Odepisování a připisování plateb bankami - diskuze

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rop 3. 8. 2008 00:34

ČS je v tomhle vubec "jiná" ... ma to v disponibilnim zustatku ... ma to videt v transakcich ... jenom to nema zauctovane ... takze kdo o tom nevi tak ma mezibankovni prijem D+2 .... ostatni jsou D+1 ... a vnitrobankovni D+1 ... a ostatni takrka online (a pak ze mBanka neni konkurence, kdyz se ji prispusobuji)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 3. 8. 2008 11:10

snowboarder: no tak GE Money urcite ne, ted zrovna resim jeden prevod odeslany ve ctvrtek a do dnesniho dne ani tuk.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod stanislav.stribrny 3. 8. 2008 11:36

S474N píše:snowboarder: no tak GE Money urcite ne, ted zrovna resim jeden prevod odeslany ve ctvrtek a do dnesniho dne ani tuk.

Jde mi o vnitrobankovní převod GE Money - GE Money. Taky jsem slyšel, že by se měla platba připisovat ihned, ale občas někdo tvrdí něco jiného, je to prý negarantované a záleží na denní době. O víkendu to snad nefunguje vůbec.

snowboarder píše:a spořka také (u té je to v tzv. nezaúčtovaných transakcích, ale lze s nimi jakkoliv manipulovat)

Pokud mi někdo na můj účet u ČS z jiného účtu ČS pošle platbu, budu se moct IHNED podívat, že peníze přišly?

Potřebuji to ihned, ne až za hodinu.

Domnívám se, že z českých bank toto ihned umí pouze Fio, mBank a eBanka ???
stanislav.stribrny
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 3. 8. 2008 13:41

stanislav.stribrny: vsak ano, prepis z uctu na ucet v ramci jedne banky.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod snowboarder 3. 8. 2008 16:55

S4Z4N: pokud jsi je odeslal ve čtvrtek, je úplna blbost, aby tam nebyly nejpozději v pátek, takže tady bude chyba spíš jinde, než u banky

Stanislav.stribrny: Jak říkám, když u GE Money bank převedu peníze na JINÝ účet u GE Money bank, jsou tam do dvou minut. Což asi není IHNED. U spořitelny totéž. U spořitelny ale nejsou zaúčtované, objevují se v nezaúčtovaných transakcích, ale LZE s nimi disponovat. Upozorňuju taky, že to není jako u mBank třeba, ale že to funguje jen v době, kdy zúčtovávají, tedy u spořky do devíti, u GE tuším taky do devíti. Nefunguje o víkendech. Takže tak. Takže zase není ihned jako ihned :-)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stanislav.stribrny 3. 8. 2008 18:10

snowboarder píše:když u GE Money bank převedu peníze na JINÝ účet u GE Money bank, jsou tam do dvou minut.

Nemůže mít vliv na pomalejší převod skutečnost, že plátce a příjemce mají účty v různých městech? Někdo totiž tvrdí, že se mu platba v rámci GE Money připíše až druhý den.

snowboarder píše:U spořitelny totéž. U spořitelny ale nejsou zaúčtované, objevují se v nezaúčtovaných transakcích, ale LZE s nimi disponovat.

Jde mi to, abych si mohl IHNED ověřit, že peníze plátce skutečně poslal. Řekněme, že do 5 minut lze považovat za ihned, ale čekat třeba hodinu by se mi už nechtělo :-)

snowboarder píše:Upozorňuju taky, že to není jako u mBank třeba, ale že to funguje jen v době, kdy zúčtovávají, tedy u spořky do devíti, u GE tuším taky do devíti. Nefunguje o víkendech.

Takže GE Money a ČS nefunguje v noci a o víkendech.
stanislav.stribrny
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 3. 8. 2008 20:47

Jak rikam, aktualne mam problem s GE Money, kde ten prevod do ted neprobehl. Uvidime v pondeli.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod snowboarder 4. 8. 2008 08:01

stanislav.stribrny píše:Nemůže mít vliv na pomalejší převod skutečnost, že plátce a příjemce mají účty v různých městech? Někdo totiž tvrdí, že se mu platba v rámci GE Money připíše až druhý den.

to ne, naposledy jsem převáděl z Chebský na Pražskou a taky hned.
snowboarder
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 31. 8. 2008 11:46

U KB se platba v transakční historii skutečně zobrazí třeba až za dva dny, ale aktuální použitelný zůstatek se změní dříve. Jinak většina plateb je reálně na účtu následující den.
Obrázek
oneill_sx1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 8. 2008 14:38

Převod mBank -> Česká spořitelna.
Pokyn daný v mBank dne 26.8.2008 18:34, peníze odešly z mBank 27.8.2008 v 8:05.
27.8.2008 v 10:27 mi "druhá strana" potvrdila, že peníze obdržela.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod snowboarder 1. 9. 2008 13:09

z mBank je to celkově zajímavé - to pošlu z mBank do spořky, není ve spořce nejenže následující den, ale rovnou je to ve spořce zaúčtované, a tak je to i když to do ní přijde z UCB, z ostatních bank se objeví nejdřív nezaúčtované (i když k dispozici) a zaúčtují se oficiálně až další den
snowboarder
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Eso3033 29. 9. 2008 20:11

Čus , prosím , kdy by mi tak měla přijít platba na můj účet u čsob?Otec mi dneska 29.9 peníze poslal a já na ně docela spěchám , tak kdy bych je měl očekávat a cca v jakou hodinu?A můžu hned po příjmutí s penězi pracovat?Děkuju moc za odpověd :-)

Ještě doplním , že on má účet u poštovní spořitelny a já teda u ČSOB , dik
Eso3033
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snowboarder 29. 9. 2008 20:53

pokud je odeslal dnes ještě v nějakém rozumném čase (třeba do 17:00), tak by se měly připsat nejpozději kolem třetí ráno
snowboarder
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Eso3033 29. 9. 2008 20:55

To jako dneska kolem 3tí už?Já myslím , že to možná stihnul do těch 17:00 a když ne? :-)
Eso3033
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snowboarder 29. 9. 2008 20:59

no, většina bank dělá vnitrobankovní převody během minuty, takže ne teprve, ale až (ČS, mBank, GE, tuším i Raifka a myslím, že i KB), ČSOB je v tomhle trochu zaostalá.

btw: Poštovní spořitelna a ČSOB je totéž. Včetně stejného kódu banky. ;)

vzhledem k tomu, že ČSOB-ČSOB se převádí kolem osmé večer, tak pokud to tam ještě nemáš, bere PB asi jako zvenku a v takovém případě by to mělo přijít nočním zúčtováním.

Pokud to nestihl, je to ten samý scénář, zítra kolem osmé večer nebo nočním :)
snowboarder
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka