PayPal a vše o něm

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Persbrandt 5. 9. 2023 14:01

tmx: Takže pro přidání karty se už nemusí vyhledávat a zadávat žádný popis transakce, jak psal Patrik? Při tom přidání karty se tedy provede jenom ta 3D autorizace a je hotovo?

A platba přes PayPal probíhá opravdu okamžitě? Včetně toho nabití PayPal účtu? ale pak je tam možná nějaký poplatek za tu rychlou platbu (asi kartou), nebo ne?
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod .void 5. 9. 2023 14:41

PayPal se nedobíjí, s PayPalem se prostě platí. Jinak i kdyby se měl platit „poplatek” za ověření karty, tak ten se vrátí hned po ověření.
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 9. 2023 15:06

@Persbrandt: Ano, žádný popis transakce se v současné době hledat nemusí. Zde je kdyžtak přímo návod jak uložit platební kartu do PayPal https://www.paypal.com/c2/webapps/mpp/h ... le.x=en_C2 Následně není potřeba PayPal účet dobíjet, platby se budou automaticky přímo strhávat z uložené platební karty.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Zedna1 5. 9. 2023 15:09

Pozor, overte si poplatky, protoze vim, ze se pred par lety zavadely nejake poplatky a kvuli tomu lide (vcetne me) rusili nevyuzivane ucty ...
Uz si nevzpominam, co za poplatek to bylo, ale pujde to snadno dohledat, protoze o tom tehdy bylo hodne clanku na webu.

EDIT:
https://www.mesec.cz/clanky/paypal-zvys ... hled-zmen/
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod .void 5. 9. 2023 15:18

PayPal účtuje poplatek jenom pokud jsou na účtu uloženy peníze.
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 9. 2023 16:05

Takže když tam nemám nabité žádné peníze (mám tam jen uloženou platební kartu) a nesplním podmínku aktivity, tak mi ten poplatek 300Kč z karty nestrhnou?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Persbrandt 5. 9. 2023 16:13

Taky jsem ten článek na měšec.cz pochopil tak, že hlavně hrozí poplatek 300 Kč za roční neaktivitu na PayPal účtu, vyhnout se mu stačí prostým přihlášením jednou za 12 měsíců, jen nezapomenout.
Jinak není to vlastně tak, že se dá obchodníkovi přes PayPal zaplatit jak kartou tak ze zůstatku na "nabitém" PayPal účtu, ale protože kartou je to asi podstatne rychlejší a jednodušší, tak většina lidí platí přímo tou kartou? zvláště pokud jsou oba typy platby zdarma.. jsou obě platby zdarma?
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod .void 5. 9. 2023 20:51

PayPal účet nelze nabít podobným způsobem jako Revolut. Peníze do PayPal peněženky se přidají jenom pokud ti někdo pošle peníze na tvůj PayPal účet. Ale ano, vždy lze vybrat způsob platby na PayPalu při platbě u obchodníka.

-- 5. 9. 2023 21:54 --

Milos píše:Takže když tam nemám nabité žádné peníze (mám tam jen uloženou platební kartu) a nesplním podmínku aktivity, tak mi ten poplatek 300Kč z karty nestrhnou?

Nestrhnou. Z podmínek služby PayPal:
PayPal píše:A3.12 Neaktivní účet PayPal: Poplatek za neaktivitu bude nižší z těchto částek: a) poplatek uvedený níže, b) zbývající zůstatek na vašem účtu.
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 9. 2023 23:23

.void píše:PayPal účtuje poplatek jenom pokud jsou na účtu uloženy peníze.

měl jsem na účtu PayPal uloženou nižší částku od 28.8 do 5.9. než se peníze převedly, i za to budou chtít poplatek?
Nick Cave
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 5. 9. 2023 23:45

Prostě před časem vymysleli způsob, jak vyluxovat neaktivní účty, pokud je tam nějaký zůstatek :-) myslím že to takhle dělá víc fištrónů… asi i Degiro?

Ostatně asi i Starbucks, což je jedna z největších bank světa https://youtu.be/N1gwZ_pviag
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Persbrandt 6. 9. 2023 19:13

prosím vás, na ten PayPal účet lze vždy navázat asi jenom jednu platební kartu, že? Lze tu kartu kdykoliv okamžitě změnit? Nebo by se musel při té změně karty úplně zrušit celý PayPal účet a založit znova?

A když teda budu platit v Eur do Německa a navázal bych na PayPal kartu vedenou v CZK, tak kde stanovím, podle kterého kurzu se to přepočítá, jestli podle toho bankovního nebo toho vlastního PayPal kurzu (zřejmě méně výhodného)? Nebo jak ten převod funguje? díky
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 6. 9. 2023 19:32

Platebních karet můžeš mít v účtu PayPal několik, jednu si zvolíš jako upřednostňovanou, změna se provede okamžitě. U karty si v účtu PayPal nastavíš měnu, když si nastavíš měnu EUR a platba bude v EUR, tak PayPal nebude provádět žádnou nevýhodnou konverzi, ale konverzi provede tvoje banka, pokud se v reálu bude jednat třeba o kartu v CZK a nikoliv v EUR. V nastavení Paypal účtu to vypadá například takto:
Přílohy
PayPal.gif
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Persbrandt 6. 9. 2023 19:45

a při jednorázové platbě kartou přes PayPal, přijde mi vlastně normálně autorizační smska popř. kód do bankovní aplikace, kde to musím potvrdit, podobně jako při běžné internetové platbě kartou?
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 6. 9. 2023 19:45

Mám poněkud obavy, že "kamarád Michal" tohle bude řešit ještě nejméně další týden, než se k něčemu rozhoupe, takže docela obdivuji tu trpělivost... Škoda, že nám nakonec stejně neprozradí, jak ty akce dopadají, např. ta na Amatérech.cz :lol: viewtopic.php?f=316&t=1262601&p=11554348#p11554348

Jinak si nemyslím, že by zrovna fricek preferoval PayPal, než poměrně standardní SEPA platbu - v Německu je PayPal rozšířený asi tak jako u nás (tedy pokud možná tuto platební metodu obchodníci raději vůbec nenabízejí, resp. v ČR jsem za posledních 15 let zaplatil za objednávku PayPalem přesně jednou - a i to v roli alternativní platební metody, což jsem i vnímal jako kuriozitu, že to vůbec někto nabízí, a když byla bez přirážky, tak ze zvědavosti využil)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Persbrandt 6. 9. 2023 19:55

děkuji.
A když teda nastavím u karty tu měnu EUR, PayPal tedy žádnou konverzi z CZK na EUR neprovede, provede ji moje banka, tak bude i ta transakce do Německa bez jakéhokoliv poplatku ze strany PayPalu?

A do PayPalu půjde asi přidat i ta ekarta Mbank, která je trochu specifická, že? díky
Persbrandt
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka