Předpokládám, že dítě nebude mít žádný příjem, tedy nebude podávat daňové přiznání a tedy úroky z půl milionu budou bez daně. To může být celkem výhodná cesta.
-- 19. 6. 2025 14:35 --outdoor1 píše:Jako ještě napíšu, že je to ze dvou dědictví, když to bylo dědictví po mé ženě, tak soud schválil vyplacení dětí, ale vlastně nikdo neřekl, jak to má být vyplaceno, kam uloženo apod... A jelikož nejmladšímu byl 1,5roku, tak mě polil pot, že bych to uložil na nějaký "mrtvý" účet..
Notářka říkala, že soud může řešit, ale taky nemusí, pak je to vlastně na mně, jak to udělám...
Nyní řeším dědictví po babičce (děti jsou opět dědicové), a tam mi notář řekl, že se prostě peníze pošlou na účet, co bude dětí a hotovo. Což mě opět děsí a snažím se najít nějakou lepší formu...
Já bych to vlastně nechal co nejdéle u sebe (nejsem typ, že bych si za to koupil nové auto a prděl na děti), ale nakousl jsem s jedním příbuzným (právník) myšlenku, že vlastně, když to leží u mě a něco by se mnou stalo, tak by to zase celé šlo do dědictví a proč pořád vše dokola dědit, že?
Tak každému z dětí tedy založit spořící účet (nevím, jestli by šlo to VUB) a peníze nechat poslat tam. Až to bude pohromadě, tak se rozhodnout, jestli se peníze do něčeho investují (akcie), uloží (drahé kovy) nebo se něco za ně koupí (třeba ty garáže).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.