Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Pospa874 12. 12. 2023 09:25

octaviampi píše:Tak uz se snazi o cross sell, uz me pani tahala na pobocku.

Ano, po přiřazení bankéře dostane bankéř úkol udělat schůzku. Já jsem měl už i hovor ohledně nabídky na sjednání pojištění internetových rizik z call centra. Požádal jsem paní o ověření přes aplikaci (George), že je to legit a nebyl problém.
Pospa874
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 12. 12. 2023 10:13

Pokud bankéř zavolá dříve, než banka uzavře reklamaci a vrátí všechny 50 Kč poplatky, tak to budu považovat za velmi netaktické. :-D
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod cermakjn 12. 12. 2023 10:36

Dávali jste marketingový souhlas? Já ne a žádný hovor nebyl.
cermakjn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod octaviampi 12. 12. 2023 12:42

Oficialne to bylo zabaleno do poskynuti informaci o prevodu, jak spravne cerpat atd.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod myšpulín 13. 12. 2023 17:32

Mě dnes volal bankéř kvůli převodu kredity z Hello. Chtěl si domluvit schůzku ale vyřešil to videohovor přes George.
Zařídil inkaso minimální splátky z Plus účtu protože je to prý podmínka pro ten bonus 3x 500.
Do aplikace mi pak poslal 2 dokumenty k podpisu. Sjednání smlouvy o úvěru a Změnu inkasního účtu úvěru kreditní karty.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 13. 12. 2023 17:49

Akorát podmínkou není inkaso, ale prostý fakt, že je splaceno z Plus účtu.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 13. 12. 2023 17:56

@myšpulín: Jj, s tím inkasem ti bankéř kecal. Obsahuje ta smlouva o úvěru nějaké změny oproti úvěrové smlouvě u HB? To jako bude ČS se všemi exklienty HB uzavírat nové úvěrové smlouvy? :hm
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 13. 12. 2023 18:55

Dnes manželce, co by ex-HB, volala pracovnice ČS (nechala si probíhající hovor ověřit přes SB). Nabízela Pojištění osobních věcí a karet za cca 99 Kč měsíčně single a za 159 Kč měsíčně pro rodinu.
Včera jsem dostal nabídku od ČSOB na obdobné Pojištění internetových rizik pro rodinu za 25 Kč měsíčně s prvním rokem zdarma při založení přes SB.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod myšpulín 13. 12. 2023 18:58

Když to teď ještě čtu tak on je to jen jen dokument že se podívají do registrů a mohou mi nabízet úvěrové produkty, je tam vyloženě psáno, že podpisem se nezavazuji k uzavření smlouvy o úvěru.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod logy12 13. 12. 2023 21:24

V ČS jsem měl z minulosti nic moc používaný účet Standard a teď jsem chtěl k využití akce 3x500 změnit na účet Plus. Poslán požadavek přes George, během hodin dorazily dokumenty k podpisu, jenže ouha - Standard účet mi zůstal a k němu mi přibyl nový účet Plus. Volal jsem bankéřce, obeznámil jsem ji se situací, přičemž příčiny, proč se tak stalo, jsme úplně nedobrali a ona mi navrhla tři možnosti:

- buď Standard zrušit (musel bych prý kvůli tomu na pobočku)
- nebo zrušit Plus (musel bych také na pobočku) a Standard převést na Plus (tak jak jsem to původně chtěl)
- nebo oba účty nechat.

Nejsem si ale jist, zda bude některá z těchto možností brána jako splnění podmínek pro 3x500, bankéřka taky přesně nevěděla, slíbila, že zjistí, ale zatím nevolala. Mohl bych ideálně Jiřku poprosit o tip, jak vzniklou situaci řešit, tak abych se dobral bonusu 3x500, a nemusel podávat reklamaci? Event. zažil někdo z vás něco podobného?
logy12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 12. 2023 21:44

@logy12:
Když to založení dopadlo takto, tak jsi to ani nemusel řešit skrz bankéřku - Plus jako nový účet k existujícímu Standard lze založit online přímo v George obchodu, jak jsem sám zjistil (zakládání jsem nedokončil, jen jsem to zkoušel a pak ve fázi před podpisem smlouvy s novým číslem účtu to zrušil). Nové produkty obecně George obchod ve webové i app verzi umí (i když u kreditky jen navýšení rámce stávající, pokud už klient nějakou má), převod typu existujícího produktu na jiný typ ale holt ne.
K odměně 3x500: Já si obecně nejsem jist, že ta odměna za nový Plus účet k splácení exHB kreditky skutečně u těch, co Standard účet už mají, bude. Ano vím, že to zde Jiřka naznačovala, ale je to v přímém rozporu s PDF podmínkami, dle kterých žádný platební účet klient mít z minula nemůže. Takže já to neřeším (nevím stejně, co bych pak s Plus účtem dělal, když ČS nemám jako hlavní banku a bezplatný Standard bez podmínek mi úplně stačí, mám ho jen na výplaty z podílových fondů ČS) a jsem zvědavý na handrkování se o bonus u ostatních :).

Daleko více mě zajímá ten převod exHB kreditky na běžnou ČS, ještě zde nikdo úspěšný převod nezmínil (myslím u těch, co už nějakou klasickou ČS kreditku mají z dřívějška). Přitom se na to zde skoro denně někdo ptá a zatím ticho po pěšině :).
Naposledy upravil minarjo dne 13. 12. 2023 21:56, celkově upraveno 2
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 13. 12. 2023 21:53

Ta podmínka z pravidel akce "Nemá u Pořadatele vedený žádný platební účet v období 3 měsíců před založením nového Plus účtu" pro získání odměny 3x500Kč tedy neplatí?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 12. 2023 21:54

@Miloš:
O to právě jde: PDF podmínky tvrdí že podmínka platí, ale Jiřka zde tvrdila před pár dny že ne (že změna existujícího účtu Standard na Plus odměnu umožní). Proto do takové nejasné akce nejdu a raději vyměním exHB kreditku za typ ČS, což ale zatím asi stále u stávajících držitelů nějaké ČS kreditky nejde, nikdo úspěšný zde zatím není.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod petrmegac 14. 12. 2023 06:04

Dle mojí bankéřky převádět kreditku HB na CS je zbytečné pokud už někdo má CS, nejjednodušší je zrušit HB a o to navýšit původní CS. Nic se nemusí kontroloval v úvěrových registrech jelikož limity na obou kreditkách už byly schváleny. Jediné proč se tomu ještě bráním jsou 2 x 350Kč na odměnách při 2 kreditkách CS takže jsem HB ještě ani neaktivoval.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 14. 12. 2023 07:42

Ale tady nejde o navyseni kreditniho ramce, ale o dalsi moznost 350Kc CB mesicne z dalsi KK ;-)
Radsi mit 3 KK = 3x350CB, nez jednu se 100 000 kred. ramcem = 1x350CB :-)
slavo963
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka