Pěkný večer všem,
potřeboval bych poradit s operativním leasingem. Objevil jsem na Sautu Toyoty na operák celkem levný, jsou od Toyota Louwman nebo Domanský a ty ceny se pohybují kolem 5 tisíc s dph nebo i méně. Ale co mě zaujalo tak jsou služby, některý auta tam nemají nic a jiný mají příplatek 1400 Kč za servis a zimní pneumatiky. To mě trochu zmátlo, protože jsem si myslel, že servis a zimní pneumatiky jsou prostě v ceně automaticky a vždy a já s autem na operák jen jezdím a tankuju. A upřímně mě trochu děsí ten roční nájezd...dřív jsem za rok najezdil cca 10k km. Teď od posledního velkýho servisu na autě uběhlo 11 měsíců a od té doby jsem najel 20k km.
Přemýšlím, jestli se to pro mě jako pro běžného smrtelníka vyplatí. Po 20 let starým obouchaným autě jsem si chtěl koupit hezký za cca půl míče...to mezitím stihl udělat otec a koupil si O3 RS a po 4 měsící vlastnictví do nás naprala zezadu ženská na dalnici. Uznala vinu ale její pojišťovna dělá problémy s opravou - že nárazník bude stačit přelakovat, vyfuk na zakázku dělanej nejde sehnat atd. Být to moje auto tak vyletím z kůže.
Právě proto se teď rozhoduju mezi operákem kdy za 2 roky zaplatím cca 100 tisíc Kč, budu mít nový auto ale s omezeným nájezdem km a nevydám se z peněz. A nebo za podobný love koupím nějakou dvojkovou Ofci, kterou pojezdím bez omezení, možná poservisuju a za ty dva roky ji můžu taky poslat do světa.
Podstatný taky je, jestli ta leasingovka nebo společnost co to auto pronajímá, jestli kontroluje nějak příjmy jako když si u banky žádám o úvěr nebo ne.
Díkec