Odepisování a připisování plateb bankami - diskuze

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lasman 9. 1. 2008 17:53

Takže se omlouvám za poplašnou zprávu, dnes jsem se přesvědčil že eBanka jede stále na D+1
Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny.
Lasman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod le_fox 9. 1. 2008 19:43

já mám zkušenosti kladné, máme v rodině jak ČS, tak ČSOB i GE Money a všude to je D+1. Jen ČS to má D+1 jako nezaúčtovanou transakci, ale i jako nezaúčtovaná je k dispozici. Třeba přes bankomat.

V rámci banky už je snad samozřejmost, že je to maximálně 30 minut :)
| Svět je šílené místo, ale jsem rád, že jsem jeho součástí

Odeslat příspěvekod Rop 10. 1. 2008 20:48

Vážení,
toto téma jsem rozdělil na dvě ... příspěvek od Dalicha je nyní v samostatném tématu z toho důvodu, aby nám nezapadnul a byl stále na očích. Zároveň je rozdělené téma uzamčeno ... v případě, že nastanou u nějaké banky změny kontaktujte nějakého moderátora. Díky za pochopení

Téma samotné naleznete pod názvem Připisování příchozích plateb bankami - shrnutí
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod stanislav.stribrny 30. 4. 2008 13:57

Ptal jsem se na Poštovní spořitelně, za jak dlouho se objeví transakce v internetovém bankovnictví, pokud třetí osoba vloží peníze na můj účet na pokladně PS (resp. na přepážce pošty) a prý to trvá 5 dní :-(
stanislav.stribrny
Diskutér

Odeslat příspěvekod NVNT 30. 4. 2008 16:14

Vyborna zkusenost s eBanka -> mBanka. Pritelkyne mi posilala nejaky penize v pondeli v cca 19h a hned druhy den dopoledne jsem je mel na uctu v mBance jako disponibilni zustatek .. Zato tem smejdum z PS to vzdycky trva dva dny, nez to pripisou ... uz se nemuzu dockat, az u nich ucet zrusim
NVNT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kidli 5. 5. 2008 11:58

Já přidám:
mbank -> ing Během téhož pracovního dne. 7:00 hod převod odejit z mbank, tentýž den odpoledne připsáno v ing :tleskani
"God save me from my friends, I can protect myself from my enemies"
kidli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 5. 5. 2008 12:01

Že by ING se změnilo z D+2 na D+1? :shock:
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod kidli 5. 5. 2008 13:16

Netuším ;-) zkoušel jsem to zatím jen jednou a dopadlo to, jak píšu... Šlo o převod na ING konto...
"God save me from my friends, I can protect myself from my enemies"
kidli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod silvr 5. 5. 2008 13:29

Můžu to potvrdit, mBank > ING během stejného dne.
l9
silvr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bojler 8. 5. 2008 10:32

Jo, jenze pripisujou to az jako nasledujici den. I kdyz to tam vidis uz den predem.
bojler
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 8. 5. 2008 11:38

Takže přesný opak ČS ...
ING bank D+2 (ale peníze již jsou vidět jako D+1) - nebo alespoň z mBank ... vyzkoušel to někdo z jiné banky?
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 12. 5. 2008 14:17

Co to vzit "zgruntu" a udelat pekne prehlednou tabulku, kde bude nejenom doba pripisovani, ale zaroven i hodiny pro odeslani/prijem penez. Aby se v tom clovek spickove orientoval?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 12. 5. 2008 15:00

Nikdo ti nebrání ... ja jenom ze bude zajimavy zjistit ty časy z jiných bank než je mBank či FIO :-)
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod brnakk 12. 5. 2008 18:22

co se týče těch časů - všiml jsem si, že mi v mBance chodí peníze 2x deně, jednou hned ráno tuším kolem deváté, podruhé někdy kolem čtvrté odpoledne...proč chodí takto 2x? Nevíte to někdo?
"Go for a business that any idiot can run – because sooner or later, any idiot is probably going to run it." - Peter Lynch
brnakk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 12. 5. 2008 20:25

Rop: no brani me v tom prave nedostatek informaci - tech casu :mrgreen: , ale treba takovy Dalich by si z toho mohl udelat i clanek, ne?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka