VÚB – Spoření bez limitů

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod zrout 11. 3. 2025 11:06

Včera jsem zadal výběr z VÚB účtu do Fia 100.000,-Kč v čase 0:08. Mělo to tedy přijít dnes a nic nepřišlo (vždy se to připisuje do 8:30hod.). Po přihlášení do IB vidím, že Datum zaúčtovania je 11.3.2025. Tzn., že dnes to evidentně nepřijde, protože ve všech ostatních případech je tam vždy stejné datum, jako datum zadání. Minulý týden jsem zadával 2 výběry a vždy přišly do D+1. Dnes nikoliv. Ani nikdy v minulosti se mi nestalo, že by to v D+1 nepřišlo.

Nevylučuji, že jsem zkusmo před výběrem stiskl zatržitko Výber celého zostatku a pak ho zase odškrtnul a zadal požadovanou částku. Mám podezření, že když se to udělá, tak se to o den zbrzdí. Pochybuji, že to je problém AML, při tak malé částce.
Každopádně jsem přišel o úrok ze 100.000 za den ( přes 10Kč, to bych ještě přežil, ale nelíbí se mi to), ale hlavně dnes potřebuji nutně ty peníze.

Stalo se to taky někomu?
zrout
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 11. 3. 2025 12:03

pulmann píše:Děkuji,
takže to jde do základu daně.
Není to zvláštní sazba daně.

Ne, není třeba to vyčlenit do Samostatného základu daně (příloha 4, jednotných 15%). Přes Samostatný základ to je dle zákona možné (a hlavně vhodnější) především u těch, kterým hrozí na část příjmů sazba daně 23%, a to typicky u příjmů ze zahraničních dividend, kde vyčleněním do Samostatného základu je pak daň na danou částku fixních 15% bez této zmíněné progrese (15-23%), ale i bez daňových slev/odpočtů. Úroky a jiné kapitálové příjmy, tak jak píše Miloš, úplně jednoduše na řádek 38 (danění dle paragrafu 8 v hlavním základu daně), stejně jako třeba výnosy z držené hotovosti či z půjčování akcií u brokerů atd.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod zrout 12. 3. 2025 13:02

Kontaktoval jsem včera VÚB. Napřed mě odbyli, že platby probíhají v režimu 2 pracovní dny. Prostě obecná odpověď - nesmysl, nikdo se na to ani nepodíval.
Pak jsem urgoval okamžité prověření a řešení.
Že prý předávají do SK a ti se mi telefonicky ozvou.. Nestalo se tak, ale po 12hod. mi peníze dorazily na účet.

Dnes mail z VÚB

"Ospravedlňujeme sa za vzniknutú situáciu. Evidovali sme výpadok spracovania platieb zadaných z účtu Sporenie bez limitov, ktorý spôsobil, že zadané platby boli zrušené. Aktuálne sú platby spracúvané manuálne, čo môže viesť k omeškaniu pripísania niektorých platieb na účet príjemcu. Na odstránení výpadku sa intenzívne pracuje."

Dnes jsem zadával další výběr, tak doufám, že zítra nebudu muset zase urgovat - v tuto chvíli je tam Dátum zaúčtovania dnešek, takže správně.
zrout
Návštěvník

Odeslat příspěvekod redfoxcz 18. 3. 2025 21:00

Dnes to po mě opět chtělo dvoufázovou autorizaci... s výběrem ze 4 možností:

Mobilný PIN
SMS autorizácia
Token
Mobilný Token

z čehož je aktivní jen 2. možnost.

Víte někdo, co u VÚB znamená volba "Token" a zda jej lze nějak získat? V nastavení jsem to nenašel...
redfoxcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 18. 3. 2025 21:23

VÚB Mobilný Token je aplikace pro autorizaci operací pro klienty Nonstop Bankingu https://play.google.com/store/apps/deta ... oken&hl=cs
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod redfoxcz 18. 3. 2025 21:54

Já měl na mysli token pro webovou aplikaci ... zřejmě je tím myšleno fyzické zařízení ve formě speciální USB klíčenky, což u spořícího účtu není dostupné.
redfoxcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 15. 4. 2025 11:48

Včera jsem zadával výběr 500tisíc z VÚB do RB, autorizaci jsem jednoduše provedl appkou a dnes peníze dorazily do RB. Vše tedy proběhlo standardně a na straně VÚB je vše OK :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 15. 4. 2025 12:17

To rád slyším, letos už těch průšvihů měli víc než dost. :-)
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaaa 15. 4. 2025 17:38

Me neslo vcera i dnes dokoncit vyber v Edge, vzdy se to zaseklo po kliknuti na potvrzovacu tlacitko po zadani autorizacni SMS, musel jsem nainstalovat Chrome, tam to uz bylo OK.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 15. 4. 2025 17:43

Já ten včerejší výběr prováděl ve Firefoxu a vše šlo hladce.
Milos
Inventář

Předchozí stránka