od PatrikChrz 3. 11. 2009 08:16
1) Červené konto od Poštovní spořitelny v kombinaci s Postžiro zadarmo
K Červenému kontu je zdarma i platební karta (Visa Classic embossovaná, limit max. 100 000 Kč týdně), peníze se z něj on-line zdarma převedou na Postžiro zadarmo a z něj se dají poslat kamkoliv. Kartou k Postžiru zadarmo je možné zdarma neomezeně vybírat v bankomatech ČSOB. Limit max. 50 000 týdně.
Aktuální úrok 2,25 % při vkladu nad 50 000 Kč
Z Červeného konta je možné zasílat peníze na 2 účty. Ideální kombinace je 1 účet v PS a druhý jinde.
2) FIO Konto
Je možné vkládat i vybírat v hotovosti, peníze je možné zasílat na jeden předem daný účet (jeho číslo je možné změnit v internetovém bankonvictví s platností od následujícího dne). K účtu je možné mít zdarma platební kartu. Aktuální úrok 2 %
3) mBank - eMax+
Peníze je možné zasílat na zadaný účet (je možné změnit on-line s platností okamžitě), zdarma vybírat lze pouze 1 x za měsíc, ostatní převody zpoplatněny 150 Kč. Aktuální úrok 2,5 %
4) Unibon - spořící účet s úrokem 3,1 %. Aktuálně nemají internetové bankovnictví, mělo by být zprovozněno v nejbližších dnech
5) no a jen jako doplnění je vkladní knížka Metropolitní záložny v Brně. Sice nelze ovládat přes Internet, ale zase má úrok 4,3 % se zachováním možnosti okamžitého vkladu a výběru.
Jak to je ale s oprávněním druhého manžela nevím. U mBank určitě nebude problém, je možné pro manžela vydat i zvláští platební kartu, u FIO to lze 100 % také (sám mám na účtu disponenta - maminku).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.