousku”.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 10. 1. 2025 19:00

Výhrůžný mail od Revolutu jsem dostal jen když jsem se v létě snažil vytěžit akci Platím a spořím u ČS. :) Jinak dělám pravidelně 7 korunových dobití každý měsíc a v tomhle režimu jsem problém nikdy neměl.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 10. 1. 2025 21:54

slavo963 píše:Se shodneme, ze platby kartou jsou nejvyhodnejsi u T212(CB), pote Partners a na chvostu revolut(free plan). Kdo chce jednoduche reseni, plati Partners debetkou a nemusi nic resit a porovnavat kurzy.

Kdyz uz se tu resi kurzy, mam mensi dotaz ale hodi se to zrovna ke srovnani.
O kolik je pak horsi moje mBank Visa Svet vs tyto teda? :-) Je to az tak hrozne, ze ji mam okamzite prestat pouzivat i kdyz mi v zahranici dobre slouzila?

Partners debetka bude spolehliva i na vybery z bankomatu v zahranici?

Revolut u free planu ale musim hlidat soboty a nedele a Britske svatky :hm

Potkal jsem cloveka co pracoval dost v zahranici a rika ze ma Raiffeisen bank, kde vyuziva v aplikaci smenarnu a ze to ma super kurz a nestoji ho nic prevod CZK do jine meny apod. Bohuzel poradne neznam co to Rajfka ma.
Jestli tato vnitrni smena je jeste vyhodnejsi nez vyse zminene karty? Pripadne jestli to jen netusi a je tam nejaky spread nebo svindl kurz :hm
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xls 10. 1. 2025 22:07

Partnersbank i mBank (MC i Visa) Svět mají kurzy na internetu, tak si to srovnej. Rozdíl závisí na scénáři použití v zahraničí.

Spolehlivost karet závisí na místní bance, bankomatu a české bance, takže se uvidí v praxi. Chce to mít víc karet, občas to prostě nefunguje.

Směnárna Rb je omezená jen na některé měny, je placená, kurz nic moc a objem max. 40 tis. měsíčně. Takže pro většinu případů nic moc.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 10. 1. 2025 22:51

ripper6 píše:O kolik je pak horsi moje mBank Visa Svet vs tyto teda? :-) Je to az tak hrozne, ze ji mam okamzite prestat pouzivat i kdyz mi v zahranici dobre slouzila?

Rozdíl kurzů mezi kartou Partners a kartou mBank Svět Visa je 0,6% až 2,0% dle konkrétní měny. Jednoduše to najdeš na https://www.mbank.cz/kurzovni-listek/kartove-transakce/ kde si vybereš typ karty a pak přímo vidíš odchylku vůči kurzu ECB, který platí pro kartu Partners.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 11. 1. 2025 00:03

slavo963 píše:ale neprehanet, caste revolut.me pro korunove castky je cesta k vyhruznemu meilu od Revolutu
kdyz je tu trochu OT, tak platebni link neni potreba generovat v apce, staci napsat do adresniho radku
https://revolut.me/vasrevolutnick

a na zobrazene strance jsi doplnite jakoukoliv castku a zaplatite kartou(nutno otevrit na PC, resp. na mobilu v prohlizeci v rezimu "PC", jinak se otevira primo revolut apka)

Na PC mně Tvůj odkaz nefunguje - Odkaz, který jste použili, je zřejmě poškozený. Stránka také mohla být odebrána.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 11. 1. 2025 00:09

Ten odkaz je jen vzorový. Místo červeného údaje "vasrevolutnick" musíš dosadit svůj reálný nick, který máš u Revolutu.
Případně svůj platební odkaz najdeš normálně v appce (Platby -> vpravo nahoře tlačítko +Plus -> Platební odkazy -> Požádejte o peníze).
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka