PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod radimkuz 7. 6. 2022 16:21

Ahoj,
máte už někdo zkušenost s použitím karty Plutus přes Curve v CZ?
Kartu již mám delší dobu. Na účtu Curve mám některé platby, které bych mohl přes Go back in time přehodit na Plutus kartu k získání cashbacku.
Ale nevím, jestli se cashback za tyto platby započítá, nevím, jestli nebudou nějaké kurzové prolémy a fee a pak poslední věc - nevím, jestli když použiju při zapnutém perku Lidl přes Go back in time, obdržím odměnu za nákup zde, nebo ne.
Díky předem za odpovědi na dotazy.
Radim
radimkuz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jjrr 7. 6. 2022 16:32

Co je Plutus? Nějaká cryptoměna?
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod wurk 7. 6. 2022 16:35

zjevne s Curve nejak spolupracujou, tak bych cekal, ze se ty platby zapocitaji
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 7. 6. 2022 16:37

@jjrr: Ano, Plutus je kryptoměna a zároveň platební appka s kartou.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jjrr 7. 6. 2022 16:39

Kolik musím investovat a kolik dostanu za použití něčího referalu?
Naposledy upravil jjrr dne 7. 6. 2022 16:48, celkově upraveno 2
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 7. 6. 2022 16:45

Musíš složit deposit 20EUR, které pak můžeš utratit, až ti ta karta přijde.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 7. 6. 2022 18:14

jjrr píše:Kolik musím investovat a kolik dostanu za použití něčího referalu?

Dostaneš PLU v hodnotě 10 EUR. Aby sis je mohl vybrat v €, tak je potřeba zaplatit poplatek myslím 15 nebo 20? €. To znamená, že se vyplatí vybírat až větší částku. Získání vyšší částky na odměnách trvá nějaký čas a hra se tedy jmenuje dostaň PLU ven dřív, než spadne na hodnotě :) Dále tam byl nebo je? z důvodu nízké likvidity denní limit 30€, které lze vybrat. Kdo si tedy uloží v PLU vyšší částku, tak mu to zkomplikuje a pozdrží výběry.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ard3ne 8. 6. 2022 06:03

Pozor, odmeny sa započítajú až keď platba nie je v stave pending, až po jej zaúčtovaní, tak aby ste nespravili rovnakú chybu ako ja - Mám perk SHELL, zaplatil som kartou posledný deň v mesiaci a zaúčtovaná platba bola až druhého následujúci mesiac, čiže mi to započítalo až tú odmenu v ďalšom mesiaci (čiže o jednu som tým pádom prišiel - nie je to ako u crypto.com, že sa objaví hneď)
ard3ne
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jjrr 8. 6. 2022 06:21

Ta odměna je jen za první platbu v měsíci u zvýhodněného obchodu? Že z první platby dají bonus 10 Euro? Je někde seznam takto zvýhodněných obchodů?
Naposledy upravil jjrr dne 8. 6. 2022 06:33, celkově upraveno 1
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ard3ne 8. 6. 2022 06:30

neviem, či len za prvú platbu, píšu, že 10 eur/mesiac, tak netuším - neskúšal som, či vezme aj dve platby po 5 eur. Pre istotu urobím nákup nad 10. obchody sú v aplikácii, kde si vyberáš, aké chceš (podľa počtu perks): tesco, lidl, sainsburys, aldi, potom je to airbnb, booking,shell,uber, starbucks, just eat, uber eats, deliveroo plus, ebay, asos, dalej apple credit, prime amazon - tieto všetky sú za 10€ na mesiac. a potom 100% rebate - disney+, apple one, spotify a netflix.
Aj keď píšu, že 100% rebate, mám pocit, že je to tiež do max 10 eur na mesiac (čiže ked si vyberieš najvyšší netflix, tak nebude preplatený celý
ard3ne
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jjrr 8. 6. 2022 06:33

A karta je jen na měnu Euro? Jaký má kurz vůči platbám v CZK? Nabíjení karty lze dělat SEPA platbou bez poplatku?
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ard3ne 8. 6. 2022 06:34

pri účte zadarmo máš 3% cashback a 1 perk. Ja som si vzal platený účet za 4,99, kde je 3% cashback a 2 perks. Jasné, vracajú to v PLUTUS krypto, ktovie, ako to bude kolísať, ale keďže neplánujem to hneď zamieňať ale chcem si to nechať do budúcna, tak uvidím. čiže bez akéhokoľvek riskovania zadarmo - 10€ v plutus, ja mám za 4,99 2 perks, čiže 20€-4,99 za kartu, takže 15... Ale ako hovorím - ktovie, ako sa tá krypto bude dalej vyvíjať...

-- 8. 6. 2022 07:34 --

žiaľ, je len na euro. dokonca ak kartou platíš mimo euro - čiže napríklad v czk, je tam nejaký blbý poplatok, čiže asi sa v čr oplatí len cez curve card

-- 8. 6. 2022 07:36 --

jjrr píše:A karta je jen na měnu Euro? Jaký má kurz vůči platbám v CZK? Nabíjení karty lze dělat SEPA platbou bez poplatku?

ja mám platby v eur cez sepa bez poplatku, ale čo sa týka českých korún, tu by mal poradiť niekto z ČR, ak to už niekto využíva
ard3ne
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 10. 6. 2022 20:54

Ja dlouho vám trvalo, než vám ta karta přišla? Opravdu to trvá těch 19 týdnů!?
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lafayette16 11. 6. 2022 23:33

Já už pár týdnů čekám. (a ještě nepřišla)
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod ard3ne 16. 6. 2022 05:53

takže oprava môjho príspevku o zmene výhod (perks). v aplikácii je záložka, kde máte aktuálne výhody - tie meniť samozrejme nemôžete a výhody na nasledujúci mesiac - tie si môžete meniť počas aktuálneho mesiaca kedykoľvek, zamknú sa až tuším prvého v mesiaci, kedy sa môžu výhody využívať.
ard3ne
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka