Vidíš toto som si nevšimol nebyť toho keby si to nenapísal

Preštudoval som to ako sa len dá, ale aj tak na 100% tomu úprimne presne nechápem.
V podstate ak teda do toho termínu 20.2. si nepresunieš PLU na externú pripojenú peňaženku tak prídeš o reward level a CRY.
Lenže vec sa má ešte tak, že aj keď toto chceš spraviť ten presun do externej peňaženky, tak to sa aktuálne nedá, jedine za ten 33% poplatok. Dočítal som sa tiež, že od 31.1. by teda mali byť funkčné tie free payout-y, čiže vtedy to budeš môcť presunúť zdarma. Avšak to je tiež otázne aby to sprístupnil Plutus pre všetkých, predsalen od 31.1. každý bude mať na ten presun 20 dní.
Ale aj po tom presune to nie je žiadna výhra. Keďže od presunu teda budeš môcť ostať na reward levli a následne zbierať CRY, ale musíš teda po dobu 12 mesiacov aby si mohol bez penalizácie presunúť si tie PLU na hocijakú inú peňaženku.
Celé je to inak postavené na hlavu. Nelogické je tiež, že doteraz stačilo, ak stakuješ tak môžeš na to použiť interné PLU. Lenže po tejto zmene teda po tebe chcú len tie externé.
Vo výsledku ak správne chápem celý cashback bude fungovať takto:
- po platbe musíš čakať 45 dní dokedy budú odmeny k vyplateniu
- po 45 dňoch ich môžeš poslať zdarma na externú peňaženku ak máš nárok na výber zdarma
- na tej externej peňaženke musíš ich mať 12 mesiacov aby si ich mohol poslať odtiaľ preč
- ďalšia možnosť, že priamo vyberieš tie interné PLU do externej peňaženky za poplatok 33% a môžeš si s tými PLU robiť čo chceš
- posledná možnosť, využiť PlutusSwap s najvyšším 50% poplatkom
Aj to je taká otázka, že ak teda budem mať PLU na externej pripojenej peňaženke a budem chcieť ich poslať preč tak a teda by som nesplnil CRY po dobu 12 mesiacov, musel by som teda zaplatiť ten 33% poplatok. Ale ako? Akým spôsobom keď tie PLU už ako keby nič s Plutus nemajú a sú na extenej peňaženke. To je také nedomyslené.
Toto je úprimne iný chaos a absolútny nezmysel teda využívať vôbec Plutus. Buď teda počkáš si 1 rok a 45 dní na to, že si odmeny vyberieš, alebo zaplatíš 33%/50% poplatok a v podstate nemáš z odmien nič, keďže ak vyberieš PLU pri cashbacku 3% a zaplatíš poplatok 33% za výber tak ešte 30% doplatíš a to teda nie je cashback