PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 10. 10. 2022 17:56

dodací adresa ráno nešla, teď už potvrzena ... objednáno 14.6.

nové registrace stále trvají 4 měsíce nebo má někdo novější zkušenost? bral bych do rodiny více karet s tarifem za 5 euro (2 perky)
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 10. 10. 2022 19:36

Taky jsem vše dnes nastavil, ale moc se v tom zatím neorientuju. jedine co jsem zjistil, že z nabizenych pár perků aktuálně nevyužiju nic :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 12. 10. 2022 16:02

Lidl a tesco se mi líbí, přes cestovní sezonu by se dalo upotřebit i booking/airbnb a pak akorát ty předplatné služeb ... takže ty 4-5 perků celoročně bych užil, dočasně i víc
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 12. 10. 2022 19:11

aha a ja si rikal kde jsi vzal ten Lidl a Tesco protoze je tam nevidim a ted koukam ze ty co tam mam prednastaveny se daji posouvat a tim zmenit na jiny :D No to neni zrovna moc intuitivni :D

Ted když je vidim vsechny tak bych vyuzil urcite Tesco, ale treba i Disney+, Booking spis obcas, Amazon Prime je asi ta sluzba i s tim postovnym atd, tu nevyuzivam ale hodila by se a pak po novym roce i Netflix a Spotify, ktery uz nebudou u Crypto.com a ktery tam ted vyuzivam :) Co uplne nechapu je ten perk Curve, to je pro ty, kteri maji placenou sluzbu Curve nebo je to neco jineho?
Naposledy upravil George_76 dne 12. 10. 2022 21:44, celkově upraveno 1
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 12. 10. 2022 21:01

Ten perk Curve chápeš dobře. Je to pro lidi, kteří mají u Curve nějaký placený tarif.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Lafayette16 14. 10. 2022 13:20

Už někdo dostal kartu?
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod jjrr 14. 10. 2022 18:43

Zabýval se někdo tím, co je předmětem podnikání té firmy, z čeho má příjmy, které používá na bonusy uživatelů, jestli jedinými příjmy nejsou právě vklady nových uživatelů?

Crypto.com má alespoň dost rozšířenou online cryptoburzu. Co má Plutus?
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod radimkuz 22. 10. 2022 10:13

Jsem u Plutus od konce května (po oznámení změn u Curve) a zatím spokojenost.
Karta přišla prakticky hned. I kdyby to teď krachlo, tak už jsem i tak dost v plusu. Platím si tam ten střední tarif, což ale dostanu zpátky za 1/2 perku.

Používám v kombinaci s Curve a i kurz je tedy dobrý. Mám ale samozřejmě bezpečnostní opatření: nikdy nenahrát na kartu více peněz najednou (max. 300 €) a pravidelně odčerpávat získané PLU na kartu.
Výhoda je, že ty 3 procenta zpět dávají za všechny nákupy (včetně třeba platby energií ČEZu apod.). Takže se takto dá i docela ušetřit při zaplacených částkách.

PLU se kurzově pohybuje mezi 8-10 €, takže daleko menší volatilita než u CRO.
Jasně - je ale třeba počítat s tím, že to kdykoli mohou zavřít (protože to fakt letadlo nejspíš je) a chovat se tak k tomu.
Pokud byste měli zájem, tak můžete využít můj refferal (dostanu já i vy 10 USD v PLU na účet).
Naposledy upravil Rop dne 22. 10. 2022 17:19, celkově upraveno 1
Důvod: Bez refferalu prosím.
radimkuz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dr.D 22. 10. 2022 11:41

A není to odčerpávání PLU drahý?
Plu Withdrawal Fee - €5
Nebo jsem ten poplatek blbě pochopil?
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod radimkuz 22. 10. 2022 11:54

Ten poplatek je za výběr PLU do peněženky.
Poplatek za odeslání PLU na kartu žádný není. Ty podmínky převodu získaných PLU na kartu jsou v paragrafu:
Swapping PLU Rewards for a card balance top up
(je tam limit 30 € za den a info, že to může trvat déle, než se částka na kartu připíše - což je fakt - dříve to převáděli tak 2x týdně, ale poslední dobou to tam bývá do druhého dne)
https://support.plutus.it/hc/en-us/arti ... LU-Rewards
radimkuz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dr.D 22. 10. 2022 13:27

Aha, díky za info. Koukám, že je tam i 45denní čekací lhůta, ale pokud je relativně nízká volatilita, tak by to zas tolik vadit nemělo. Asi do toho půjdu, už kvůli Netflixu. Nevíš náhodou, kolik z něho refundují? Platím si nejvyšší tarif, ale vím, že ten mi celý neproplatí :-)
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 22. 10. 2022 14:04

Za Netflix refundují maximálně 11EUR.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod cz01 22. 10. 2022 15:00

Objednal jsem 18.5. a čekal. 5.10. mi přišel mail o potvrzení adresy pro doručení karty k datumu 10.10. s tím, že od té doby karta v rozmezí 3 až 14 dní přijde.

Vše jsem potvrdil hned 10.10. a máme tu téměř 14 dní a karta stále nikde. Beru to tak, že je to hra a pokud se nic nestane, tak mi to nevadí...

Je tu někdo, kdo měl podobné termíny a už mu to přišlo, nebo zatím není dost nových lidí do letadla? :D
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lafayette16 24. 10. 2022 11:11

Nic od toho (zatím) nečekám, sleduji, co bude :-)
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod ard3ne 31. 10. 2022 13:22

vám, čo prišiel email ohľadom toho, že kvôli neskoršej dobe dodania budete mať výhody plateného plutus na 30 dní, neurobte chybu s aktiváciou posledné dni pred koncom mesiaca, inak prídete o 30 eur :-).
čiže aktivujú vám 3 výhody na 30 dní, čo viete využiť v dvoch mesiacoch. Ak by ste si aktivovali poviem 30.11., výhody už nestihnete v daný mesiac využiť (presun vašich 20 eur z účtu na kartu trvá niekedy do 24 hodín, niekedy až do 48 - ak je náhodou víkend. Takisto sa výhoda - perk - nezaráta hneď po platení, ale až po zaúčtovaní, čiže cca nasledujúci deň. takže je rozumné niekedy v strede mesiaca, kde dostanete tri výhody za jeden a tri výhody za druhý mesiac. Možno sa mýlim, ale tak mi to vychádza (známy si aktivoval 28.10. peniaze boli pripísané dnes, čo je 31. čiže by neboli zúčtované dnes, len by sa preniesli do ďalšieho mesiaca) a v aplikácii sa objavuje možnosť nastavenia troch výhod na aktuálny aj na nasledujúci mesiac, z toho vychádzam, že sa to bude dať využiť 2x. Snáď som to vysvetlil tak, že sa to dá pochopiť :-)
ard3ne
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka