Jak funguje splácení kreditní karty?

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Ender268 1. 10. 2024 11:00

OK a díky.
Ender268
Návštěvník

Odeslat příspěvekod popteam 23. 10. 2024 12:24

Mám dotaz k té minimální splátce - když mám načerpáno od 1. v měsíci, tak např. 25. den v měsíci mám povinnost jí tam poslat, čili jí tam vložím a můžu ještě ten den tu částku znovu čerpat, nebo až další den a nebo jí tam musím nechat ležet do konce bezúročného období? díky Ivan
popteam
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 23. 10. 2024 12:37

Pokud čerpáš 1. den v měsíci, tak musíš splatit do 25. NÁSLEDUJÍCÍHO měsíce (někde do 15. nebo 20.), za předpokladu, že máš zúčtovací den 1. (ne všechny kreditky to tak mají, já u některých mám třeba 10. ).

Čerpat a splácet můžeš i po částech, platí jen FIFO (first in, first out). Varianta "všechno splatit jednou splátkou" má jen výhodu v přehlednosti. Okamžitě po splacení můžeš rovnou čerpat.

Je i varianta, jak před sebou neomezeně dlouho tlačit polovinu limitu kreditky. Vyčerpáš půlku, po zúčtovacím období vyčerpáš druhou půlku a okamžitě vrátíš, a máš nové období pro tu první půlku.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod popteam 31. 10. 2024 17:48

Díky za odpověď ještě mám dotaz ohledně poplatku za vedení karty, konkrétně chci požádat u ČS o kreditku kde mají v popisu karty uvedeno že pokud převádím peníze z kreditky počítá se mi to do obratu karty a případného vedení zdarma s útratou alespoň 3000 Kč. Na infolince mi to nepotvrdila s tím že jde hlavně o úvěrový produkt. Tak jak to tedy u kreditek je, počítá se převod do požadovaného obratu, hlavně u té spořitelny a ČSOB? Díky za info
popteam
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 31. 10. 2024 19:05

U kreditky ČS se převod peněz na účet počítá do obratu pro bezplatné vedení karty, u standardní kreditky ČSOB se to do obratu nepočítá.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jasno1 1. 11. 2024 17:08

Jak lze převést peníze z kreditky ČS na účet? V SB nic takového nevidím. V bankomatu?
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 1. 11. 2024 17:19

Ano, platební převod lze provést pomocí bankomatu ČS a je k tomu potřeba plastová karta (nestačí mobil nebo hodinky).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jasno1 1. 11. 2024 18:33

A cena je stejná jako výběr z bankomatu? 50,-Ķč
Děkuji
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 1. 11. 2024 18:50

Ano, cena je stejná (50Kč).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod martin7601m 9. 11. 2024 11:15

Jen pro zajímavost, to moje zapomenutí splátky nakonec banka ohodnotila jen úrokem, žádnou sankci nepožadovali.
martin7601m
Návštěvník

Předchozí stránka