PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod George_76 4. 4. 2025 00:28

To me klidne upozornit muzou, uz to mluvi samo o sobe :D Rozhodne do tyhle zamoreny reky nehodlam vstupovat znovu :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 5. 4. 2025 16:54

fungují vám platby přes curve? včera dopoledne ihned po jedné platbě (slovenská dálniční známka) mi přišel email, že účet zamražen a musí to překontrolovat, odpoledne email, že vše zase odblokováno a 2 PLU jako kompenzace za komplikace, ale dnes mi nešlo přes Curve zaplatit
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 6. 4. 2025 12:50

opat (novy) píše:Já už sem s tím také skončil, jen mě upozornili , že pokud účet zruším, tak už si jej nebudu moci nikdy založit ( po důvodu jsem se už raději ani nepídil) tak mi to tam visí jako tarif free, tak nevím co s tím dal, takový kostlivec ve skříni …

Ani by ti ten dôvod určite nepovedali ako poznám Plutus :D

Ťažko inak reálne povedať ako to bude ďalej s Plutus. Ono aktuálne ako zaviedli akúsi "kotvu" kedy sa cashback (aj za perky) vypláca v hodnote 1 PLU = 10€, čo som si všimol aj pri perkoch, že pri 10€ perku mi dá len 1 PLU.

Lenže nezmysel na tom celkom je, že zaviedli niečo takéto, ale možnosť zmeny PLU na EUR napríklad, pri tejto hodnote 1 PLU = 10€, aktuálne neexistuje.

Ono by sa celkom Plutus možno oplatil pri tejto kotve kedy je realita teda taká, že tvoj cashback v PLU by teda nikdy neklesol a zostal rovnaký. Avšak keďže je isté, že poplatky za zmenu PLU>EUR typujem, že budú vysoké tak sa to aj tak neoplatí.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 5. 6. 2025 16:34

Cau, mám na vás dotaz. 29.4. mi vracel Booking penize za spatne sluzby hotelu. Vlastne to ani nebyla refundace protoze puvodne jsem pres booking platbu nedelal. Bohuzel Curve si tohle "odškodné" spojilo s jinou historickou platbou co jsem pres booking naposledy udelal a poslal penize na Plutus ucet, ktery uz byl v revizi pred uzavrenim. Ted uz mam ucet uzavren a Plutus uz se skoro 6 týdnu pořad vymlouva, ze to resi a ze penize posle... Zadal jsem i stiznost na Curve pro jejich spatny postup, bohužel ani jedno bez uspechu... Je nějaká šance jak se k tem penezum dostat, protoze z meho pohledu je to normalni krádež pokud mi Plutus penize nechce vratit :/
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_76 9. 6. 2025 22:25

Tak dnes mi po měsíci a půl najednou peníze přistály na účtu, bez jakékoliv odpovědi jak od Plutus tak Curve... Popravdě kdybych Curve nepotřeboval kvůli Nexo tak to zruším taky, protože jejich customer service je totální příšernost...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 20. 6. 2025 21:26

Tak mne konečne tento mesiac končí ročné Everyday predplatné, avšak nie je to žiadna výhra.

Vybral som pred pár mesiacmi nejaké PLU za ten vysoký 33% poplatok. Avšak nejaké PLU som nechal, že vyberiem neskôr po tom ako zavedú tú ich kotvu 1 PLU = 10€, prípadne výhodnejšie podmienky výberov.

Len realita je horšia než sa zdalo. Mal som asi 170 PLU, po novom to bolo 17 PLU. Keďže ešte stále využívam len perky, tak sa to nazbieralo a mám aktuálne 20 PLU. Pri ich kotve 1 PLU = 10€, to znamená, že mám cca 200€.

Avšak môžem sa na tie PLU zjavne len pozerať. Pri tom "úžasnom" PlutusSwap kde bol pôvodne poplatok až 50%, po novom to zrušili, ale podmienky a limity sú:
- musíš mať Premium predplatné, čiže to najdrahšie za 19,99€ mesačne
- mesačný limit na výber zdarma cez PlutusSwap je iba 10€

Avšak našiel som, že od 30.8.2025 sa dajú navýšiť limity na výber, ALE ako vždy podmienka stakovať a tie sumy sú absolútne do plaču:
Obrázek

V podstate ako aj pozerám PlutusSwap sa nedá vôbec použiť pri predplatnom Everyday ani s poplatkom, vyhodí to hlášku, že potrebujem Premium predplatné.

Čiže ak by som chcel svojich 20 PLU vybrať, musel by som zbytočne platiť 20€ mesačne za predplatné, a aj tak len 10€ mesačne môžem vybrať, a dokonca by to trvalo 20 mesiacov. Taktiež keďže by som mal v tom predplatnom 3 perky a tie využil tak stále by som získaval odmeny a nikdy neskončil s Plutus :D

Vidím, že som spravil chybu, že som čakal, že Plutus niečo zlepší... :D Ešte asi skúsim zistiť, či existuje predsalen iný spôsob výberu PLU, lebo skúšal som aj výber na externú peňaženku, ale akosi mi ju nechce vôbec pripojiť ani nič sa nedá.
SamerLP
Nadšenec

Předchozí stránka