Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Nevím, v Paříži (SoGe) mi pokud si dobře vzpomínám stačil pas a dresa kam maj posílat výpisy, kartu a spol. Jinak nic dalšího potřeba nebylo (ta adresa byla ke kamarádovi, v tý době jsem ještě neměl sehnaný bydlení). A to jinak ve Francii potřebuješ potvrzení málem i k cestě na záchod...4honza píše:omninet:
Nejsem pravnik, ale nevim, na zaklade ceho jste si tak jisty v kramflecich. V cizineckem zakone je totiz napsano, ze nesmite byt diskriminovan pro svou statni prislusnost.
Pokud nejaka banka vyzaduje trvaly nebo prechodny pobyt pro obcany CR a jsou jej povinni prokazat, tak totez plati samozrejme i pro vas. Toto muze byt prosta podminka banky, na kterou ma pravo.
Nejsem si jisty, ze s tim byste u soudu uspel, ale samozrejme, ze to muzete zkusit nebo jim minimalne soudem vyhrozovat.
Jinak pro doplneni:
Schvalne mi zkuste napsat, ktera banka na Slovensku, v Nemecku nebo Rakousku mi zalozi ucet na zaklade toho, ze tam prijedu, ukazu jim svoji obcanku a vyplnim zadost o otevreni uctu.
4honza píše:omninet:
Pokud nejaka banka vyzaduje trvaly nebo prechodny pobyt pro obcany CR a jsou jej povinni prokazat, tak totez plati samozrejme i pro vas. Toto muze byt prosta podminka banky, na kterou ma pravo.
4honza píše:kolik jeho krajanu si chce u mBank otevrit ucet a nemuze.
4honza píše:Jinak se nemohu zbavit osobniho pocitu, ze omninet, ktery pracuje v jine bance, se snazi spise vytvaret obraz arogance a neschopnosti banky, viz vlakno na strankach banky:
http://mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=1 ... sr=dd&pn=1
Tam je napr. zodpovezen jeho dotaz, k cemu mu bude, kdyz si zalozi ucet v SK. Nebude potrebovat potvrzeni o pobytu u nas a casem mu bude diky tomu umozneno otevrit si konto i zde, az tu funkcionalitu budou mit.
KubaPa píše:Nevím, v Paříži (SoGe) mi pokud si dobře vzpomínám stačil pas a dresa kam maj posílat výpisy, kartu a spol. Jinak nic dalšího potřeba nebylo (ta adresa byla ke kamarádovi, v tý době jsem ještě neměl sehnaný bydlení). A to jinak ve Francii potřebuješ potvrzení málem i k cestě na záchod...e/quote]
4honza píše: nebo kdyz nekdo odhalil slabiny systemu a vykradal miliony z uctu klientu KB. A to v bance nepracuji.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků