Akce platební kartou + slevy v obchodech

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Vasek06 8. 1. 2025 16:21

Dovoluji si oponovat, v Albertu mi poslední pul roku chodi nabidky temer kazdy tyden, asi 2 nebo 3 tydny vynechalo. Velikost je ruzná, v zadnem pripade se nesnizují, spis naopak. Jinak v A kupujeme pouze urcite vybrané cenove zajimave veci, spise mensi (male) nakupy a to cca max jednou za tyden. Není to nas hlavni obchod. Dnes prisla opet 230/2800. No nevyuzij to ....
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod milanBrno 8. 1. 2025 18:41

A komu nebo na jaky prispevek oponujes!?
Posledni prispevky resi procentualni odmenu v bankach a ty tu pises o kreditech v obchode.
Dve naprosto rozdilne veci...
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod Vasek06 8. 1. 2025 19:13

Pokud umim cist, reaguji na pet-rychly.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pet-rychly 9. 1. 2025 01:40

milanBrno má pravdu, mluvil jsem o odměně za placení (cashback) u Alberta v bance. Nemluvil jsem o nabídkách v aplikaci Můj Albert.
pet-rychly
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petrmegac 9. 1. 2025 05:54

Nechci moc nikomu vnucovat můj názor, ale tahle diskuze je zaplevelená Albertem. Možná by bylo vhodnější těm pár lidem co ždímají Albert založit sólo vlákno.
Pokud mě někdo podpoří, děkuji.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 9. 1. 2025 06:18

Ja jsem proti.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 1. 2025 09:51

ted je in Albert(tento tyden mi nabidku kreditu neposlali)...nikdo nikomu nebrani sem hodit nejakou jinou stavnatou akci, a snad nebudeme pro konkretni obchody zakladat separatni vlakna ;-)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod eetk 10. 1. 2025 06:02

wit.cz píše:...
Ta c.za.posl.30D mikropísmem na spodní části, která je schovaná ještě pod plastovou lištou, je jen obrázek přístupu těchto molochů k zákazníkům. Pokuty jsou směšné, nedivím se, že si s lidmi vytírají zádel. Jednu dobu jsem pracoval v HQ "nejmenovaného" britského řetězce působícího na našem trhu, a je to ještě horší než je vidět z venku.

Pokuta 200000 Kč opravdu směšná a ještě vyráběl Albert pofidérní zfalšovanou anketu, aby se mohl soudit a u soudu dokazovat, že zákazníky nejnižší cena nezajímá.
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-nedelejte-z-lidi-hlupaky-vzkazal-soud-retezci-albert-potvrdil-pokutu-za-slevy-40503861
Společnost Albert se u soudu mimo jiného bránila tím, že sami spotřebitelé informaci o nejnižší ceně nepovažují za podstatnou. „Ze zákaznického průzkumu vyplynulo, že za nejméně důležitou informaci naši respondenti označili nejnižší cenu,“ argumentovala v podané žalobě.
Obrázek
eetk
osobne

Odeslat příspěvekod Bnone 10. 1. 2025 14:57

Albert ve své aplikaci taky uvádí všude nejnižší cenu, ale to je opravdu nejnižší cena za posledních 30 dní. Jestliže zboží bylo před 3 týdny taky zlevněno, tak uvádí prostě tu slevu, tu cenu, za kterou si to mohl zákazník v posledních 30 dnech koupit. Podle mne je v tom naopak velmi poctivý, mám to prozkoumané docela dost, nakupuji tam několikrát týdně. Za tohle by opravdu pokutu dostat neměl. Žádný podvod to není. Max zvětšit písmo. Ale 99% lidí ta informace opravdu nezajímá, ani netuší, co znamená a jak s ní nakládat.

Jediný důsledek pak bude, že zboží bude zlevněno jen jednou za měsíc a budeme platit více.
Pokutu by měl dostat spíše za to, že balené maso z Německa a Španělska *****í apod. Ale tohle fakt ne.
Bnone
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 10. 1. 2025 15:00

Hm, a co zrušit tu původní cenu? Ta stejně v danou chvíli nemá žádnou přidanou hodnotu než jen vyvolat iluzi výhody, která v tomto ukázkovém případě není výhodou. Když se teda každý rozhoduje podle ceny aktuální, a neví co je měrná jednotka nebo cena za posledních 30 dnů:-D
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 10. 1. 2025 15:17

Bnone: Neměl? Máme tu nějaké znění zákona, keré zjevně porušil, takže se nemá cenu bavit o tom, zda měl, nebo neměl. Jak píše wit.cz, úmysl zmást zákazníka je jasný. Ona stejně titěrným písmem je u všech napsána i jednotková cena, kterou já osobně považuji za důležitý údaj. Můžeme se bavit o tom, zda je zákon dobrý a zda by nemohl být lepší. Neustále se zvyšuje počet povinných informací na malém prostoru (cenovka, obal), až se tam pak pořádně nevejdou a lidi nad 40 let mají problém to vůbec přečíst. Super je, jak je všechno v X jazycích, často ani ne EU ...

Nevím, že by maso zapáchalo, to se mi nestává, ale nějak blbě s ním manipulují, protože v Albertu se (spíš od)vakuované maso v igelitu většinou koupe ve šťávě z masa, takže to signalizuje poškozená balení.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Bnone 10. 1. 2025 15:54

Pořád nechápu, v čem je ten problém.
V té částce nejnižší ceny? Ta je pravdivá, v tom mám velmi dobrý přehled. Všechny uvedené údaje jsou pravdivé.
Ve velikosti písma? Ok, měla by být asi trochu větší. Já na cenovkách koukám spíše na jednotkovou cenu pro porovnání různých balení a tu přečtu i když jsem už obrýlený důchodce.
A v aplikaci všechny ty ceny mají dobře čitelné, protože je na displeji místa hafo. Papírová cenovka čtená z velké vzdálenosti, je problém, spousta informací, je třeba jít blíže pokud chci ty další údaje.

Možná by bylo dobré, aby někdo předvedl správný grafický design takové cenovky tak, aby tam byly úplně všechny údaje, současná cena byla jasně definovaná, a aby byla čitelná z minimálně z 1-1.5m. Jinak je to diskuse o ničem. Kvadratura kruhu.
Bnone
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 10. 1. 2025 16:11

Problém je v tom, co berou za základ pro výpočet té procentuální slevy. Jestli nějakou doporučenou cenu, za kterou se to třeba nikdy ani neprodávalo, nebo nejnižší cenu za posledních 30 dní jak by podle zákona měli.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 10. 1. 2025 16:32

Bnone: Asi by bylo dobré si přečíst ten článek a pak teprve protestovat. A tohle není problém jenom Alberta, porušují to všichni.
hopo.hopo: Mně by se líbila klidně nějaká ta doporučená cena ... ovšem co to je? (Jak správně píšeš.) To by šlo asi definovat v zákoně dost špatně. Pak by se mi jako základna více líbila nějaká průměrná cena za nějaké období delší než 30 dnů, nebo klidně taková průměrná cena s vyloučením akce ... jako základna, údaj o nejnižší ceně za 30 dnů by klidně mohl zůstat. Minimální velikost písma jde v pohodě určit. Pro mě jsou třeba problém dolní regály, tam prostě nevidím, leda bych si lehnul.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Bnone 10. 1. 2025 16:46

Pokud se to za tu cenu ani podobnou nikdy neprodávalo, ani se neprodává v jiných obchodech, tak ok.

Hlavní problém je v definici zákona, který navrhoval někdo bez logického myšlení což je u nás standard.
"Zákon nařizuje, že sleva se musí vztahovat k nejnižší ceně za posledních 30 dnů." Co je to za blbost? Nejnižší cena byla třeba při dočasné slevě.

Příklad cen a jejich vývoje, takové jsou ceny v čase:

1.týden - cena 100 Kč - sleva 0%
2.týden - cena 100 Kč - sleva 0%
3.týden - cena 60 Kč - sleva 40%
4.týden - cena 100 Kč - zpátky na původní cenu, dle zákona vlastně zdražení o 40Kč?
5.týden - cena 100 Kč - sleva 0%,dle zákona vlastně zdražení o 40Kč?
6.týden - cena 100 Kč - sleva 0%, dle zákona vlastně zdražení o 40Kč?
7.týden - cena 100 Kč - sleva 0%, dle zákona vlastně zdražení o 40Kč?
8.týden - cena 62 Kč - dle zákona zdražení o 2 koruny i když jde o zlevnění proti běžné ceně 100Kč. Bohužel před 29 dny byla taky dočasná sleva.
9.týden - cena 100 Kč - zpátky na původní cenu, dle zákona vlastně zdražení o 38Kč?
...
14. týden - cena 100 Kč
15. týden - cena 60 Kč - sleva 40%. Víc než 30 dní, takže dle zákona sleva.
16. týden - cena 100 Kč - dle zákona opět zdražení

Chápete to? To by znamenalo, že slevu může dát obchod jen jednou za 6 týdnů, jinak může být pokutován že nejde o slevu. Absurdní.

A ještě dodám cenu této kávy přímo u Tchibo 769 Kč , to je více než má uveden Albert
https://www.tchibo.cz/products/40214142 ... y?dim1=b1k
Bnone
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka