Alza Třetinka vrácení zboží

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Kootil 13. 3. 2025 00:17

Kupoval jsem na Alze lednici na třetinku. Podle relativně nových smluvních podmínek je možné odstoupit od kupní smlouvy do 14 dnů v případě, že je smlouva uzavřená distančním způsobem - ověření Bank ID a předpokládám zvolení dopravy mimo osobního vyzvednutí na prodejně (tohle vyloženě nikde napsaný není)-

Ověřoval jsem se přes Bank ID a zvolil jsem Alza Expres, protože ani jiná možnost nebyla. Nicméně když se podívám do informacích o objednávce, tak políčko vrátit je šedé a nelze jej rozkliknout. A teď se nabízí otázka, maji to pouze systémově nevyřešené nebo se to týká jen bilého zboží, které nelze vrátit kvůli hygieně. Myslím, že jsem něco takového slyšel.

Jde mi o to, že bych rád pořidil automat na Třetinku, Elletu Explore...ale nechci se úplně vzdávat možnosti, že bych v případě nespokojenosti nemohl zboží vrátit, to bych to radši koupil za hotové. A byl bych rád, pokud by i v případě nákupu na Třetinku bylo možné naklikat vrácení na webu a poslat do Alzaboxem.

Je tu někdo, kdo třeba nedávno platil Třetinkou a třeba i odstupoval od kupní smlouvy, jak v realu funguje a jestli to vůbec jde? Díky :)
Kootil
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ilja2001 13. 3. 2025 09:39

Zatim jsem nemel potrebu vyuzit Tretinku u Alzy. Nicmene, pokud bys mel Airbank a chces rozdelit platbu, muzes vyuzit jejich moznost rozlozeni platby do 3 splatek.
ilja2001
Návštěvník