vpe píše:“oboje, jak Richee, tak HB mám přípis úroků k 28.2. ”
Vis co je to Datum valuty: Datum, k němuž má být platba připsána na účet příjemce v platebním systému. Datum valuty pro klienta příjemce (tj. datum, k němuž příjemce připíše částku na účet svého klienta), nemusí být stejné. Závisí to na konkrétních dohodách a místní praxi.
Ne nerozumime si,
Richee banka zapocitala urok z 28.2. na 1.3. jeste do unoroveho uroku a pak ho az dne 1.3. zpetne s datem valuty 28.3. pripsala na ucet, druha banka urok mohla pripsat k uctu rovnou 28.2. s tim, ze ten urok pres noc na brezen pujde az do breznoveho... nekdy byva datum valuty uvedeno na vypise pohybu na uctu (tusim RB).
To mi prijde realnejsi vysvetleni, nez ze by HB pripisovala urok jen v pripade zustatku k 10:00 a ne k pulnoci. To by opravdu slo presouvat mezi bankami a mit urok dvakrat

blbost nebo bug.
Kazdopadne reklamuj a uvidis, jak to vysvetli.
Prosím, jak mám zjistit nyní datum valuty? Na výpise nic takového nemám. Připadá mi toto:
Kittyhawk píše:
Spíš je otázka, kdy je pro HB rozhodující čas, aby byly peníze na účtě, pro výpočet úroků.
HB to evidentně bere už dopoledne / před připsáním plateb daný den.
Tzn. 5000 Kč se úročilo až od 22.2. do konce městíce (7 dní),
295 000 Kč se úročilo od 23.2. do konce měsíce (6 dní).
((5000*1,5% / 360)*7 + (295000*1,5% / 360)*6 ) * 0,85 = 63,927 Kč tzn. 63,93 Kčjako logické. I vzhledem k tomu, že toho 22.2.2019 přišlo do Hellobank 50 000 Kč a 245 000 Kč, každá částka z jiné banky.
-- 12. 3. 2019 00:57 --PatrikChrz píše:Já si počkám na ten bonusový program, třeba z toho něco kápne

. Navíc u Trinity mám už "plno" (hranice je pro mne 2,5 milionů, víc nikam dávat nehodlám).
Patriku, mohu se zeptat, proč nenaplníš účty větší částku, když kurz ČNB je třeba k dnešnímu dni 25,655. Tedy o cca 65 000 Kč by mohlo být úročení lepší.
Je to z důvodu, že se ti to nechce každý den sledovat? Nebo nějaký jiný důvod?
Děkuji