Já teda nevím. Všichni nadáváme na všechno ale nikdo s tím nic neudělá. Všichni říkají, "že v Tescu nic nekoupíš (nebo "já tam nenakupuju"), "já nakupuju jenom v akci, toto si nemůžu koupit, protože na to nemám", všichni to jsou potvory ..... A pak má ve vozíku třeba Studentskou pečeť za 140,- ..... Tak s tím kruci něco udělejme. Co je za problém, aby se v 21 století domluvilo 10 milionů obyvatel ČR a měsíc nebyla v Tescu (nebo v nějakém jiném obchodě) ani noha, pak se třeba něco změní (i když se nic nezmění). Když mohl v roce 89 padnout režim, proč by se nemohlo něco změnit dneska.
Nenávidím to, že člověk musí být furt obezřetný, na čem ho chtějí oškubat - pomalu musíš znát vývoj ceny u všech výrobků v obchodě, pak abys nosil kalkulačku, protože "sleva 10% na celý nákup, potom cashback debetní kartou dalších 10%" (takže ne 20%). No jo, ale sleva jenom v pondělí a když budete chodit po rukách.
Vždycky se mi chce brečet, když vidím že si někdo dá do vozíku zboží z dovozu, které u nás stojí 80 kč, "v akci za 40 Kč" a v cizině se prodává za 1€ (stálá cena bez akce).
Všichni kdo můžeme, nakupujme mimo ČR. I když uškodíme našemu státu skrze DPH. Já jezdím celoročně celkem dost po Evropě ( na západ - Rakousko, Itálie, Francie). Cokoli můžu koupit levněji mimo ČR, tak to vezu k nám. Ať to jsou těstoviny Barila za 1€, nejlevnější pomerančový džus z koncentrátu 100% za 1,15€ (a pak, že nejsou pomeranče ), 1 kg Nutella 5€, kolegovi do práce vozím vždycky 200 ks cigaret ze švýcarské bezcelní zóny (tam kupuju ještě plnou nádrž nafty a 10l kanystr k tomu - protože furt je rozdíl, jestli koupím litr nafty ve Švýcarsku bez daně v přepočtu za 32 Kč nebo u nás za 35 Kč zas řešíme 3 koruny na 70 litrech, ale dvě stovky jsou dvě stovky a halíře dělají talíře )