Zdravim, potrebuji poradit jak dale postupovat.
Jsem dlouholetm klientem ceske sporitelny, mam nastaveny kontokorent na 30 000kc.
Kontokorent se musi jednou za rok je to v den uzavreni dorovnat, nicmene se mi to nepodarilo, zamestnavatel mi dluzi uz druhy mesic, ja jsem v minusu -17 000kc a 12.10.2013 mi bankomat odmitl vydat hotovost.
Pri volani na infolinku jsem se dozvedel ze jsem v danem terminu dluh nesplatil a ucet je zablokovany.
16.10.2013 mi prisla SMSka od sporitelny: Dobry den, na vasem uctu je ke dni 16.10.2013 nedoplatek 17114kc, dekujeme vam ze ho ihned uhradite, vase ceska sporitelna.
Penize k dispozici mam, nicmene najednou vlozit na pobocce celou castku nemohu, nic by mi nezbylo.
Volal jsem na CS oddeleni spravy pohledavek a pani sdelila, ze je to nutne uhradit do 25.10.2013, prave prijemna nebyla.
Snazil jsem se ji situaci vysvetlit, po 30 mi dorazi penize z ukonceneho stavebniho sporeni (vypovedni lhuta je tri mesice bohuzel) a patal se na sankce vuci me kdyz to splatim o par dnu pozdeji, sdelila mi 300kc za mesic prodleni + nejake procenta za kazdy den, nicmene to jsou korunove castky, pak rekla podme se ale bavit o te dluzne castce...dal s ni proste nebyla rec.
U CS jsem pres deset let, nikdy problemy nebyla ale ona naznacila i neco o registru dluzniku, mam se bat ze me do nej daji a budu tam tri roky i po splaceni dluhu nebo uz tam jsem?
V terminu co mi urcila proste nemam snaci tam ty prachy dat az o tech pet dni pozdeji....vubec nevim co delat dal.
Pujcovat si u lichvaru s RPSN 500 a vice procent byt jen na mesic se mi vazne nechce.
Pokud nekdo resil podobny problem, jak v jeho pripade banka postupovala, dala ho bez dalsiho varovani do registru dluzniku?