PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Dvorik 26. 11. 2024 07:58

Zaplatil jsem si Starter clenstvi, abych mohl vybrat posledni PLU na Metamask a ukoncit.
Tlactiko Payout mam ale stale neaktivni.
Mate moznost vy ostatni vybirat? A jaky mate plan?
Diky.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod andrja499 26. 11. 2024 08:51

Mám Everyday a vybrat nelze
andrja499
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SamerLP 26. 11. 2024 09:02

Zaujímavé, ani mne sa nedá kliknúť na Payout. Pritom mi ukazuje normálne, že mám pripojenú svoju MetaMask peňaženku a koľko PLU mám na nej a aj tak to nejde.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 26. 11. 2024 18:15

ja mam normalne tlacitko payout aktivni po pripojeni metamask
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dvorik 27. 11. 2024 08:01

Tak tlacitko Payout uz je aktivni.
Plutus posila pozadavek do Metamask (rozsireni Chrome), ze muze cist udaje z penezenky.
Tohoto pozadavku si nemusite vsimnout.
Az se to potvrdi, tak se penezenka propoji a tlacitko je aktivni.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dvorik 29. 11. 2024 17:34

Vybiral nekdo v posledni dobe?
Cekam jiz 3 dny a nic se nedeje.
Diky.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 29. 11. 2024 23:16

Ja síce nie, ale často vídam na Reddite, že čakacie doby na výber sú stále dlhé.

Inak na to, že až zajtra mali spúšťať PlutusGift, spustili ho dnes. A ako inak? Znova sprístupňovanie vo vlnách. Tiež ja nie som jeden z nich, nič nemám dostupné.

Ževraj tiež musí každého účet prejsť auditom PLU, to by som rád vedel čo ako to znamená, že overia každú odmenu či čo? Však na to majú 45 dní od platby, čo ešte chcú preboha naviac robiť... nechápem.

Inak zároveň doteraz nemám ani PlutusSwap s ich 50% poplatkom dostupný.

Taktiež to, že človek si musí platiť predplatné a aj tak musí čakať, a v podstate aktuálne sa pozerať len na tie odmeny to je všetko čo sa dá robiť.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 30. 11. 2024 14:52

Nové informácie: https://www.plutus.it/help/faq-plutusgift-2

Nižšie sa píše, že v EU krajinách kde je iná mena ako EUR vrátane Česka aktuálne nie sú dostupné gift karty. Ale dá sa využiť gift karty v EUR, ale tie sa dajú využiť jedine asi mimo Česka.

Taktiež ako sa dalo čakať, gift karty sa dajú kúpiť len za interné PLU, nie za externé. Čo viacmenej chápem, keďže niekto by mohol kúpiť teraz PLU za lacno a získať v gift kartách toho omnoho viac.

Tiež čakanie na sprístupnenie všetkým bude trvať zjavne dlhšie, keď píšu, že tým čo stakujú a sú na Reward leveli tak dostanú prístup skôr a až potom ostatní :D najprv to nepustia naraz a teraz ešte takéto niečo si vymyslia.

Otázne je tiež aké budú pre také Slovensko gift karty, keďže čo som videl fotky na Discorde tak jedine od tých čo sú z UK, prípadne jeden z Nemecka. Ale neviem posúdiť či sú niektoré v tomto prípade užitočné keďže nepoznám tie obchody v týchto štátoch. Ale vidím to úprimne tak, že nebude to nič extra ako u Curve obchodníkov, tam tiež výber nie je až taký dostatočný.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dvorik 30. 11. 2024 15:43

Ano vyhody zpristupni jen tem, co maji vysoky level nebo-li maji v systemu tisice EUR.
Ostatni ovce nedostanou nic.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 30. 11. 2024 15:49

Asi tak... taktiež, ževraj je to kvôli auditu PLU, čo znamená, že musia skontrolovať tvoje odmeny aby sa predišlo k podvodom, a potom ti sprístupnia PlutusSwap či PlutusGift.

Lenže ja potom nechápem na čo je dobrá tá doba 45 dní po ktorých sú PLU dostupné, nech si teda robia vtedy audit.

Podľa môjho názoru ja nevidím reálne, že budem mať k hocičomu prístup do konca tohto roka. Už len teraz pozerám, že PlutusSwap kde tiež je potrebný audit spustili 24.10., prešiel už mesiac a pár dní a stále čakám. Ale platiť predplatné za niečo čo nemôžem využiť, to je na tom najviac smiešne.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dvorik 5. 12. 2024 18:55

Takze se stalo to, co se dalo cekat.
10 dni jsem cekal na vyplatu, kterou dnes zamitli.
Ale pry mi aktivuji v aplikaci Swap, kdy muzes PLU prevest na kartu s 50% poplatkem :D
To jsou neuveritelni smejdi.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 5. 12. 2024 21:32

Zamietli kvôli čomu? Uviiedli dôvod, alebo už si dávnejšie vyberal a posielal inde tak kvôli tomu?

Ten swap je úplná sprostosť, ak naozaj niekto je ochotný zaplatiť 50% poplatok je snáď blázon. Aj keď je to síce asi teraz jedná možnosť pre toho kto chce vybrať PLU a skončiť s Plutus. Ale osobne aj keby som to chcel spraviť, nespravím to. Mám osobne 189 PLU = cca 440€, a to im určite nenechám 220€ v poplatkoch.

Inak k PlutusGift ešte. Niekto vytvoril zoznam dostupných gift kariet podľa krajín:https://psi2k.github.io/
Po kliknutí na Slovensko som zistil, že sú dostupné len nejaké gift karty pre Dost.eco. Čo som pozeral jedná sa zjavne o príspevok na zasadenie stromu, záchranu korytnačky.
Avšak dá sa využiť aj iné gift karty v EUR, ale je otázne ich využitie keďže môžu byť určené pre iné krajiny.
Zaujímavé je inak, že ak sa pozrieme na dostupné gift karty pre Nemecko, zoznam je dosť dlhý a niečo z toho by sa dalo vybrať. Čo mi zároveň napadá, že ako je možné, že v Nemecku majú toľko dostupných a pre iné krajiny nič.

Je to teda veľké sklamanie, hlavne keď písali, že bude dostupných 300+ obchodníkov.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dvorik 6. 12. 2024 08:46

Proste, ze nesplnuji ty jejich nove podminky (= malo jsem tam nasypal).
Takze abych mohl vybrat, tak tam musim nasypat jeste vice :D no jasne.

To get PLU payouts approved in the future, you'll need to:
1. Engage More: Earn rewards, progress through our sub-levels, and make use of available in-app utilities.
2. Review Guidelines: Make sure your account follows our terms and conditions.

https://www.plutus.it/help/faq-plu-payo ... ount-usage
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dvorik 6. 12. 2024 16:06

Vratili mi 15 EUR poplatek za vyber.
Prevedl jsem s 50% poplatkem pres Swap asi 50 PLU (kurz 1PLU/2.50 EUR), takze mi zbylo jen cca 61 EUR.
Vybral jsem to pryc a uz s tema podvodnikama nechci mit nic spolecneho.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 7. 12. 2024 22:14

Tak to ešte v pohode v tvojom prípade. U mňa je to nereálne. Mám už teraz 194 PLU, a úprimne odmietam dávať 50% za poplatok keď tie PLU majú hodnotu 480€. Taktiež už aj to je to menej keďže sú odmeny, ktoré som dostal a PLU malo hodnotu okolo 5-9€. Ten poplatok ti vrátili inak ako? Normálne v EUR hádam, že? Dúfam, že nie v PLU.

Ľutujem celkom, že som vybral skôr ako zaviedli takéto pravidlá postavené na hlavu. O čom to je potom celé keď získávam cashback, ktorý nemôžem bez problémov vybrať. A radšej by som dal len 15€ za výber, čo mi prišlo veľa doteraz, ale oproti PlutusSwap s 50% to je nič.

Ale pozerám, že keby som chcel spraviť payout ako si ty skúšal, tak zjavne zrušili 15€ poplatok, teraz mi ukazuje dynamický poplatok čo je aktuálne 33%. Čiže poplatok aj týmto spôsobom stojí 165€ v mojom prípade. To si robia akože ***** nie? To je okrádanie. Hlavne ak ten poplatok neplatím v PLU, ale musel by som zo svojich peňazí a nemám tú istotu, že mi ho schvália.

Ja skúsim ešte počkať čo sa udeje, aj keď tie PlutusGift nebudú zjavne cestou, keďže pre Slovensko nie sú žiadne použiteľné. Jedine som zistil, že by sa to dalo okašľať, že kúpim si gift kaerty pre UK a tie predám cez nejakú stránku čo som našiel, a celkom so slušným profitom. Ale netuším či sa to bude dať tak spraviť, skôr si myslím, že nie.
SamerLP
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka