mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 12. 2007 18:58

lemming píše:K podnikani muzete pouzivat i osobni ucet, maximalne porusujete podminky banky (nevim, jake jsou u mBanky). Ale pro podnikatele s vic polozkami je stejne limitujici nemoznost rozumneho exportu dat.

Pro živnostníka žádný problém ale právnické osobě (s.r.o., a.s.,...) prostě banka "osobní" účet nezaloží.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 12. 2007 20:19

PatrikChrz píše:
vlazy píše:Zajímalo by mne jak je to u mBank s vkládáním peněz na účty.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod M2M 13. 12. 2007 21:06

Tak jsem dnes byl osloven pracovníkem, že přijde v pondělí kurýr se smlouvou. Prošel už tím někdo, jak to dlouho trvá a co bude ode mě chtít? Prý je to pouze kurýr žádný zaměstnanec mbaky. Za jak dlouho budu mít účet pak vytvořen?
M2M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 13. 12. 2007 21:29

Kurýr je z mediaservisu ... doveze smlouvu zkontroluje údaje, vy si přečtete smlouvu ... a podepíšete ... účet je aktivní cca za 5 dní
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod omninet 13. 12. 2007 21:51

vlazy píše:Osobně si příliš nedokážu představit jak by klasický bankomat mohl přijímat peníze v hotovosti. Softwarově by ty bankomaty snad mohlo jít nějak upravit, ale kde bych tam ty peníze měl vložít když to má pouze otvor pro kartu a pro výdej peněz. Možná, že existujou i nějaké bankomaty které jsou dělané tak aby mohly peníze i přijímat, ale já jsem ještě nikde nic takového neviděl. Nevím ale jak by takové bankomaty nebo vkladomaty byly schopné dostatečně dobře rozpoznat všechny bankovky a případně i mince a to zda nejsou falešné. U nových nepoškozených bankovek by to snad nebyl problém, ale co bankovký pošpíněné, pomačkané nebo nějak poškozené. Já osobně bych takovému vkládání peněz příliš nedůvěřoval a spíše bych dával přednost vkládání hotovosti přímo někde u pokladny.
omninet
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 12. 2007 22:12

Pokud je to dostatečně spolehlivé a něco takového by mBank zavedla tak by to asi mohla být dobrá věc. Záleželo by ale zda by takových "vkladomatů" měli dostatek po celé ČR. Nevím, ale já bych k takovému vkládání peněz byl asi trochu nedůvěřivý.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod KubaPa 13. 12. 2007 23:21

Není to jen na nově alze, ale třeba i pokladny za parkování na letišti přijímaj bankovky už dávno, v hernách a některejch restauracích kde jsou automaty maj měničky, kam člověk vloží bankovku a vypadnou mince do automatů, atd. atd. Nejlepší zážitek s tím mám z letiště v Bratislavě, kde nebylo kde koupit lístky na MHD a tam, kde měli otevřeno mi nechtěli rozměnit 200 SK bankovku na mince do automatu na lístky - nakonec mi člověk z ochranyk poradil, ať si tu dvoustovku nechám rozměnit na dvě stovky, který mi přijme automat na kafe v patře - tam jsem stovku opravdu nacpal a dal storno a vysypalo se deset desetikorun, který už vzal automat na jízdenky MHD (-:
KubaPa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 13. 12. 2007 23:23

Automaty na rozmenovani papirovych penez jsou bezne k videni ve spouste heren, takze po technicke strance to urcite problem neni.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod KubaPa 13. 12. 2007 23:23

A co se týče falzifikátů, nedivil bych se, kdyby ten stroj měl v rozpoznávání větší úspěšnost, než člověk za přepážkou...
KubaPa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 13. 12. 2007 23:25

KubaPa: to rozhodne. Jeho zasadni nevyhodou je, ze nepozna oznacene penize z loupeze (obarvene barvou).

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 12. 2007 23:37

KubaPa píše:A co se týče falzifikátů, nedivil bych se, kdyby ten stroj měl v rozpoznávání větší úspěšnost, než člověk za přepážkou...k/quote]
Asi to bude spolehlivé, ale nemohlo by se stát např. to, že nějakou pošpíněnou nebo pomačkanou bankovku rozpozná jako falešnou a zabaví ji bez jakékoliv náhrady?
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod S474N 14. 12. 2007 08:40

vlazy: naopak, viz. muj predchazejici prispevek.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 14. 12. 2007 10:10

S474N píše:vlazy: naopak, viz. muj predchazejici prispevek.
Možná máš pravdu a proto se nechci s tebou zbytečně kvůli tomu dohadovat. Já si ale myslím, že ty vkladomaty jsou pouze stroje které nemusí být až tak jednoznačně 100% dokonalé. Ta pravděpodobnost toho, že by vkladomat udělal nějakou chybu v neprospěch banky nebo klienta asi bude velmi malá, ale jednoznačně se to asi vyloučít nedá.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod S474N 14. 12. 2007 11:05

vlazy: vkladomat ti maximalne neprevezme co do nej vlozis, ale ze by sam neco zabavil, to opravdu ne.

Nicmene abychom se vratili k hlavnimu tematu mBank - ma jiz nekdo konkretni zkusenost s eMaxem? Jde zalozit okamzite nekde na pobocce?

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod KubaPa 14. 12. 2007 12:39

vlazy píše:
KubaPa píše:A co se týče falzifikátů, nedivil bych se, kdyby ten stroj měl v rozpoznávání větší úspěšnost, než člověk za přepážkou...k/quote]Asi to bude spolehlivé, ale nemohlo by se stát např. to, že nějakou pošpíněnou nebo pomačkanou bankovku rozpozná jako falešnou a zabaví ji bez jakékoliv náhrady?o/quote]
V případě, že jí neuzná jí podle mě vyplivne zpátky - stejně jako to dělá automat na kafe s mincema.
KubaPa
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka