mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vlazy 14. 12. 2007 13:00

S474N píše:vlazy: vkladomat ti maximalne neprevezme co do nej vlozis, ale ze by sam neco zabavil, to opravdu ne.
KubaPa píše:V případě, že jí neuzná jí podle mě vyplivne zpátky - stejně jako to dělá automat na kafe s mincema.e/quote]
S vkladomaty nemám žádné zkušenosti a něco takového jsem prozatím ještě nikde neviděl. Znamená snad to co píšete, že když vkladomat některou bankovku nedokáře dobře rozpoznat a nebo ji rozpozná jako falešnou tak ji nepřijme a vrátí ji zpět?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod S474N 14. 12. 2007 13:46

vlazy: on nepozna stav falesna, on rozezna pouze stavy OK a ostatni. A ty ostatni ti vyjedou jako neprijate.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 14. 12. 2007 14:06

S474N píše:vlazy: on nepozna stav falesna, on rozezna pouze stavy OK a ostatni. A ty ostatni ti vyjedou jako neprijate.
Když to neumí rorpoznávat falešné bankovky tak by to pak mohli jednoduše zneužívat různí podvodnící tím, že by si přes ty vkladomaty vkládali na účty falešné bankovky a tím by tyto peníze legalizovali. Nechce se mi příliš věřít, že by kterakoliv banka tak riskovala tím, že umožní jednoduše přijímat falešné bankovky a proto si myslím, že to snad proti případným falešným bankovkám bude snad nějak zabezpečené.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod KubaPa 14. 12. 2007 17:37

vlazy píše:
S474N píše:vlazy: on nepozna stav falesna, on rozezna pouze stavy OK a ostatni. A ty ostatni ti vyjedou jako neprijate.
Když to neumí rorpoznávat falešné bankovky tak by to pak mohli jednoduše zneužívat různí podvodnící tím, že by si přes ty vkladomaty vkládali na účty falešné bankovky a tím by tyto peníze legalizovali. Nechce se mi příliš věřít, že by kterakoliv banka tak riskovala tím, že umožní jednoduše přijímat falešné bankovky a proto si myslím, že to snad proti případným falešným bankovkám bude snad nějak zabezpečené.
KubaPa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 14. 12. 2007 17:55

KubaPa píše:Ale on pozná, že ta bankovka není v pořádku a nepřijme ji - pouze nerozlišuje, zda je to tím, že jde o padělek, nebo tím, že je pomačkaná. Prostě je dělí na dvě skupiny: pravé nepoškozené bankovky (přijme) a ostatní (nepřijme), zda bankovka do ostatních spadla kvůli poškození nebo kvůli nepravosti řešit nemusí.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod M2M 16. 12. 2007 18:26

Rop píše:Kurýr je z mediaservisu ... doveze smlouvu zkontroluje údaje, vy si přečtete smlouvu ... a podepíšete ... účet je aktivní cca za 5 dní /quote]

Dají se někde přečíst podmínky které jsou ve smlouvě ať se na to připravím a nelouskám to před kurýrem. Budou chtít dopsat do smlouvy transakční účty?
M2M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 16. 12. 2007 20:17

ve smlouvě jsou více méně odkazy na podmínky (má to necelou stránku i s hlavičkou) ... podmínky lze nalézt v dokumentech na mBank
Transakční účty ne ... ty se zadávají přes IB :-) ... respektive to je šablona, kterou lze volně měnit :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod M2M 16. 12. 2007 20:25

Chlapy dělám velké změny, ruším KB, zakládám eMAX asi založím i mKonto (převedu z eMAX na mKonto a výběz zdarma). Založil jsem IMG a FIO. Ale co když budu potřebovat vybrat 200000Kč. Z bankomatů to přece vybírat nemohu, máte nějaký tip? Opět něco zdarma, přepážka kam příjdu a vyberu 200 000Kč. Před tím samozřejmě převedu přes IB na toto konto peníze, bylo by to konto pouze pro výběr velké částky. S tím souvisí i vklad né přes internetB.

Jinak existuje nějaký limit převodu IB (ING,eMAX) - ING nikdo se mě na nic neptal (u KB jsem měl 5000Kč denně)
M2M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 16. 12. 2007 20:50

M2M: pokud si chces zalozit eMAX, tak si musis zalozit i mKonto. Co se tyce karet, je tam limit na vyber z bankomatu 40.000 Kc denne a 240.000 Kc mesicne. No a muzes penize klidne preposlat na FIO a vybrat si je hotove na pobocce, ne?

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod M2M 16. 12. 2007 21:06

když mám eMAX nemusím mít eKONTO, to zakládám pouze pro nulový výběr z bankomatu. eMAX mohu posílat na FIO ale tam je výběr z bankomatu 6kč.. Jinka FIO prý v Chomutově namá ještě přepážku, jde vybírat nebo vkládat v ČSOB?
M2M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 16. 12. 2007 21:31

M2M: to o tom eMAX si myslis nebo to vis? Ja mam informace opacne :wink:

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod M2M 16. 12. 2007 21:45

Vím, založil jsem si pouze eMAX a ted uvažuji o mKontu z důvodu výše.

Jinak můj dotaz: Dá se z FIO účtu vybírat u ČSOB a kolik stojí výběr?
M2M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 16. 12. 2007 22:27

M2M: zalozil? To znamena, ze jiz mas vsechno podepsane a funkcni eMAX bez toho, ze bys musel mit mKonto?

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod M2M 16. 12. 2007 22:44

S474N píše:M2M: zalozil? To znamena, ze jiz mas vsechno podepsane a funkcni eMAX bez toho, ze bys musel mit mKonto?

Zítra přijde kurýr kvůli jen eMAXU
M2M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 16. 12. 2007 22:48

M2M: aha, no tak to jsem zvedav, jak pochodis. Dej potom vedet.

Ja mam informace opacne, ze je k eMax mit treba mKonto.

S474N
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka