Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
aaaa píše:Proc to vlastne dedi tvoje deti a ne ty jako jejich rodic? Asi by bylo nejekonomictejsim resenim dosahnout toho, aby nededili nezletile deti, ale jejich dospeli rodice. To jsi byl vydeden, nebo jsi se vzdal dedictvi? Nechat to detem 10 let na beznem uctu je nerozum, inflace z toho udela za 10 let jen par susnu, to neni jako kdyz nechal lezet Jirikovsky v penezence 10 let Bitcoiny a udelalo mu to z par milionu par miliard.
Lenka_2 píše:Ono i s vlastnictvím nemovitosti jsou spojeny různé povinnosti. Jak třeba budou děti platit daň z nemovitosti? Bude ji tatínek platit za děti ze svého, nebo poběží každý rok na soud, aby mu povolil tu daň zaplatit z peněz dětí? Co třeba údržba nemovitosti? A všelijaké povinné revize komínů a hromosvodů?
drummond píše:Něco podobného i když v trochu jiné variantě jsem kdysi řešil, a založil dětem na jejich jména JTCombi (kombinace výhodného TV a investice do portfolia z nějakého jejich výběru v poměru dle tvé volby 50-50, 30-70). Vyhoda JT je, ze neřeší furt nějaké limity do 200 tisíc a do 500 tisíc apod, naopak, je tam třeba naopak podmínka 500 tisíc jako minimum. Konzervativní variantu mi soud akceptoval, ale musel jsem k tomu dodat poměrně dost dokumentace. Soud jednoznačně preferuje garantovány výnos.
CSOB má něco podobného Duo profit, ale jsou tam vyšší poplatky (nebo teda tehdy byly) a limity toho, kolik můžeš mít za slušný úrok na sporaku.
Pokud mluvíš o 500 tis a více, sel bych do JT banky.
milanBrno píše:drummond píše:Něco podobného i když v trochu jiné variantě jsem kdysi řešil, a založil dětem na jejich jména JTCombi (kombinace výhodného TV a investice do portfolia z nějakého jejich výběru v poměru dle tvé volby 50-50, 30-70). Vyhoda JT je, ze neřeší furt nějaké limity do 200 tisíc a do 500 tisíc apod, naopak, je tam třeba naopak podmínka 500 tisíc jako minimum. Konzervativní variantu mi soud akceptoval, ale musel jsem k tomu dodat poměrně dost dokumentace. Soud jednoznačně preferuje garantovány výnos.
CSOB má něco podobného Duo profit, ale jsou tam vyšší poplatky (nebo teda tehdy byly) a limity toho, kolik můžeš mít za slušný úrok na sporaku.
Pokud mluvíš o 500 tis a více, sel bych do JT banky.
Skvela rada, kdyz je to (TV) jen na 3 roky...
Co jako bude delat pak? Zase neco hledat? Zase zadat soud?
drummond píše:Revolvingovy TV… najdi si, co to je…
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků