PatrikChrz píše:Ale to je dobrá vůle toho strážníka, přijmout ten ŘP. Jinak já mnohem častěji potřebuji doklad totožnosti na
poště nebo v
bance a tam se na ŘP opravdu spolehnout nejde

Ano, to jsou důvody, kdy OP vytáhnu ze šuplíku.
S poštou nemám problém, balíky mě doručí domů bez problémů a do banky chodím velmi zřídka.
kitrab píše:v každém případě při silniční kontrole pouze ŘP je nedostačující. Pokud to někomu prošlo, pak benevolence PČR. Pokud s na to někdo spoléhá, je to jeho volba a nikomu ji neberu

.
Proč by mě buzeroval, když nechtěl.Fouknul jsem, ukázal doklady k autu.
Kdyby mě chtěl opravdu buzerovat, tak mně kontroluje výbavu, vzorek na pneu, ... a mezi tím projede jiný řidič, který nemá za volantem co dělat.
Dle foto pozná, že doklad (ŘP) patří skutečně mě a dle RČ si už snad ověří moji totožnost. Žádný podstatný údaj pro ověření totožnosti na OP oproti ŘC není.
A raději se nechám buzerovat, že nemám OP, než řešit exekutora a dbát mnohem větší opatrnosti na peněženku.
Jack111 píše:... a s dokladem prokazujícím pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. ...
Pojištění vozidla lze ověřit na internetu. Takže buzerovat řidiče, za to že nemá zelenou kartu tak není nezbytně nutné.
k tématu mBank: tak po týdnu a 2 dnech, mám číslo OP v IB změněné