Nákup z Amazon.com

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rop 15. 6. 2007 10:18

to vase tipuju jsem moc nepochopil ... takze to reknu takhle:
Pokud to kupujete na netu tak to mate s 0 % VAT ... čili americké daně tam nejsou .... jenom zaplatíte u nás CLO + DPH .... takže se to dvakrát nezdaňuje :-)

Ne za všechno může pan Paroubek :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod WonDrak 15. 6. 2007 11:41

Jestli se vám můžu vstoupit do diskuse, když bych kupoval v USA notebook, takže žádou místní daň nezaplatím (v USA)?
Zatím, co člověk chce si musí jít, ať to stojí, co to stojí. (doporučuji film Factotum)
WonDrak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ivok24 15. 6. 2007 11:51

WonDrak píše:Jestli se vám můžu vstoupit do diskuse, když bych kupoval v USA notebook, takže žádou místní daň nezaplatím (v USA)?
ivok24
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod timo33 15. 6. 2007 11:57

mockrát děkuji za informace....těd můžu f pohodě nakupovat :D :D
timo33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aspire3k 15. 6. 2007 15:06

rop)
no, bylo uz pozde, tak jsem to psal asi nejak divne :) sry
to bylo jako potvrzeni toho, ze vat vrati, jen pokud si to tam koupi clovek osobne (bez netu)

proste shrnuto nejlepsi reseni (pro drahe veci):

mit v u.s. zname, jenz tu vec (treba notebook) koupi pres net (zadna jejich dan)
a pote pri navsteve statu si to privezt sem (zadne clo a dan, protoze celnici kaslou na veci typu notebook, fotak, ... to si vozi kazdy na cesty)

ot: co tu vsichni mate s tim piiip? (paroubek)
aspire3k
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 15. 6. 2007 17:49

jo btw to me tak napada ze jeste je otazka co a jak je pro osobní spotřebu ... zkuste se zeptat na celnici ... co a jak ... protoze od te doby co je EU celní sazebník tak ja v tom mam peknej bordel :roll:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod ES0 20. 8. 2007 20:31

by me zajimalo kdy pripocitavaj k celni hodnote zbozi i postovne

kdyz na amazonu nastavim : "Standard International Shipping (averages 9-36 business days)"

nebo "Expedited International Shipping (averages 6-22 business days)"

viz:
"ákladem pro vyměření cla je celní hodnota. Do celní hodnoty zboží, které má obchodní povahu, se kromě vlastní hodnoty zboží započítává poštovné v celkové výši. Nezapočítávají se poštovní poplatky, které by měly být vybrány za úkony provedené v zemi dovozu. Jedná-li se však o zásilky neobchodní povahy, tj. zboží určené výhradně k soukromému nebo osobnímu použití příjemce nebo jeho rodinných příslušníků, nezahrnuje se poštovné do celní hodnoty zboží. Toto ustanovení se týká výhradně zásilek podaných k poštovní přepravě, netýká se zásilek zasílaných prostřednictvím kurýrních služeb. "

http://euroservis.czechtrade.cz/dotaz/c ... v-us-2803/

bude to porad brano jako klasicka zasilka?

a hlavne, kdyz to na ty celnici zacnou koumat tak pak mi jeste nauctuji postovne od celnice ke me domu?
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Magistr Kelly 3. 9. 2007 13:01

ivok24 píše:
WonDrak píše:Jestli se vám můžu vstoupit do diskuse, když bych kupoval v USA notebook, takže žádou místní daň nezaplatím (v USA)?
Magistr Kelly
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JozefV 21. 9. 2007 10:21

Takze v podstate nakum a amazonu aj na uzemie USA je tiez 0% VAT? :)
JozefV
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xmms 15. 6. 2008 17:11

aspire3k píše:rop)
no, bylo uz pozde, tak jsem to psal asi nejak divne :) sry
to bylo jako potvrzeni toho, ze vat vrati, jen pokud si to tam koupi clovek osobne (bez netu)

proste shrnuto nejlepsi reseni (pro drahe veci):

mit v u.s. zname, jenz tu vec (treba notebook) koupi pres net (zadna jejich dan)
a pote pri navsteve statu si to privezt sem (zadne clo a dan, protoze celnici kaslou na veci typu notebook, fotak, ... to si vozi kazdy na cesty)

ot: co tu vsichni mate s tim piiip? (paroubek)

To by musel bejt hodne drahej notas, aby se kvuli nemu vyplatilo koupit zpatecni letenku a dojet si pro nej do ameriky. To mi snad muze znamej poslat normalne v bedne jako bezny balicek. Obsah tech beden snad nikdo nekontroluje nebo jo? Ja jsem ze zahranici jeste nic neobjednaval. Kdo poradi?
Vždycky bude někdo lepší než ty. A krysám se nikdy nevyrovnáš. Nikdy!
xmms
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 15. 6. 2008 18:51

Ale to víš, že se to kontroluje. Takové to, že kdysi stačilo napsat, že obsahem balíčku je GIFT v ceně do 50USD a byl klid, tak to už dávno neplatí. Dnes to celnící sondují. Elektroniku speciálně. Pokud není u zboží faktura a ty to nemáš čím doložit, nebo se jim cena nezdá, jedou podle tabulkových ceníků a podle nich počítají DPH a clo.
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod Roman1989 2. 9. 2019 18:36

ahoj, obnovuju toto téma.
Chtěl bych si koupit v americkém Amazonu knihy. Pro sebe, ne na prodej. Půjde asi o zásilku za 10-15 tisíc kč. Problém je v tom, že mi bude naúčtováno asi clo a dph.
Když si to objednám přes firmy co to přeposílají z USA, tak tam je zase hrozně drahé poštovné. Litr se mně dávat nechce.
Napadlo mě si to koupit na Amazon.de, a tím pádem to dle mě půjde z německé adresy a clu se vyhnu. Amazon.de sice ty knihy nemá, ale píše, že za poplatek třeba 2-3 usd je vezme z Amazon.com.
Řešil někdo tento problém? Jak to co nejlevněji dostat do čr?
Díky
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 2. 9. 2019 19:02

Kdyz jsou to jenom 3 dolary, tak bych to asi neresil?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Roman1989 2. 9. 2019 20:10

2-3 dolary na knihu dle mě. To se pak prodraží. Chtěl bych fakt koupit balík 20 knih třeba.
Ono se to dá koupit přes český shopy,
např.:
https://www.megaknihy.cz/ekonomicke-obo ... arch_pos=5

ale mají tam marži jako kráva.

-- 2. 9. 2019 21:14 --

edit: a když to hledám na německém Amazonu tak dost prodávají indické firmy co to tisknou načerno a pak to není taková kvalita. Atd. je to prostě fake.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tx999 3. 9. 2019 10:43

jeste zkus anglickej Amazon.
tx999
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka