Odepisování a připisování plateb bankami - diskuze

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod snowboarder 11. 7. 2008 10:27

Rop: nn, odešleš v pondělí z jiné banky, tak v úterý jsou v IB v nezaúčtovaných transakcích a už s nimi můžeš operovat, tedy k dispozici jsou už v D+1.

(to mají jako u vkladu hotovosti, nebo vnitrobankovním převodu, hned jsou v nezaúčtovaných transakcích a jde s nimi operovat, zaúčtují se po půlnoci)

Mr.Z: super, díky ;)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 11. 7. 2008 10:33

No to vím, že jsou v nezaúčtovaných transakcích ... ale podle mě nelezly do disponibilního zústatku ... tam se přehouply až druhý den rán ve chvíli zaúčtování :-l
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod snowboarder 11. 7. 2008 10:49

no, v tzv. "Aktuálním zůstatku" už jsou a jde s nimi manipulovat, sám jsem z toho byl nadšenej, když jsem si mohl vybrat prachy o den dřív :D myslím, že to zavedli tu možnost někdy loni na podzim
snowboarder
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 11. 7. 2008 12:58

Tak v té době jsem ČS přestal na příchozí platby používat a nechal jsem tam jenom peníze na inkaso kolejného ... tak to bude asi tím ... díky za upozornění :-)
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod jpozlovsky 11. 7. 2008 14:19

Hezky den,

mam RB (predchozi ucet z eBanky) - kdyz mi odesilatel posilal z jine banky platbu v utery 8.7. a penize porad nedorazily (uz je 11.7.) - myslite ze je neco spatne nebo mam jeste pockat? :)
(penize posilal uz na bankovni kod 5500)

diky za odpoved!
jpozlovsky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snowboarder 22. 7. 2008 13:25

nedalo mi to a nevěřil jsem v připisování D+2 u ČSOB, v dnešní době (mám ho jen na platby v rámci ČSOB, takže to tak nepoznám..

už mě překvapilo, že převod v rámci banky není tak rychlý jako jinde (jsem zvyklý u spořky hned, u GE Money totéž), tak jsem do ČSOB poslal včera v 13:00 peníze ze spořitelny, z GE i z Komerčky, ani v jednom případě do této chvíle nedorazily, takže to fakt přijde ve 3 ráno (kdy se připisujou platby u nich :-\), to mě dost šokuje... obráceně (do GE i ČS) to dorazí druhej den ráno 8-S
snowboarder
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 22. 7. 2008 14:24

No D+1 bank opravdu moc není:
FIO, mBank, GE Money Bank, účty bývale eBanky a ČS (je to sice zajímavě řešeno ale D+1 se dá disponovat s penězi - což je zlepšení letošního roku) ...
ten zbytek si ten jeden den nechává ty vaše peníze pro sebe ... :-)
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod NVNT 22. 7. 2008 15:15

Moje osobní zkušenost:
14.7. mezi 16-17h jsem odesílal peníze z mBanky do PS, ING a eBanky (Raiffky)
15.7. 11h - peníze odešly z mBanky a
- v 15.30 byly na účtě v eBance (Raiffce)
- okolo 18h v ING
- PS je připsala až následující den (16.7.) ráno
NVNT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snowboarder 29. 7. 2008 13:11

nevíte někdo, co se děje? nejspíš s ČSOB? včera jsem v 11:30 odeslal peníze do mBank a pořád tam nejsou :-S přitom když jsem je přeposlal minulý týden, tak se připsaly do mBank druhý den kolem desáté
snowboarder
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 29. 7. 2008 13:16

v mBank budou v 16:30 ... ten čas v deset dopoledne je jenom občas :-)
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod stanislav.stribrny 29. 7. 2008 17:54

Co vlastně Fiu brání, aby platby připisovalo už ráno jako to dělá eBanka? Pokud vím, tak Fio připisuje platby okolo 15. hodiny, to už ale končí pracovní den.
stanislav.stribrny
Diskutér

Odeslat příspěvekod dalich 29. 7. 2008 18:26

snowboarder píše:nevíte někdo, co se děje? nejspíš s ČSOB? včera jsem v 11:30 odeslal peníze do mBank a pořád tam nejsou :-S přitom když jsem je přeposlal minulý týden, tak se připsaly do mBank druhý den kolem desáté

Neco se s CSOB asi delo. Vcera jsem platil ze sveho uctu v CSOB kreditku u CSOB a prestoze mi IB prikaz vzalo, nikde se nezobrazil a ani za nekolik hodin se platba na kreditku nepripsala (je to v ramci CSOB, takze je to otazka 30 minut, coz mam vyzkouseno). Tak jsem pro sichr zadal platbu znovu, opet bez potvrzeni a nebyla ani v cekajicich transakcich. A dnes vidim, ze se vcera provedly obe, takze mam kreditku o 100 % preplacenou a vyber nadbytecnych 15000 Kc me stal 150 Kc. No a ted se hadejte s bankou, ci je to problem. To mohlo byt piv... :-(
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod snowboarder 29. 7. 2008 19:36

dalich: no mně právě visely všechny příkazy v "čekajících" (což tys neměl, protože touhle skupinu převody mezi vlastními účty neprochází, to už mám taky ověřený, když převádím na kreditku). K některým vůbec nepřišel potvrzovací email, k některým ve 23:09, k některým v 3:08 ráno :-\ tak nevím, co tam rochali.
snowboarder
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stanislav.stribrny 2. 8. 2008 20:40

Nevíte, které banky v ČR umí online připisovat platby v rámci téže banky (mám na mysli opravdu IHNED, nebo maximálně do několika minut).

Fio
mBank
eBanka

Ještě některá?
stanislav.stribrny
Diskutér

Odeslat příspěvekod snowboarder 2. 8. 2008 21:44

GE Money Bank také
a spořka také (u té je to v tzv. nezaúčtovaných transakcích, ale lze s nimi jakkoliv manipulovat)
snowboarder
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka