Nejlépe mi vychází Partners banka, i když vůči nim mám menší averzi (kvůli finančním poradenství), říkal jsem si, že je zkusím...minimálně ty cca 3 měsíce kdy má člověk lepší sazbu. Druhá je MaxBanka kterou mám ode dne transformace z Expobanky ale mám ještě ten starý spořák.
Jestli víte o něčem lepším, co jsem přehlédl třeba...budu rád. Rajfka dává slušný úrok, ale díky pásmovému úročení ten reálný úrok je nějakých 3.47%....takže bych dal přednost Partners (pokud nic lepšího není), nejde mi honění desetin ale u Pokáče je minimálně ty 3 měsíce ta bonusová sazba jistá.
Protože ty učty u Partners a Max jsou neplatební, ten převod z SU na BU a pak jinam je oser. Zajímalo by mne, kolik hotovosti držíte na BU, aby to bylo bezpečné ale zároveň nějak pohodlné. Řešením by bylo to převést jen na BU třeba Partners a rovnou platit jejich kartou, ale jsem zvyklý používat spořku a veškeré platby sledovat tam. Nyní mám na BU třeba 2 tisíce a když si potřebuju převést, tak si převedu z Creditasu, ale říkám si, jestli si třeba nepřevést 30tku na spořák u spořky a ten zbytek, ten primární vklad nechat u Partners a nesahat na něj v rámci běžných plateb. Občas se stane, že nemám na BU dostatek peněz a převádím peníze zároveň když už prodavačka ťuká částku do terminálu.

Pak bych měl ještě doplňující otázku:
Twisto nyní dává Standard účet na 6 měsíců zdarma. Měl jsem Twisto před 4 rokama a využíval jsem ho akorát, když jsem si chtěl něco "půjčit" z eshopu a nebo jsem neměl jistotu, jestli to dojde. Ten účet mi zrušili bez problému, protože jsem všechno platil včas a nic ze mě neměli. Ale prý to za tu dobu změnilo majitele a tak vůbec nevím, jaké to je, jestli to má smysl využívat a nebo třeba klasická kreditka u banky je lepší. Když se člověk registruje na Twistu, zapíše se do nějakého registru dlužníků? Před 4 roky to tak nebylo.