Spoření v EUR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lafayette16 20. 11. 2024 14:18

Lze na nějaký účet v Česku vložit mince 0,10 až 0,50 € ?
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 11. 2024 15:10

pokud máš u FIO eurový účet a dostal by ses na Slovensko, tak na slovenské pobočce můžeš na svůj český (eurový) účet vkládat bez poplatku.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Lafayette16 20. 11. 2024 15:24

Na Slovensko dost daleko, to už možná spíš v Německu.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod wurk 20. 11. 2024 21:10

pokud toho nejsou desitky kg, tak by to slo umorit na samoobsluznych pokladnach (ne tady)

nekde tim jde i preplatit, a pak to vrati bankovky
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lafayette16 21. 11. 2024 10:06

Desítky kg ne, spíš vyšší desítky kusů od každé mince, čili celkem cca 250 kusů mincí.

Kde by šlo udělat to přeplacení s vrácením bankovek? Za tenhle tip bych byl rád.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod wurk 21. 11. 2024 10:19

to se mi kdysi povedlo v Metro prodejne na SK
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 11. 2024 15:35

Možná mi to jen uniklo, ale Moneta nyní nabízí na spořícím účtu v EUR 2,2 % p.a. Zatím jsem zkoumání věnoval tak 5 minut, ale nevidím tam háček.
Založí se běžný eur účet, základní operace (vedení, platby kartou, SEPA platby) zdarma, jediná zpoplatněná věc, co by mohl člověk potřebovat je operace s hotovostí - 120 korun, ale to nepotřebuji.
Pak se k němu založí spořák, kde je tenhle úrok (složený se základního a bonusového, ale pro bonus není třeba nic plnit). A podle ceníku je výběr hotovosti na pobočce ze spořícího eurového účtu zdarma - to fakt vypadá zajímavě
SU Mon.png
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod maeth_u 28. 11. 2024 15:46

Od nedávna to jde založit online, dřív to šlo jen na pobočce. Převod mezi EUR BÚ a spořicím je instantní, aspoň co jsem zkoušel. Zvládá to i mezibankovní převody, posílal jsem si SEPA z Raiffky a dorazilo druhý den. Obráceně jsem nezkoušel.
maeth_u
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wetherek 28. 11. 2024 16:28

PatrikChrz píše:...A podle ceníku je výběr hotovosti na pobočce ze spořícího eurového účtu zdarma - to fakt vypadá zajímavě
SU Mon.png

Já v ceníku našel i u spořícího účtu 120.
"III.3 Hotovostní platební styk na běžných a spořicích účtech realizovaný na obchodním místě
Výběr hotovosti z účtu v CZK nebo v cizí měně na obchodním místě - Měna účtu CZK, EUR, USD, GBP - 120 Kč"
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 11. 2024 16:31

Tenhle ceník na mne v IB vyskočil přímo při zakládání účtu, tak budu dělat, že mu věřím :).

Zakládal jsem on-line.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod drummond 28. 11. 2024 21:53

Z Max eur sporiciho účtu jsem to prelifroval do Monety. Jejich EUR BU mám už dlouho, karta, vedení vše zdarma, SU jsem založil minuly týden, převod byl do 24h a přesun z BU na SU v Monete je v radu minut. Ta jejich smenarna není úplně k zahození taky.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod doonio 29. 11. 2024 09:28

Já se teda držím své investiční rezervy na Portu, kde je aktuálně brutto 2.75%. Ano, vím není to banka, ale tak nějak jim podvědomě věřím. Jen ten převod SEPA z banky bude rychlejší, obchodní dny na Portu jsou opruz.
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 29. 11. 2024 10:28

No, momentálně je to nejlepší sazba pro EUR okamžitě k dispozici. Já to nemám jako investiční rezervu, ale jako peníze k utracení v zahraničí. Větší část EUR držím u J&T na 14denní vkladu za 2,5 % a už pomalu přemýšlím o tom, jestli ten rozdíl vůbec stojí za to.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod meme1255 29. 11. 2024 10:57

Nejlepší není, T212 umí okamžité platby, takže v kombinaci s FIO to je okamžitě dostupné. Ale ano, je to jiné.
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 29. 11. 2024 11:47

Tak z českých bank ano. Nevím, proč máte furt tendenci srovnávat spořicí účty s jakousi investiční rezervou u brokera. Navíc u některých brokerů je pouhé nalití a vylití považováno za nepřípustné chování.
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka