Refinancování hypo v této době

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Vera L. 9. 3. 2022 21:31

Ahoj, neni tu někdo, kdo v poslední době refinancoval hypotéku? Kolik jste dostali sazbu a na jakou částku úvěru? díky
Vera L.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaischa 10. 3. 2022 13:57

3,89 na 5let
3,79 na 7 let

jsem dostal na výběr, vzal jsem to na 7 let.. zbývající částka úvěru něco pod milion.. původní sazba 2,69, pořád to bylo podle mě celkem fajn... moje první hypo byla za 4,89%, musel jsem se rozhodnout do konce týdne, pak prý zdražovali ale jesli jen tlačili na rozhodnutí nevím
aaischa
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Sasakr 11. 4. 2023 11:23

3,89 %? Kde? Aktuálně mám nabídky o 2 % výš.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mlrs 11. 4. 2023 13:39

:-D - to je dobry odpovidat na koment se zpozdenim 13 mesicu a jeste se u toho divit...
mlrs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sasakr 18. 4. 2023 15:05

Do prčic, proč mi to tu vyběhlo v nových příspěvcích? Někdo by tu mohl vypadat jako idiot :-D
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod technikus 2. 1. 2025 11:50

Přišel mi nemilý ale očekávaný e-mail od České spořitelny,
...u Vaší hypotéky číslo ... bude za půl roku končit fixace úrokové sazby.
V březnu Vám do George pošleme oznámení o nové úrokové sazbě...

Co tak očekávat?
Překvapí, eventuálně kývnou na nabídku např. konkurence (zajímavě se jeví např. Moneta)?
Když vidím, že aktuálně má ČS spíš vyšší hodnoty než konkurence...

Moneta 4,39% 3 až 5 let
ČS 4,89% 3-5 let
Raiffeisen 4,79% 3 až 5 let
mBank 3 roky 4,99%
Unicredit 3 roky 4,59%
KB 3 roky 4,79%
ČSOB ?let 4,89%
AirBank 4,69% 3 roky
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrholecR 2. 1. 2025 16:55

Počkat na oficiální nabídku, kterou pošlou 3 měsíce před koncem fixace. Stávajícím klientům taky můžou nabídnout jiné sazby než ty, co jsou na webu pro nové hypotéky. Pokud bude nabídka špatná, pohrozit odchodem. A do té doby samozřejmě neměnit práci, nepřecházet ze zaměstnání na IČO nebo naopak, kdyby se muselo řešit refinancování do jiné banky a dokládat příjem. Nebrat si ani další půjčky, kreditní karty apod. A nemít na účtu odchozí platby za hazard.
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod uphoun 10. 1. 2025 11:00

Konci mi u CS fixace 30.3., v prosinci prisel navrh sazeb a zadna slava - 4.69% na 5 let (puvodni sazbe 2.19%).

Osobne se priklanim k moznosti refinancovani u FIO. Sazba OK (4.38% na 5 let) a jejich offset (hyposporici konto) je neco, co mi dava smysl. Uvazuji ovsem kratsi fixaci (do 3 let).

(Nez mit nejake penize na sporaku, kde sazby postupne klesaji a ja cekam, ze budou klesat i dale, tak je dam na hyposporici ucet a "dostanu" urok ve vysi uroku hypo).
uphoun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod technikus 10. 1. 2025 11:14

To jsme na tom dost podobně, mně končí hypo v červnu 2025 s 1,99% a jak to vidím, neočekávám od ČS nějakou zajímavou nabídku - např. Moneta 3 nebo 5 let s pojištěním 4,19%, bez pojištění 4,39%.

Zkoušel jsi jim předhodit nabídku konkurence? Přece jenom zůstat by bylo bez problémů, vyřizování a placení odhadu, přepisu na katastru a nevím jakých dalších poplatků navíc.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod uphoun 10. 1. 2025 15:35

Ted to zkousime pres jednoho znameho (ano, financni poradce). Bud mi sezene neco zajimaveho on, nebo si sezenu neco "zajimaveho" sam..

Souhlasim, zustat by bylo snazsi (u mne jde o dve nemovitosti, uf), ale ta offset hypoteka je neco, co mne opravdu laka (ale zase bych si neodpocitaval tolik uroku z dani). Zaroven i sazba od FIO je momentalne mezi temi lepsimi...

Mam v planu na to sednout a propocitat, do jakeho uroku je pro mne vyhodnejsi zustat..
uphoun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 10. 1. 2025 15:44

Offset umí i RB a AB.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod uphoun 10. 1. 2025 15:58

Ano, diky za doplneni. Bohuzel jejich nabidka urokovych sazeb mne zatim moc neoslovila. Navic AB si kvuli offsetu zvysuje sazbu.

U FIO se da usetrit na oceneni nemovitosti (muzou udelat oceneni dle jejich internich tabulek - zalezi na lokalite). U RB a AB nevim, neresil jsem :)
uphoun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod M1d4s 10. 1. 2025 22:26

to uphoun: taková ČSOB v únoru 23 nabídla 5 letý fix za 5,69% a pak v květnu oficiální 6,19%. Hypošky jsme se komplet zbavili. Tak hodně štěstí, kór s ČS.
M1d4s
Návštěvník

Odeslat příspěvekod technikus 17. 1. 2025 08:37

To jsou šílená čísla úroků.
Ale kde přijít najednou k takové větší sumě? Hypotéka je pro leckoho bohužel jediné schůdné řešení.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod saabik 17. 1. 2025 10:21

Proč šílená? Jsme kolem dlouhodobého průměru, kovidovou anomálii nelze brát za benchmark.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Další stránka