Délka blokace platby za jízdenku v MHD

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MirekM. 8. 2. 2025 20:57

Příjemné překvapení - banka mně poděkovala za zpětnou vazbu a předání informace obchodníkovi.
Howg
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod petr.novak888 11. 2. 2025 10:06

Odpolední platba jízdenky v MHD ze dne 4.2.2025 kartou MASTERCARD (ČSOB) zaúčtována dne 10.2.2025 po 22. hodině. Vychází to na 6 dní, tak jak psal už dříve Miloš "V případě karet VISA je cena jízdenky zaúčtována na Váš účet nejdříve za 2 dny po uzavření Tapů, u karet MASTERCARD je cena jízdenky zaúčtována nejdříve za 6 dní po uzavření Tapů, přičemž mohou být transakce zaúčtovány za několik dní dohromady."
petr.novak888
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petr.novak888 4. 6. 2025 09:04

MirekM. píše:Dotaz na zrušení blokace. V MHD Zlín si při koupi elektronické jízdenky ve voze nejprve zablokovali 1 Kč a poté 24 Kč, což bylo ok. Po dvou dnech si 24 Kč zaúčtovali, zmizela blokace na 1 Kč, ale nezmizela blokace na 24 Kč za jízdné.
Za jak dlouho dle vašich zkušeností zmizí nezrušená blokace jízdného z MHD ve výši 24 Kč?

Něco obdobného se mi stalo minulý měsíc při platbě jízdného v MHD kartou od MaxBanky. Po platbě v MHD 19.5. (pondělí) prvně blokace částky 1 Kč, 24.5. (sobota) se objevila další blokace částky 52 Kč, což je výše jízdného, ale blokovaná částka už byla 53 Kč, tzn. 1 Kč navíc. 26.5. (pondělí) se odečetlo z účtu 52 Kč a zmizela blokace 1 Kč, avšak 52 Kč stále zůstalo jako blokace. V pondělí 2.6. blokovaná částka 52 Kč zmizela.
petr.novak888
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 10. 6. 2025 11:26

Tohle poznam, zajmalo by me nastaveni dopravnich podniku ve mestech.

Setkal jsem se s placenim casto teda v zahranici a nekde...
blokuji platbu po prilozeni platebni karty

jinde ale jsem zjistil, ze platbu se snazil dopravni podnik strhnout az druhy den a prislo me ze pokus byl neuspesny, protoze moje karta byla blokovana pro veskere placeni.
Proste jsem s ni prilozil Tap & GO, vyuzil jizdu, odhlasil se na konci pri odchodu z autobusu.
Na karte jsem vecer vypnul vsechny transakce, aby me tam nekdo neco nestrhnul navic.
To zpusobilo to, ze jsem jezdil zdarma a to celej predchozi den :D
Dodatecne dalsi dny znovu uz platba nebyla uctovana nebo pokus o strzeni.

Podobne se me stalo treba u amazonu, kdy jsem mel predobjednavku, zaplatil a pak kartu radsi bloknul na placeni po internetu (je dle me normalni ze vypnu tyto transakce, kdyz to nepouzivam). Ubehla nejaka doba a ja zapomel co jsem koupil, prislo me ze balicek byl odeslan, ale zaroven nasledne, ze se pokusil obchodnik strhnout platbu a to bylo neuspesne. Nikdo me ale z obchodu uz nekontaktoval, ze bych mel zaplatit a pripadne jak :)

Takze chapu to placeni tak, ze v kazdem meste to maji jinak nastavene ten system plateb? :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 10. 6. 2025 11:50

Ano, jednotlivé dopravní podniky to mají nastavené různě.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod petr.novak888 10. 6. 2025 13:19

petr.novak888 píše:
MirekM. píše:Dotaz na zrušení blokace. V MHD Zlín si při koupi elektronické jízdenky ve voze nejprve zablokovali 1 Kč a poté 24 Kč, což bylo ok. Po dvou dnech si 24 Kč zaúčtovali, zmizela blokace na 1 Kč, ale nezmizela blokace na 24 Kč za jízdné.
Za jak dlouho dle vašich zkušeností zmizí nezrušená blokace jízdného z MHD ve výši 24 Kč?

Něco obdobného se mi stalo minulý měsíc při platbě jízdného v MHD kartou od MaxBanky. Po platbě v MHD 19.5. (pondělí) prvně blokace částky 1 Kč, 24.5. (sobota) se objevila další blokace částky 52 Kč, což je výše jízdného, ale blokovaná částka už byla 53 Kč, tzn. 1 Kč navíc. 26.5. (pondělí) se odečetlo z účtu 52 Kč a zmizela blokace 1 Kč, avšak 52 Kč stále zůstalo jako blokace. V pondělí 2.6. blokovaná částka 52 Kč zmizela.

Story s blokovanou částkou 52 Kč dále pokračuje, když jsem 4.6. poslal dotaz, proč délka blokace 52 Kč trvala tak dlouho, včetně fotky jízdenky z 19.5. na MaxBanku a v kopii na dopravní podnik, tak 6.6. mi na účtu zablokovala banka částku ve výši 52 Kč (asi v MaxBance nepochopili můj dotaz a začali neoprávněně manuálně blokovat výši jízdenky z 19.5.), 9.6. byla částka 52 Kč opět uvolněna. Maxbanka se zatím k mému dotazu nevyjádřila.
petr.novak888
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 10. 6. 2025 22:02

MHD v kterém městě?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod petr.novak888 11. 6. 2025 15:03

Brno-Jihlava dopravce TRADO-BUS, s.r.o.
petr.novak888
Mírně pokročilý

Předchozí stránka